Реклама
Реклама
Реклама

Залізничний вокзал "Новосибірськ-Головний"

Одним буденним ввечері я і Одним буденним ввечері я і   ilix_x   випадково опинилися на головному залізничному вокзалі міста, не дивлячись на пильну міліцію, що снують по території, не дивлячись на камери стеження, які більше схожі на бутафорію, через слабке людського фактора і не дивлячись на шляховиків, яким взагалі не до нас :) Коротше , як завжди ilix_x випадково опинилися на головному залізничному вокзалі міста, не дивлячись на пильну міліцію, що снують по території, не дивлячись на камери стеження, які більше схожі на бутафорію, через слабке людського фактора і не дивлячись на шляховиків, яким взагалі не до нас :) Коротше , як завжди...

Я в черговий раз переконався, що знімати потрібно в режимне час, а не після нього. Самі подивіться - на фотографіях замість неба чорнота. Ні зірок, ні буйства фарб вмираючого сонця.


Короткий екскурс в історію.

Перший залізничний вокзал Новосибірська прожив до 1936 року. Це була дерев'яна одноповерхова будівля з гостроверхим дахом і стирчать з неї трубами пічного опалення. Площа перед ним тоді називалася Вокзальній. На ній стояла дерев'яна церква, по краях площі тягнулися торгові ряди.

Вокзал Новосибу РСК Глав ний - найбільше спорудження 1930-х рр. Його будівництво розпочали у 1932 році, закінчили в 1939. У наприкінці 1939 року вокзал прийняли в постійну експлуатацію.
І трохи "технічних характеристик".
Одноразова розрахункова місткість вокзалу - 4 тис. Пасажирів. Загальна площа будівлі - 30 тис. Кв. м, в т.ч. зали очікування - 7532 кв. м, готель - +1342 кв. м, ресторан і бари - 1942 кв. м. Загальна площа перону - 3688 кв. м. Вокзал побудований за проектом архітектора Волошинова. Архітектура вокзалу розроблена на основі використання композиційних прийомів класики.

Вокзал Новосибірськ Головний - складне технічне спорудження, розраховане на щорічне обслуговування 16 млн. Пасажирів з широкою сферою послуг сучасного пасажирського сервісу. Вокзал включає в себе: пасажирське будівля, приміський павільйон, пасажирські платформи, конкорс, підземні переходи через ж.-д. шляху, багажні приміщення.

Але ж я пам'ятаю, в ті лихі 90-ті, коли я ще під стіл пішки ходив, вокзал вважався гидким місцем - купа бомжів, повії і бариги. Площа перед вокзалом нагадувала барахолку через велику кількість торгових наметів і торгашів. Хоча, може це всього лише дитячі враження. Але як би воно не було, зараз площа порожня, хіба що патібаси з полюціонерамі їздять, бруд всяку розганяють, а так - досить самотньо.

Ще одне враження дитинства - ця єдина площа, яку я знав і знаю, що не асфальтована і не викладена з бруківки. Вона складається з совкових прямокутних бетонних плит.


Дякуємо за увагу.
До речі, на прохання додав текст інтерв'ю в попередній пост . Спасибі вам за привітання!