Реклама
Реклама
Реклама

Військова іпотека 2019: що таке військова іпотека і як отримати

  1. подробиці
  2. нюанси
  3. сума
  4. Як стати учасником
  5. Як оформити іпотеку
  6. умови банків

Вітаємо! Сьогодні поговоримо про те, що таке військова іпотека і для кого вона призначена. Військова іпотека - це відносно нова програма з видачі військовослужбовцям та їх родинам житла. Військова іпотека 2019 - один з ефективних інструментів вирішити питання військовим і військовим пенсіонерам. Дочитайте пост до кінця, і ви дізнаєтеся: чи варто брати військову іпотеку, чи можлива іпотека для військових пенсіонерів, видається військова іпотека вдруге, а також актуальні пропозиції банків на поточний день.

подробиці

подробиці

Чим військова іпотека відрізняється від звичайної? Військова іпотека для військовослужбовців відрізняється від класичної тим, що, поки позичальник знаходиться на військовій службі, його іпотечний борг погашає Міністерство оборони, а не він сам. Відмінність буде в умовах кредитування і етапах оформлення. Відрізнятися будуть і вимоги до позичальника. Про них ви дізнаєтеся Даллі.

Військова іпотека що це таке в підсумку?

Суть військової іпотеки виглядає наступним чином: держава щорічно перераховує додаткові субсидії на рахунок військовослужбовця, який досяг віку не менше 22 років, і ці кошти позичальник може використовувати згодом для внесення першого внеску.

Можливо отримати не більше 3 000 000 рублів, але якщо він вважатиме за краще взяти житло дорожче, то може додати до цієї суми власні накопичення. За військової іпотеці можна придбати як вторинне житло, так і тільки нерухомість, що будується і навіть викупити частку в будівництві жк.

Для того, щоб стати учасником військової іпотеки, необхідно, в першу чергу, зареєструватися в так званій накопичувально-іпотечній системі (НІС). Ця система займається наданням військової іпотеки і розрахована на те, що за час участі в ній військовослужбовця (а брати участь в цій програмі можуть позичальники від 22 до 45 років), на рахунку його має зібратися достатню кількість коштів для того, щоб купити нерухомість площею в середньому 54 квадратних метра. На думку Міністерства оборони, такої площі досить для проживання подружжя з дитиною.

Для участі в НІС допускаються всі військовослужбовці, але обмеження є для рядових солдатів: вони отримують можливість стати учасниками військової іпотеки тільки тоді, коли укладуть другий контракт служби. Всі інші верстви військовослужбовців (тобто, офіцери, прапорщики, мічмани і т.д.) зараховуються для участі в програмі автоматично, деяким з них необхідно подати рапорт на військову іпотеку. Військова іпотека для військовослужбовців в 2019 році також може видаватися і вдруге.

Існує міф, що позичальник може купити житло для військовослужбовців іпотеці тільки за місцем прописки або служби - але це не так. Для територіального знаходження «службового житла» у військовому іпотечному кредитуванні немає ніяких обмежень.

Дуже часто використовується така схема. Так як купувати житло можна в будь-якому регіоні, то військовослужбовець бере квартиру в Москві або Підмосков'ї. Далі здає її, а сам використовує службове житло для проживання. Таким чином, виходить своєрідна додаткова пенсія від держави на період служби.

Вимоги пред'являються тільки до видів житла: не можна купувати квартири в старих будинках, в «комуналках» і в «хрущовках».

Також немає обмежень по вибору банку, який надасть позику по військовій іпотеці: реєстр військової іпотеки на сьогоднішній день налічує 77 російських банків. Найбільш вигідні пропозиції ви можете знайти в кінці цієї статті.

Севастополь став дуже популярним містом для реалізації даної програми, як і весь Крим. Далі ви дізнаєтеся які банки кредитують цей регіон.

нюанси

Далі розберемо підводні камені військової іпотеки: мінуси і проблеми військової іпотеки.

Військова іпотека податкове вирахування. Не варто забувати, що існує податкове вирахування з військової іпотеці. Отримати його можна, але тільки з власних платежів за квартиру. Камінь спотикання тут в тому, що на покупку квартири гроші буде давати МО РФ. Так, якщо ви купили квартиру за 5 млн. І держава оплатила 3 ​​млн. За рахунок коштів на рахунку НІС, то з решти двох млн. Ви зможете отримати податкове вирахування в розмірі до 260 тис. Руб. Також буде доступний [urlspan] повернення відсотків по іпотечному кредиту [/ Urlspan].

