Реклама
Реклама
Реклама

Заміна водійського посвідчення: що потрібно знати?

  1. Що потрібно підготувати заздалегідь?

Кожен шофер стикається з тим, що настає час коли потрібно змінити старий водійський документ на новий, причому це була заміна робити слід до того як він стане недійсним. За відсутність або прострочення посвідчення водія, накладається відповідальність у вигляді штрафу, дуже навіть пристойного.

Чи змінилися вимоги до заміни документа і о котрій виллється отримання нового? Якщо ви ставитеся до тих водіїв, яким потрібно міняти права в цьому році, необхідно звернути увагу на деякі моменти, описані тут nalogtoday.ru . Підготуєтеся інформаційно, щоб не бути шокованим в ГИБДД.

Є певні правила, яких повинні дотримуватися громадяни нашої країни. Це називається громадянська дисципліна, кожен знає що в певний час потрібно заплатити комунальні послуги, якщо прострочити, то вже нараховується пеня, якщо своєчасно не поміняти паспорт, то накликає штраф.

Ще доводьте в ФМС чому вчасно не звернулися в службу і не замінили паспорт. Те ж саме стосується і посвідчення водія, прострочений документ не є дійсним, а значить, керувати ТЗ автовласник не має права. В цьому випадку не уникнути штрафу, причому він може обчислюватися десятками тисяч (інспектор зможе знайти масу причин, щоб збільшити суму покарання). Дешевше замінити, чи не так?

Що потрібно підготувати заздалегідь?

В принципі особливих змін немає. Водій зобов'язаний надати довідку з мед. установи про стан здоров'я, документ, що підтверджує особу (паспорт), квитанцію про оплату держмита і старе водійське посвідчення. Також потрібно буде заповнити бланк заяви. Завантажити його пропонується на офіційному сайті ГИБДД, також можна роздрукувати квитанцію на оплату держмита.

Крім цього, якщо ви звернетеся на офіційний ресурс держпослуги, то зможете відразу сплатити держмито, причому вартість послуги буде в два рази нижче, ніж при оплаті в банку. Заміна водійського посвідчення клопітна процедура, яка зводиться більше до того, що доведеться обійти велику кількість лікарів. Тому, щоб не опинитися в неприємній ситуації і не клопотатися від інспектора штраф, потурбуйтеся заздалегідь про заміну документа.

Що потрібно підготувати заздалегідь?
Чи змінилися вимоги до заміни документа і о котрій виллється отримання нового?
Дешевше замінити, чи не так?
Що потрібно підготувати заздалегідь?