Реклама
Реклама
Реклама

Савеловський вокзал

  1. Аероекспрес [ правити | правити код ]

Цей термін має також інші значення див. Бутирська . Станція Москва-Бутирська Савеловський напрямок
Олексіївська сполучна лінія Московська залізниця Цей термін має також інші значення див
Центральний фасад ДЦС ДЦС-3 Московсько-Смоленський Регіон ж. д. Московсько-Смоленський Дата відкриття 1902 рік [1] Колишні назви Бутирський вокзал Тип вантажна [2] Класність 1 Кількість платформ 5 Кількість шляхів 11 Тип платформ острівні Форма платформ пряма, вигнута Прилеглі перегони Москва-Бутирська - Бескудніково (2), Москва-Ризька - Москва-Бутирська (2), Москва-Бутирська - Москва-пас.-Смоленська (2) Вихід до Площа Савеловського вокзалу Розташування Москва , СВАО , Бутирський Пересадка на станції

Савеловський Савеловський

Савеловський   Савеловський Савеловський
Савеловський

пересадка на А : м10 , 72, 82, 84, 87, 126, 384, 727, Т3, Т29, Т47, Т56, Т78, Т79. Тарифна зона 0 Код в АСУЖТ 196004 Код в « Експрес-3 »2000009 [3] пересадка на   А   :   м10   , 72, 82, 84, 87, 126, 384, 727, Т3, Т29, Т47, Т56, Т78, Т79 Медіафайли на Вікісховища

Савеловський вокзал (до 1912 - Бутирський) - пасажирський термінал станції Москва-Бутирська, один з дев'яти залізничних вокзалів Москви , З 1999 року - єдиний вокзал у місті, який обслуговує тільки приміські електропоїзди [4] .

Савеловський вокзал входить в Московську регіональну дирекцію Дирекції залізничних вокзалів [5] .

Станція Москва-Бутирська Московської залізниці входить в Московсько-Смоленський центр організації роботи залізничних станцій ДЦС-3 Московської дирекції управління рухом. За основним застосування є вантажний , За обсягом роботи віднесена до 1 класу. Є початковим пунктом Савеловського напрямку МЗ . Чи не є тупиковою, через станцію також проходить транзитом Олексіївська сполучна лінія , До якої примикає Савеловський напрямок. Також є станцією лінії МЦД-1 «Білорусько-Савеловський» Московських центральних діаметрів .

Часто зустрічається помилкова назва станції Москва-Савеловський - в приміських розкладах, схемах зупиночних пунктів, Автоінформатор в електропоїздах.

В межах станції знаходяться:

  • Тупикові шляхи безпосередньо на північ від будівлі вокзалу, від яких відходять приміські електропоїзди далі на північ по Савеловський напрямку МЗ . Прохід до платформ і назад - через турнікети.
  • Два шляхи 2 і 3А на схід від тупикових, за якими слідують транзитні електропоїзди з Савеловського напрямку далі на південь на Смоленське (Білоруське) напрямок через Олексіївську сполучну лінію і назад. Шлях 2 (на Смоленське напрямок) знаходиться у східній острівної платформи, прохід до бічної платформі шляху 3А (на Савеловський) через окремий підземний перехід. Також по цих шляхах йдуть Аероекспрес з / в аеропорт Шереметьєво (без зупинки, йдуть від Москви-пас.-Смоленської ) І поїзди далекого прямування на Савеловський напрямок (відправляються також від Москви-Смоленської, перенесені туди з даної станції раніше). Прохід до платформ через ті ж турнікети.
  • двоколійний ділянку Олексіївської сполучної лінії , До якого примикають шляху 2 і 3А. На цій лінії також поблизу знаходиться окремий зупинний пункт - острівна платформа Савеловський , Прохід до якої здійснюється через підземний перехід від вокзалу або станції метро, ​​без турнікетів. Платформа обслуговує транзитні електропоїзди з Курського напрямку далі на південь на Смоленське (Білоруське) напрямок і назад, а також по цих шляхах йдуть поїзди далекого прямування. В межах станції зі шляхів у платформи знаходиться тільки західний шлях № I (в сторону Білоруського вокзалу), по шляху № II в станцію входить менш довгий ділянку на південь від с примиканням шляхів 2 та 3А.
  • Шляхи для основної вантажної роботи, в тому числі на схід від основних шляхів.

Станція вузлова, рух можливий в двох напрямках:

  • На північ по Савеловський напрямку: перегін до станції Бескудніково , Найближча платформа на перегоні - Тімірязєвська
  • На південь по Олексіївської сполучної лінії в сторону Смоленського (Білоруського) напрямки: перегін до станції Москва-Пасажирська-Смоленська , Вона ж є найближчим зупинним пунктом

Крім цього, можлива пересадка на платформу Савеловський на третій напрямок, на північний схід по Олексіївської сполучної лінії в сторону Курського напрямку: перегін до станції Москва-Ризька , Найближча платформа на перегоні - Москва-Станколит .

