Реклама
Реклама
Реклама

газета Примор'я "АВ" // Економіка // Закони або прейскуранти від партії шахраїв і злодіїв?

ЕКОНОМІКА
Надія Алісімчік

Едіноросска Держдума прийняла в п'ятницю в першому читанні законопроект, який зобов'язує власників оплачувати капітальний ремонт багатоквартирних будинків. По-моєму, цей закон змусить росіян загорнутися в білі простирадла і йти мітингувати в такому вигляді, або йти відразу на цвинтар. Треба думати, що багато росіян виберуть другий варіант - перший не по кишені після прийнятого Держдумою прейскуранта на мітинги.

НОВА схема відбирання ЖИТЛА НОВА схема відбирання ЖИТЛА

Законопроектом передбачається виділення в складі плати за житлово-комунального господарства для власника приміщення окремої плати за капремонт в якості обов'язкового постійного платежу.

Тепер, мабуть, процес піде і ремонтувати наші будинки будуть в примусовому порядку і безперервно. Визначати розмір і порядок відбирання грошей на капремонт будуть наші чесні регіональні влади. Вони ж будуть і управляти витрачанням грошей, і контролювати його! Новий чесний відбирання грошей! При цьому ніхто ніякої відповідальності не несе за ті гроші, які всі роки платили всі мешканці за капремонт.

Навіть за офіційною статистикою відсоток зношеності житла по Росії становить 60%, насправді куди вище. Побудувати будинок або квартиру по кишені далеко не всім, а чергу на житло для нужденних малозабезпечених не просувається взагалі.

З моєї точки зору, шахраї і злодії законом про капремонт просто придумали нову схему вирішення жілпроблеми бідних. По-перше, не несучи ніякої відповідальності за ті кошти, що збиралися раніше на капремонт, змусити власників сплатити те ж саме ще раз. По-друге, якщо не зможеш заплатити, распріватізіруй квартиру, віддай її в муніципальну власність, і помирай швидше. При цьому, як то кажуть, «не можеш - допоможемо, не хочеш - примусимо».

Адже в старих будинках живуть всі наші пенсіонери, і це єдине, що вони можуть залишити своїм дітям і онукам. Ось це, останнє - повне западло для нашої влади. Заважають пенсіонери покращувати житлові умови незаможних - не дочекаєшся, поки якась бабуся помре в неприватизованій квартирі! А тепер ось ніби, як і вихід знайдений! Це круто і по мізках тільки шахраям з державним мисленням.

«Знос житлового фонду досяг такої точки, що капремонти спільного майна багатоквартирного будинку вимагають прийняття невідкладного системного рішення. На даному етапі стану російського суспільства для початку системної роботи з капітальних ремонтів необхідне введення обов'язкового платежу власників приміщень на капремонт, - сказала перший заступник голови думського комітету з житлової політики і ЖКГ Олена Ніколаєва, доповідаючи законопроект. - Саме обов'язкова плата за капітальний ремонт повинна спонукати власників спочатку зацікавитися, куди направляються їх платежі, а потім вимагати від керуючої організації вибрати відповідального і сумлінного підрядника на проведення капітального ремонту та брати участь у визначенні складу робіт, які повинні бути проведені в ході ремонту ».

«На жаль, в обговорюваному законопроекті про фінансування капітального ремонту, про створення системи капітального ремонту немає ніяких зобов'язань федеральних органів влади за старим, чи не зробленому капітального ремонту», - прокоментувала цей законопроект депутат «Справедливої ​​Росії» Хованская.

На її думку, головна ідея законопроекту про капітальний ремонт в тому, що один власник може платити за іншого, і вона «ніяк не може бути підтримана більшістю депутатів у Держдумі».

«Це порушує і Цивільний кодекс РФ, це суперечить і Конституції РФ. Власник несе тягар утримання свого майна, але не чужого. І включати всіх за замовчуванням в так званий загальний котел не представляється можливим », - уклала Хованская.

Болівар не витримає ТАНДЕМ

Оцінюючи закон про мітинги, недавно прийнятий Думою, юристи вказували на нереалістичність запитуваних сум штрафів для Росії: «Будь-яка санкція повинна бути реалістично здійсненною, особливо, якщо це штраф. А в новому законі розміри санкцій такі, що вони нездійсненні виходячи з рівнів доходів в Росії », - сказав bbcrussian.com кандидат юридичних наук, співробітник незалежного експертно-правового ради Сергій Насонов, який проводив експертизу законопроекту.

Про те, що закон суперечить Конституції, говорив в доповіді, відправленій Путіну, і глава президентської ради з прав людини Михайло Федотов: «Головний порок закону полягає в тому, що він по суті передбачає криміналізацію процедури використання базового конституційного права - права збиратися мирно», - йдеться в експертному висновку ради.