Військова іпотека судова практика. Судова практика по військовій іпотеці показує багато випадків, коли з питань звільнення з російської армії позичальника розгорялися судові суперечки, в тому числі, пов'язані зі змінами умов висновків договорів по військовій іпотеці. У разі, якщо вам здається можливим відстояти право на військову іпотеку навіть після звільнення з російської армії, варто звернутися до юриста по військовій іпотеці (заповніть форму на консультацію в правому куті).

Військова іпотека з поганою кредитною історією також може видаватися банком. Тут головна заковика в тому, щоб знайти банк, який погодиться дати позику на таких умовах, але, якщо є бажання, то цілком можна отримати. Іпотека з поганою кредитною історією детально розписана в нашому минулому пості.

Військова іпотека в разі смерті військовослужбовця може завдати серйозної шкоди його вдові, але тільки в тому випадку, якщо він відслужив в російській армії менше десяти років. Якщо ж позичальник мав вислугу років більше десяти, держава продовжує виплачувати за нього внески по військовій іпотеці після його загибелі.

Військова іпотека плюси і мінуси.

плюси:

  • Держава оплачує платежі
  • низька ставка
  • Практично не звертають увагу на кредитну історію

Мінуси військової іпотеки:

  • Складнощі з оформленням і терміни.
  • Обмежена кількість банків
  • Невелика сума
  • Проблеми з податковим вирахуванням
  • Пайова будівництво військова іпотека хоч і схвалює, але існують обмеження по вибору забудовників і будинків.
  • Власник тільки військовий.

сума

На 2019 рік встановлено сума по військовій іпотеці в розмірі 280 009,7. Виходячи з цієї суми буде розраховується щомісячний платіж, який буде погашати за військовослужбовця держава. У 2019 - це 23 334,14.

Скільки грошей дають військовослужбовцям у військовій іпотеці? Розраховуються умови військової іпотеки в індивідуальному порядку. При цьому можуть враховуватися різні фактори: банк бере до уваги і вік військовослужбовця, і його стаж, і суми внесків від держави і т.д. Військовий кредит не видають без початкового внеску: сьогодні це в середньому 20% від загальної суми позики, хоча в деяких банках зустрічаються перші внески розміром і від 10%. Процентні ставки також встановлюються індивідуально.

Військова іпотека в 2019 році сума в розрізі топ 10 банків + АІЖК.

Як стати учасником

Як стати учасником

Як стати учасником військової іпотеки?

Ви можете отримати військову іпотеку, якщо ви:

  • Офіцер, який отримав свою військове звання пізніше 2005 року. Вони автоматично зараховуються для участі в НІС.
  • Офіцер, який отримав офіцерське звання раніше 2005 року: їм, для того, щоб взяти участь в Нісі, необхідно подати рапорт. Зразок рапорту на військову іпотеку можна запитати за місцем служби.
  • Мічман або прапорщик, термін служби більше трьох років.
  • Рядовий солдат, сержант, старшина, матрос і ін .: люди з цими званнями можуть стати учасниками програми при укладанні, як мінімум, другого контракту служби.

При цьому не обов'язково користуватися військової іпотекою при першій можливості. Міністерство оборони в будь-якому випадку поповнює рахунок військовослужбовця протягом усього часу його роботи. Учасник іпотеки для військових може скористатися накопиченими коштами відразу і купити квартиру або будинок, минаючи етап укладення іпотечного договору з банком. Але для цього вигідного отримання іпотечних коштів військовослужбовець повинен мати відповідні причини. наприклад:

  • Позичальник має вислугу не менше 20 років.
  • Позичальник звільняється, прослуживши більше 10 років, і не маючи власного житла. При цьому члени сім'ї позичальника не мають у власності ніякої нерухомості. Якщо у військовослужбовця є у власності нерухомість, розраховувати на пільги не доведеться.
  • Позичальник може отримати накопичення за сімейними обставинами, за станом здоров'я або у зв'язку з рішеннями, прийнятими в місці його служби (наприклад, у зв'язку з переведенням).

Якщо у військовослужбовець перебуває хоча б в одній з перерахованих ситуацій, то, після подачі відповідного рапорту, протягом трьох місяців на його рахунок надійдуть всі накопичені за час служби кошти. За такою ж системою видається військова іпотека для пенсіонерів.

Як оформити іпотеку

Як отримати військову іпотеку: покрокова схема.

