Реклама
Реклама
Реклама

Масштабна реконструкція залізничного вокзалу Волгограда наближається до завершення

Сьогодні в Волгограді відбулася робоча зустріч губернатора Андрія Бочарова і глави ВАТ «РЖД» Олега Білозьорова, в ході якої було проінспектовано хід реконструкції вокзального комплексу станції Волгоград-I.
Масштабна реконструкція вокзального комплексу вже наближається до завершення. За словами губернатора, всі роботи з модернізації залізничної інфраструктури виконуються в повному обсязі, відповідно до графіка.
В ході наради Андрій Бочаров і глава РЖД оглянули один з двох нових оглядових павільйонів з сучасним обладнанням. Зведення таких павільйонів поза основної будівлі не тільки підвищує рівень безпеки, але і збільшує пропускну спроможність вокзалу.
У числі реставраційних робіт - оновлення касового залу, пристосованого для інвалідів; створена нова система інформування пасажирів, яка дозволяє обслуговувати 200 осіб на годину; повністю замінені інженерні комунікації вокзалу.
Повним ходом оновлюються залізничні платформи, де асфальт змінюється на бруківку. У самій будівлі йде монтаж ліфтів, за допомогою яких інваліди зможуть підніматися на другий поверх і на пасажирські платформи.
Зовнішній вигляд будинку також зазнав помітні зміни: відремонтовано циферблат баштового годинника, відновлені декоративні елементи в залах і барельєфи на фасаді. Проведена реставрація люстри центрального холу, мармурової обробки, відновлені вхідні двері, стельові панно в залі очікування і ресторані. Відреставрований знаменитий барельєф «Апофеоз праці».
«Волгоградський вокзал включений в план з модернізації до Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Те, що я побачив сьогодні, не викликає сумнівів, що вокзал буде запущений до поставленого терміну в травні », - зазначив Олег Бєлозьоров.
Після повної реконструкції залізничний вокзал стане частиною сучасного мультимодального транспортно-пересадочного комплексу, яким жителі і гості міста будуть користуватися і після чемпіонату світу.



Фото: адміністрація Волгоградської області


Приєднуйтесь до нас в Одноклассниках , ВКонтакте , Telegram , Facebook , Twitter , YouTube , Google+ , Instagram і RSS , Щоб бути в курсі останніх новин Волгограда та Волгоградської області.