Я вважаю, що обидва ці висловлювання в рівній мірі можна буде віднести і до нового закону про оплату власниками капремонту. З тією лише різницею, що «криміналізація процедури» з відбирання грошей на капремонт перевершить в астрономічному обчисленні штрафи за мітинги. А пам'ять про Конституцію сама собою отшібется при вирішенні питання: померти з голоду або на вулиці?

Зате чиновники з їх зарплатами вирішують своє квартирне питання без всяких проблем, по ними ж придуманій схемою. Але для себе вони схему гранично спростили. Вона така: оплачує держслужбовець кілька місяців комуналку в службовій квартирі, потім йде в суд і заявляє вимогу віддати йому квартиру, так як рахунки оплачує особисто він, а не роботодавець. За такими позовами квартири йдуть новим власникам.

Як повідомляють Известия.Ру, за цією схемою у 2012 році квартира вартістю близько 50 млн рублів стала власністю заступника прес-секретаря президента Жанни Одинцовой:

«Розглянувши матеріали цивільної справи № 2-670 / 12, Міщанський районний суд виніс постанову про передачу службової квартири в елітному будинку в ПРОТОПОПІВСЬКЕ провулку заступнику прес-секретаря президента Жанні Одинцовой. Підставою для рішення стало те, що плата з позивача за спірне приміщення стягувалася як з власника, а фінансування за рахунок коштів бюджету не проводилося ».

Чиновників, сановників, депутатів, омбудсменів, повноважних представників президента, адміністрацій та антикорупційних комітетів ... у нас хоч греблю гати. Скільки їх всього у нас, 2 мільйони або ще до двох не дотягують? І весь час створюються без кінця нові структури-годівниці для нахлібників.

Так що там чиновники? У нас ніхто не знає, скільки урядів! А головне, що з них справжнє: то, що в Кремлі, або те, що в Білому домі? А до останнього ще й третє прилаштовують - Відкритий уряд. Подейкують, що нібито вже сформовано і четверте, тіньовий, на чолі з Кудріним, яке чекає свого часу.

Дещо про кількість чиновників вдалося дізнатися в «Вільній пресі»: «Як повідомив раніше віце-прем'єр Сергій Собянін, на 10 тисяч населення в Росії припадає 172 держслужбовців Дещо про кількість чиновників вдалося дізнатися в «Вільній пресі»: «Як повідомив раніше віце-прем'єр Сергій Собянін, на 10 тисяч населення в Росії припадає 172 держслужбовців. Тобто кожні 58 росіян годують одного чиновника. Якщо перерахувати ці цифри на розмір населення країни, то вийде, що зараз в Росії близько 2,4 млн чиновників на 140 млн. Чоловік населення. У Радянському Союзі, де з бюрократією теж намагалися боротися, кількість чиновників не перевищувало 400 тисяч на 300 млн населення країни. Тобто, за роки існування «вільної Росії» кількість бюрократів виросло в 6 разів ».

А головне, як толково керують ці чиновники! У нас, наприклад, у Владивостоці будуємо театр опери та балету за 4 млрд, а в місті два фагота і один гобой. Це повідомив жителям в своєму інтерв'ю меценат-іноземець, самі б зроду не дізналися! Часто-держтаємниці, доступні тільки іноземцям! Ох! ..

Згідно з оцінками різних експертів, Росія є одним з найбільш корумпованих держав планети, перебуваючи, в 2011 році, на 143 місці з 182, в списку Transparency International. Згідно з оцінками експертів, ринок корупції в країні становить 240 млрд дол.

По-моєму, такий розклад наш Болівар довго не знесе. Пам'ятайте Болівара, цю конячку з оповідання О'Генрі «Дороги, які ми вибираємо»? Там три бандита грабанулі сейф поштового вагона. При цьому одного застрелили на місці, а двоє інших вскочили в сідла і поскакали на гарячих конях разом з видобутком. Але по дорозі кінь одного з бандитів зламав ногу. Вершник іншого коня, Болівара, пристрелив партнера зі словами: «Болівар видихався, двох йому не знести».

Насправді все це приснилося чолі маклерської контори. Прокинувшись, він зі словами «Болівар не знести двох» прийняв рішення, яке повністю зруйнувало його старого друга.

Чим не про нас розповідь? Наш народ, ця покірна конячка Болівар, вже весь в милі. А вибір? Здохли, або брикнути і скинути вершників без голови ?!

Надія Алісімчік
фото Жанни «РГ»,
малюнок vedomosti.md


Інші статті номера в рубриці Економіка :
А пам'ять про Конституцію сама собою отшібется при вирішенні питання: померти з голоду або на вулиці?
Скільки їх всього у нас, 2 мільйони або ще до двох не дотягують?
Так що там чиновники?
А головне, що з них справжнє: то, що в Кремлі, або те, що в Білому домі?
Пам'ятайте Болівара, цю конячку з оповідання О'Генрі «Дороги, які ми вибираємо»?
Чим не про нас розповідь?
А вибір?
Здохли, або брикнути і скинути вершників без голови ?