На Савеловський вокзалі 11 шляхів. 9 з них (крім шляхів 5 і 6) використовуються для прибуття і відправлення електропоїздів. Площа вокзалу дорівнює 6 тис. Кв.м. [6] Станом на квітень 2016 року зі вокзалу відправляються 97-99 електропоїздів на Савеловський напрямок [7] і 28-33 електропоїздів на Білоруське напрямок. Електропоїзди на Савеловський напрямок слідують:

Раніше також працювали «прямі» електропоїзди на Велике кільце МЗ (БМО) через Яхрому і Дмитров, найдовший маршрут досягав в 1990-і-2000-і роки станції Наугольний . Нові маршрути були скасовані з 15 листопада 2017 року: до Жёлтіково (1 пара по вихідним) і Костіно (1 пара) [9] .

Ініціатором будівництва Савеловський лінії був Сава Іванович Мамонтов , Голова Правління Товариства Московсько-Ярославської залізниці.

У 1897 році товариство отримало дозвіл імператора і приступило до пошуків, а потім і до прокладання нової залізниці від Москви до села Савелово довжиною 130 км. Надалі дорогу планувалося продовжити до Калязина , Углича і Рибінська .

Сам вокзал через різних зволікань будували довго (1897-1902 роках). Керував роботами і, імовірно, був автором проекту А. С. Сумароков. Місце було вибрано за межами Москви, у Бутирській застави, де ціна на землю була невисока (проте в 1900 році Московська міська дума , Розуміючи, які перспективи виникли у даного району, змінила межі Москви і Московського повіту , Включивши вокзал до складу міста). Туди вже завезли будівельні матеріали, однак частина дороги запропонувала купити Віндаво-Рибінська залізниця, котра наполягала на розташуванні вокзалу в іншому місці. Угода так і не відбулася, влітку 1900 року, коли Московсько-Ярославський-Архангельська дорога була передана в казну, будівництво вокзалу було відновлено. 10 (23) березня 1902 роботи завершилися, і відбулося урочисте відкриття та освячення. Спочатку вокзал називався Бутирський (від Бутирській застави ). Савеловський вокзал став з 1912 року [4] .

Будівля була одноповерховою, двоповерховим лише в центрі, де розміщувалися службові квартири. На віддалі розташовувалися казарми, вантажний двір і 30-метрова водозбірна вежа, необхідна при паровозної тязі. Ця вежа, ровесниця вокзалу, - єдине його історична споруда, яке дійшло до цілісності до наших днів.

У 1936 утворено дві станції: Москва-Пасажирська-Бутирська і Москва-Товарна-Бутирська. У 1957 році об'єднані в одну станцію Москва-Бутирська [10] .

З введенням дії нового графіка руху приміських поїздів 31 травня 1981 року організовано наскрізний рух до станцій Білоруського напрямку і назад (19 електропоїздів на добу, в обидві сторони).

Вокзал, яка не реконструювався з моменту його заснування, занепав, вже не справлявся зі зрослим пасажиропотоком . У 1987 році під керівництвом Я. В. Шамрая були розпочаті його розширення і реконструкція, закінчені 1 вересня 1992 року. Рух поїздів під час робіт не припинявся. В результаті вокзал став двоповерховим, збільшив внутрішню площу в 2,5 рази, але не втратив стильових особливостей. У 1988 році до вокзалу була протягнута Серпуховсько-Тімірязєвська лінія метрополітену (станція « Савеловський »).

З літа 1999 року було відмінено пасажирський поїзд № 198 Москва-Бутирська - Санкт-Петербург-Вітебський , А що залишилися пасажирські поїзди ( № 602 до Рибінська і № 642 до Сонково ) Стали відправлятися з білоруського вокзалу . Нині Савеловський вокзал обслуговує тільки приміські електропоїзди, експреси Москва - Лобня, Москва - Дмитров і Москва - Дубна. Вокзал відкритий з 4.30 до 0.30. У день приймає і відправляє понад 80 пар поїздів, за даними на 2014 рік обслуговує 1 699 088 пасажирів на місяць, тобто більше 50 тисяч чоловік в день [4] [11] .

3 березня 2000 року встановлено турнікети.

У квітні 2011 року - побудована нова платформа № 5 (шлях № 3А) для пропуску поїздів з Білоруського напрямку, новий підземний перехід на цю платформу з перонної площі (до цього в обидві сторони транзитні електропоїзди слідували по шляху № 2). З цього часу станція має 5 платформ і 11 приймально шляхів [4] [12] .

