Реклама
Реклама
Реклама

Фінансовий гороскоп: кому пощастить?

Астрологи озвучили фінансовий прогноз на наступний рік, передбачаючи початок серйозного економічного спаду, який триватиме до 2022 року. У наступаючому ж році в першому півріччі зірки не віщують нещастя, а ось з червня можуть виникнути різного роду гострі ситуації. Тельцям астрологи не радять лізти в великі борги, а стрільцям, навпаки, рекомендують взяти кредит на покупку нового автомобіля або квартири. Економісти впевнені: в майбутнє завжди потрібно дивитися з оптимізмом і намагатися розумно планувати сімейний бюджет - і фінансові катаклізми пройдуть стороною. Астрологи озвучили фінансовий прогноз на наступний рік, передбачаючи початок серйозного економічного спаду, який триватиме до 2022 року

У минулому році челябінський астролог Олександр Солодухин передрікав, що 2013 рік буде передкризовим, і зараз, як запевняє він, положення небесних тіл вказує на те, що ситуація в світовій економіці ще більше ускладнилася. «Світ стоїть перед дверима, за якою його чекають круті зміни. Вони розпочнуться вже в наступному році, будуть мати системний характер і триватимуть як мінімум до 2022 року », - вважає Олександр Солодухин, додаючи, що наступаючий рік Коня за східним календарем буде характеризуватися серйозним світовим фінансовим спадом. За його словами, якщо спробувати охарактеризувати ситуацію, що склалася без прикрас, то 2014-2015 роки стануть початком серйозного світової кризи, причому проблеми знову зародяться в США.

«Фінансовий спад призведе до виникнення гарячих точок - зокрема, на Близькому Сході, оскільки США знову спробує вирішити власні політичні проблеми за рахунок решти світу. Не можна виключити ризик початку нової світової війни, після якої знову відбудеться перерозподіл сил на світовій арені на тривалий період часу », - передрікає астролог, додаючи, що після 2025 року світовий гороскоп виглядає цілком позитивним.

На думку старшого аналітика компанії «Альпарі» Анни Бодрова, протягом першого кварталу наступного року в економіці країни дійсно збережеться стагнація, яку видно неозброєним оком і сьогодні: це нульову зміну показників ВВП, збереження негативних тенденцій в секторі промисловості і перші мінорні ластівки від заморожування тарифів для природних монополій. «Чи надовго затягнеться процес стагнації російської економіки, сказати поки неможливо. Маючи підписаний дефолтний бюджет і майже повністю розтрачений фонд національного добробуту, складно розраховувати на іскрометний позитив, - каже аналітик. - Однак сумнівно, щоб саме наступаючий рік став новою спіраллю кризи. Принаймні поки прогноз по ВВП Росії передбачає зростання національної економіки на 1,7-2,1% ».

Рік Коня не віщує зростання добробуту і простих росіян. За словами Олександра Солодухина, в наступному році є періоди, коли однозначно не варто міняти роботу, переходити на нову посаду або запускати власний бізнес: з 7 по 28 лютого, 7 червня по 1 липня і з 4 по 26 жовтня. «Якщо намагатися змінити роботу в ці періоди, є небезпека перетягнути за собою всі проблеми, які були на колишньому місці», - прогнозує Олександр Солодухин.

Долар, на думку астролога, буде виглядати привабливо ще найближчі два роки. «Далі складно прогнозувати, але я думаю, що варто переводити вкладення в більш тверду« валюту »- золото», - радить Олександр Солодухин, додаючи, що не ризикнув би в наступаючому році брати іпотеку на житло, що будується, оскільки цілком імовірно, що зведення багатьох житлових комплексів буде заморожено у важкій економічній ситуації. В цілому, роблячи розбивку за знаками зодіаку, астролог прогнозує, що перше півріччя буде вдалим для водних знаків, а друга половина року - для вогненних.

З фінансовою скрутою в наступаючому році можуть зіткнутися скорпіони і телята. Їм зірки радять не залазити у великі кредити, оскільки в подальшому їх буде складно гасити. Однак, за словами астролога, це стосується тільки телят, які святкують день народження в травні. Разом з тим наступаючий рік Коня може принести тільцям серйозні зміни в особистому житті, проте заміж в першому півріччі виходити не рекомендується. Зате друга половина року розкриє нові перспективи в квартирному питанні, не виключено і поповнення в родині.

Для раків в першій половині року відкриваються відмінні можливості для побудови успішної кар'єри. Задуматися про просування по службовій драбині стоїть і левам, але тільки після липня. Близнюкам вдасться спіймати удачу на початку року, а осінь і зима зміцнять благополуччя тих близнюків, які працюють в сфері телекомунікацій або транспорту. Овнам астролог радить провернути всі операції з нерухомістю в першій половині року, оскільки до зими їх шанси отримати іпотечний кредит знизяться. Козероги і Водолії будуть щасливі в сімейний справах, а для людей, що народилися під знаком риб, весь рік пройде як уві сні, невелике пожвавлення в кар'єрному плані очікується лише до кінця року.

Для ваг прийдешні зміни будуть не зовсім звичні. Орієнтовані на колективну роботу, ваги будуть дуже здивовані, коли їх самостійні кроки в професійній сфері виявляться дуже вдалі. Перше півріччя для стрільців буде ознаменовано серйозними кредитами, а ось в далі краще відправитися в подорож або зайнятися науковою діяльністю. Дівам рекомендують в наступному році збирати сили для ривка в 2015 році.

Банкіри до астрологічних фінансовим прогнозів ставляться вельми скептично. «У такого роду прогнозуванні можна посилатися на дотепну відповідь однієї жінки, у якої запитали, наскільки ймовірним є, вийшовши з дому, зустріти динозавра. Вона відповіла: "50 на 50. Або зустріч, або не зустріну" », - вважає начальник управління зі зв'язків з громадськістю Убрир Семен Селіванов.

«В майбутнє завжди потрібно дивитися з розумним оптимізмом: страшитися кризи, обвалу економіки і фінансового краху, але при цьому завжди бути готовим до різних сценаріїв розвитку подій», - вважає заступник директора регіонального центру «Уральський» ЗАТ «Райффайзенбанк» Анатолій Сосунов. На його думку, та обставина, що останні місяці року, що минає були ознаменовані відкликанням ліцензій у ряду банків, - ще не привід для паніки і зневіри: ситуація поступово вирівняється, а нові правила банківського нагляду, що вступають в новому році, виключать ефект доміно під час аварії чергового банку. При цьому Анатолій Сосунов вважає, що в наступному році, як, втім, і завжди, потрібно дотримуватися розумної тактики планування особистих фінансів. «Гроші потрібно витрачати, коли ці витрати необхідні або відкривають перед вами нові перспективи, і зберігати - коли фінансова ситуація дозволяє, так як наявність резервних коштів дає більше свободи і впевненості в завтрашньому дні», - вважає банкір.