Реклама
Реклама
Реклама

Міжнародні водійські посвідчення тепер видають і в Казахстані

Документ можна отримати за 1-2 дня.

З 21 січня цього року казахстанці можуть отримати міжнародні водійські посвідчення, що діють за межами країни З 21 січня цього року казахстанці можуть отримати міжнародні водійські посвідчення, що діють за межами країни. За словами міжнародної асоціації водіїв, необхідність в цьому документі виникла в березні 2011 року, коли в Конвенцію ООН про Дорожній рух внесли поправки. З тих пір національні водійські посвідчення, видані на території Казахстану, втратили свою юридичну силу за межами держави без наявності Міжнародного посвідчення водія.

Міжнародні водійські посвідчення в нашій країні видає одна організація - спеціалізоване об'єднання Міжнародна Асоціація Водіїв (International Drivers Association). Термін виготовлення - 1-2 дні.

Міжнародне посвідчення водія - це офіційний документ, заснований на Конвенції ООН про Дорожній рух від 8 листопада 1968 року. Він дозволяє управляти автотранспортом за межами РК, згідно з тією водійських категорії, яка вказана в казахстанських водійських правах і діє протягом того ж терміну.

Додаткових іспитів при отриманні міжнародного посвідчення здавати не потрібно. Цей документ ратифікований і правомочний в 193 країнах-членах ООН.