У грудні 2012 року відбувся технологічний введення Савеловського вокзалу після чергової модернізації, в яку інвестовано 522 млн руб [13] . Відкрито новий зал очікування для пасажирів, обладнаний новий касовий зал приміської пасажирської компанії «Регіон-експрес» (Рекс), яка обслуговує швидкісні електропоїзди Москва - Лобня, відкрито новий ресторан мережі живлення на вокзалах KFC на 50 місць, медичний пункт. Санітарно-гігієнічний вузол вокзалу обладнаний відповідно до вимог, що пред'являються до обслуговування маломобільних пасажирів, передбачений спеціальний ліфт, умов безбар'єрного середовища відповідає нова система пандусів. Повністю оновлені інженерні та вентиляційні системи вокзалу, системи відеоспостереження та безпеки, по всій території перонів покладена бруківка [14] .

У 2017 році, коли з'явився комплексний інфраструктурний проект Московські центральні діаметри , Який передбачає наскрізний швидкісний маршрут Лобня - Одинцово через Савеловський вокзал, перспективи і майбутня роль вокзалу при новій схемі поездопотоков знову опинилися в центрі дискусій. Відповідно до одного з варіантів розвитку подій, вокзал після 2019 року може припинити існування [15] .

30 грудня 2018 року поряд з вокзалом відкрилася друга станція метро , на великої кільцевої і Солнцевський лініях.

Входить до складу Московських центральних діаметрів , Лінія МЦД-1 [16] .

Аероекспрес [ правити | правити код ]

У 2005 році почалася реконструкція та переобладнання вокзалу і платформ. Частина території вокзалу була перетворена в термінал компанії « Аероекспрес », Що займається доставкою пасажирів в аеропорт Шереметьєво . З 2005 по 2008 рік діяла змішана схема: експреси ходили тільки по маршруту Москва-Бутирська - Лобня , А подальша доставка пасажирів в аеропорт відбувалася спеціально організованим маршрутом автобуса [4] .

В ході реконструкції:

  • була побудована нова бічна пасажирська платформа,
  • реконструйовані три вже існуючих платформи,
  • встановлена ​​нова інформаційна система.

Роботи були завершені влітку 2008 року, до пуску прямих експресів в аеропорт Шереметьєво . У 2008 році була повторно замінена інформаційна система.

Рух було відкрито повністю 10 червня. На момент відкриття по гілці ходила 21 пара поїздів з інтервалом близько півгодини.

З 28 серпня 2009 року було відкрито регулярний рух електропоїздів по маршруту Білоруський вокзал - аеропорт Шереметьєво . Аероекспрес в аеропорт Шереметьєво слідували від Білоруського вокзалу з зупинкою на Савеловський вокзалі. У зворотному напрямку, від аеропорту Шереметьєво до Білоруського вокзалу, зупинка на Савеловський вокзалі не проводилася [17] [18] [19] .

З 30 травня 2010 року зупинка на Савеловський вокзалі поїздів, що прямують з білоруського вокзалу в Шереметьєво , скасована [19] . Рух Рекс-експресів по маршруту Москва - Лобня під новим брендом триває [4] [8] .

Відкриття швидкісного руху по Савеловський напрямку мало не тільки переваги, а й виявило серйозні проблеми в організації руху на магістралі, пропускна здатність якої порівняно невелика. Пуск експресів в лобових і Дмитров, Аероекспрес в аеропорт Шереметьєво за одними шляхами з приміськими електропоїздами привів до порушення регулярності розкладу і зростанню інтервалів в русі електричок до 50 хвилин [20] , До відстою переповнених електричок в очікуванні обгону експресами на станціях Бескудніково і Марк, до надмірного скупчення очікують відправлення на платформах в години пік, викликав невдоволення пасажирів і критику в пресі [14] [21] . Ця проблема була в основному усунуто в жовтні 2015 року, коли було введено в дію оптимізоване розклад [22] .

У 2015 році «РЖД» запропонувало повернути відправлення Аероекспрес в Шереметьєво з білоруського вокзалу на Савеловський в зв'язку з габаритами нових двоповерхових потягів, які не вписуються в Товариський шляхопровід , Пам'ятник архітектури московського модерну початку XX століття [23] . Однак вона була відхилена за підсумками проведеного на порталі « активний громадянин »Голосування.

Станом на 2015 рік персонал вокзалу - 37 осіб (в штаті Московської регіональної дирекції залізничних вокзалів ВАТ «РЖД»).

Начальник вокзалу з 1 липня 2014 року - Ліштовная Світлана Петрівна (нар. 30 вересня 1976) [24] .