Реклама
Реклама
Реклама

На київському залізничному вокзалі є платформи, яких не існує

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

20 березня 2012, 09:00, Переглядів: 20 березня 2012, 09:00, Переглядів:   Київський вокзал

Київський вокзал. Видно, що 4-я і 7-я платформи відсутні. Фото: Н. Мамчур.

Київ - місто із заплутаною нумерологією. На вокзалі "загубилися" відразу дві платформи, а на деяких вулицях немає ніякої логіки в нумерації будинків і квартир.

ТАЄМНИЦЯ ВОКЗАЛА. До нас звернулися розгублені читачі. "Я корінна киянка, але ніколи не знала про дивну нумерації платформ на нашому вокзалі! - каже Ольга Мірза. - Випадково з подружкою ми помітили, що там немає 4-й і 7-й платформ! Прям як в" Гаррі Поттері "! Платформи , яких не існує. Йдуть 1, 2, 3, потім відразу 5, 6 і 8 ". Як розповіли нам місцеві продавці, на відсутність платформ звертають увагу багато пасажирів.

"Ми їм говоримо, що це Кирпа (Екс-міністр транспорту. - Авт.), Коли розбудовував вокзал, заборонив ці цифри використовувати, мовляв, нещасливі вони ", - сказала нам одна з продавців Ірина. А її колега Катерина сміється:" Ну ладно, не було б 13-го шляху. "4" на сході вважається поганою цифрою, але "7" всюди щасливе число! ". На вокзалі пояснили, що містики немає:" Це технічні шляху, використовуються для маневрування складів. Насправді шляху 4 і 7 є, але посадка пасажирів на них не проводиться ".

БУДИНКИ з КАВЕРЗОЮ. У п'ятиповерхівці на Кіквідзе, 30, - три під'їзди, але під'їзд №1 знаходиться ... посередині! Квартири на першому поверсі в ньому розташовані в такому порядку - 4, 6, 5 і 3. У жеку кажуть, що "так склалося історично". "Ми звикли, а люди, які приходять вперше, в шоці. Коли приїжджає швидка, лікарів виходимо зустрічати, щоб не заблукали", - говорить мешканка Євгенія.

Вулиця Тимошенко . Будинків з номером 2 - цілий квартал. Фото: А. Іскрицька

У будинку №4 по Кловському узвозу номера квартир взагалі упереміж. "Раніше це була п'ятиповерхівка, потім надбудували два поверхи і верхні квартири пронумерували останніми номерами. Ми звикли, що після №20 йде 61, а гості плутаються", - говорить мешканка Олена.

Ми звикли, що після №20 йде 61, а гості плутаються, - говорить мешканка Олена

Фото: А.Іскріцкая

А ось Маршала Тимошенко називають "вулицею других будинків". Тут більше 10 будівель з номером 2, правда, з різними літерами: а, б, в, г, є навіть 2-м. "Була побудована перша лінія, якій присвоїли номера, потім друга, третя, але легше привласнити новим будинкам букву, ніж перенумеровувати всю вулицю. Чим більше Київ будуть ущільнювати забудовою, тим більше подібних будинків у нас буде", - пояснює член комісії з найменувань вулиць Олександр Бригинець.

ЧИСЛО 13. У багатьох європейських готелях немає кімнат №13. Немає таких і у нас - в більшості готелів номера позначаються тризначними цифрами, де перша цифра - номер поверху. А ось 13-е поверхи, які відсутні, наприклад, в Америці, у нас поки не скасували. "Ніколи не зустрічав, - зізнається експерт з нерухомості Сергій Костецький. - Та й у нашій країні ввести в експлуатацію з подібною нумерацією проблематично. Якщо за паперами в будинку, наприклад, 14 поверхів, то обов'язково повинен бути 13-й".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На київському залізничному вокзалі є платформи, яких не існує". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Наталія Мамчур

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