Реклама
Реклама
Реклама

У Міноборони пояснили, кого з випускників військових кафедр відправлять в АТО

Офіцерів запасу дуже велика кількість, вони свідомо йшли на кафедри і отримували звання, зазначив представник ВСУ.

В армію призвуть офіцерів запасу - "піджаків" mil.gov.ua

Офіцер запасу може відправитися проходити службу в зоні АТО, тільки якщо сам захоче подати рапорт або підписати контракт зі Збройними силами України.

Про це виданню ГОРДОН заявив начальник управління зв'язків з громадськістю ВСУ підполковник Богдан Сеник, коментуючи підписання президентом України Петром Порошенко закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби".

Читай також: У військкоматі пояснили, яких студентів можуть забрати в армію

"Людина може бути фахівцем будь-якого профілю, в тому числі гуманітарного. Це важливо, тому що у нас гібридна війна. У нас є курси професійної підготовки при вищих військових навчальних закладах та при вузах. Офіцерів запасу в зону АТО ніхто не пошле, якщо вони самі не захочуть підписати контракт. У нас все офіцери підписують контракт ", - зазначив Сеник.

За його словами, в кожному разі буде проводиться аналіз - потрібна така людина чи ні, оскільки офіцерів запасу дуже велика кількість, вони свідомо йшли на кафедри і отримували звання, а закликати планують тільки 4000.

"Хочу підкреслити: відразу, без підготовки і без згоди, нікого в зону АТО відправляти не будуть. Після свят ми проведемо великий брифінг, на якому роз'яснимо всі нюанси даного питання ", - заявив представник ВСУ.

Нагадаємо, що в 2017 році до лав ЗСУ закличуть офіцерів запасу , Які отримали звання в результаті проходження військової кафедри. Це буде аналог строкової служби - теж 18 місяців, проте будуть брати не тільки молодих (до 43 років).

Офіцерів запасу дуже велика кількість, вони свідомо йшли на кафедри і отримували звання, зазначив представник ВСУ

До лав ЗСУ закличуть офіцерів запасу

0:00 / 00:29

Читай також: З нового року військові в АТО будуть отримувати мінімум 9400 гривень

Раніше заступник військового комісара Солом'янського району Києва Юрій Шевчук розповів, що деякі студенти втрачають право на відстрочку від призову на строкову службу. У військкоматі також запевнили, що жоден з призовників-строковиків не буде відправлено в зону проведення АТО.