Для оформлення військової іпотеки позичальник повинен значитися в учасниках НІС не менше 36-ти місяців. Таке вимоги стандартно для більшості банків. Якщо він підходить під вікові рамки (від 22 до 45 років), то йому варто розраховувати на термін погашення позики, виходячи зі свого віку: в 45 років військова іпотека повинна бути погашена.

Отже, якщо ви підходите для участі в програмі військової іпотеки, ви можете оформити позику в кілька етапів:

  1. В першу чергу, вам слід подати документи в обраний вами банк (їх може бути декілька). Можна, наприклад, залишити онлайн-заявку на сайті банку. Як правило, банки вимагають паспорт, заяву і свідоцтво учасника НІС, але в кожному окремому фінансовій установі можуть пред'являтися свої додаткові вимоги. Іпотека без військового квитка не можлива.
  2. Менеджер банку оформляє заявку і відправляє її на винесення рішення. Якщо всі вимоги до позичальника задоволені, банк підтверджує заявку, про що відразу повідомляє клієнту.
  3. Далі необхідно зібрати всі необхідні для отримання військової іпотеки документи. До них можуть належати: документи позичальника, документи продавця, договір купівлі-продажу, деякі документи, пов'язані з купленої житлоплощею і так далі.
  4. Наступним кроком стає рішення банку по нерухомості. Житло, що купується має відповідати вимогам військової іпотеки. Якщо ніяких нарікань по об'єкту у банку немає, то він виносить позитивний висновок.
  5. Потім позичальник повинен підписати всі документи, в тому числі, кредитний договір. Іпотечний банк відправляє пакет підписаних документів в Росвоеніпотеку.
  6. Якщо в документах немає помилок, то і Росвоеніпотека підписує їх зі свого боку і відправляє назад в банк. Також Росвоеніпотека відразу перераховує на рахунок військовослужбовця кошти для початкового внеску. У тому випадку, якщо позичальник не зміг отримати військову іпотеку на ту суму, на яку розраховував, він може додати кошти для викупу квартири з власних накопичень.
  7. Після здійснення цих операцій військовослужбовець може зареєструвати житло у власність. Документи, що підтверджують цю реєстрацію, він зобов'язаний передати банку.
  8. Як тільки банк отримує ці документи, він відправляє їх в Росвоеніпотеку і видає іпотечні кошти позичальникові. З цього моменту Роспоеніпотека починає виплачувати іпотечний борг військовослужбовця до моменту повної його виплати або до моменту звільнення службовця. В такому випадку позичальникові доведеться виплачувати весь кредит самостійно і в повному обсязі.

умови банків

умови банків

Далі ви дізнаєтеся скільки дають банки по іпотеці і на яких умовах.

Кращі пропозиції військової іпотеки від російських банків:

Банк Ставка,% Сума, тис. Руб. ПВ,% Ставка на готове житло,% Примітка АІЖК 9 2410 20 9 Банк Росія 10,4 2270 10 10,4 ВТБ 24 9,3 2435 15 10 якщо виходить з НІС ставка + 0,3% Газпромбанк 9,5 2330 20 9 , 5 Банк Зеніт 9,9 2800 20 9,9 Можливо оформити іпотеку до 5 млн за спеціальною програмою Сімейний, В комплексі sampo ставка 9,5 Банк Відкриття 10 2300 20 10 РНКБ 9,5 2300 10 9,5 Россельхозбанк 10,75 2230 10 10,75 Сбербанк 9,5 2330 15 9,5 Зв'язок банк 10,9 2220 20 10,9 Абсалют банк 9,5 2900 20 9,5 банк Санкт-Петербург 10,9 2200 15 10,9 Уралсиб 10,6 2600 20 10,6

Зміни 2019 року - це програма «Кредит Сімейний» банку Зеніт. За нею, якщо обоє з подружжя учасники НІС, то вони можуть отримати максимальний кредит на первинку до 4,6 млн, на вторинку 4 млн. Додатково якщо застосувати опцію «Іпотека +» (оплату частини іпотеки власними грошима), то сума збільшується до 5 млн . і 4,5 млн. відповідно.

Онлайн заявка на іпотечне кредитування за цими програмами є [urlspan] за посиланням [/ Urlspan]. Розділ «Іпотека». Стояти в чергах до консультанта банку не доведеться.
Зміни в програмі відбуваються регулярно, поетом рекомендуємо підписатися на оновлення проекту.

Чекаємо ваших запитань в коментарях. Тисніть кнопки соціальних мереж, якщо пост був вам корисний.

Військова іпотека що це таке в підсумку?