Реклама
Реклама
Реклама

Вартість закордонного паспорта через МФЦ в 2019 році: ціна і необхідні документи

  1. Чи слід звертатися в МФЦ
  2. Паспорт якого зразка можна отримати в центрі надання послуг

При підготовці документів для подорожі за кордон бажання прискорити проходження даного етапу є цілком природним. У зв'язку з цим багато хто задається питанням про те, чи дозволить оформлення закордонного паспорта через багатофункціональний центр в 2019 році заощадити такі важливі ресурси, як час, гроші, нерви.

У зв'язку з цим багато хто задається питанням про те, чи дозволить оформлення закордонного паспорта через багатофункціональний центр в 2019 році заощадити такі важливі ресурси, як час, гроші, нерви

Чи слід звертатися в МФЦ

В даний час існує декілька способів отримати виїзне при собі посвідчення особи для зарубіжних поїздок. Це особливо важливо з тієї причини, що російський уряд зобов'язав своїх громадян отримувати власний закордонний паспорт з самого народження. І хоча багато наших співвітчизників все ще намагаються (і в деяких випадках цілком успішно) подорожувати з дітьми на підставі запису про них у батьківському паспорті , Все ж слід задуматися про те, щоб кожен учасник поїздки за кордон мав власне посвідчення особи.

Сьогодні, щоб отримати закордонний паспорт, росіяни можуть скористатися наступними варіантами:

Останнім часом увагу громадян все більше привертають центри з надання різного роду послуг, пов'язаних з оформленням документів. Як свідчить статистика, їх кількість в РФ постійно зростає. Станом на 1 січня 2019 року на території Росії налічувалося понад 2800 відділень МФЦ і більше 10 000 офісів «Мої документи».

Принцип роботи сервісних центрів такого роду можна охарактеризувати коротко: це "єдине вікно". Кожен з них має не менше 20 видів муніципальних та державних послуг. Завдяки постійному поліпшенню якості сервісу тепер в подібних центрах можна оформити не тільки внутрішній російський, а й закордонний паспорт.

Таким чином, відповідь на питання про те, чи можна в МФЦ зробити закордонний паспорт, звучить ствердно. До того ж звернення до зазначеної установи має ряд переваг:

  • розцінки на надання послуг нітрохи не відрізняються від тих, які встановлені в міграційній службі;
  • досить висока швидкість обслуговування;
  • наявність електронної черги;
  • зручний режим роботи - з раннього ранку до пізнього вечора;
  • можливість зробити всі необхідні копії документів безпосередньо за місцем подачі заяви;
  • в центрі можна здійснити сплату мит і зборів.

Крім того, у великих містах сервісні центри функціонують практично в кожному районі, що дозволяє пройти всі потрібні процедури в безпосередній близькості від будинку.

Паспорт якого зразка можна отримати в центрі надання послуг

Ще не так давно особистість росіян за кордоном засвідчувалося звичним паперовим документом у вигляді книжечки, який видавався на п'ять років. Сьогодні ж, завдяки деяким новаціям, які виїжджають за кордон громадяни РФ можуть отримати посвідчення особи нового зразка з електронним носієм інформації. Відмінною рисою такого документа є те, що дані про його власника заносяться на спеціальний мікрочіп і при при в'їзді в інші держави зчитуються за допомогою технічних засобів, якими оснащено багато прикордонні служби.

проведіть докладний порівняння закордонних паспортів старого і нового зразка .

проведіть докладний   порівняння закордонних паспортів старого і нового зразка

Варто зазначити, що отримання біометричного документа не є обов'язковим, тому росіяни можуть самі вирішити, яку з двох різновидів паспорта вибрати.

Говорячи про те,