Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна отримати закордонний паспорт в іншому місті не за місцем прописки в 2019 році

  1. вимоги закону
  2. Чи не за місцем проживання
  3. куди звертатися
  4. документи
  5. вартість
  6. терміни
  7. Заміна документа в іншому місті
  8. Пройдіть соціологічне опитування!

Часто трапляється так, що місце проживання громадян і місце їх прописки не збігаються. Даний факт залишається непоміченим, поки справа не доходить до документальних формальностей. У зв'язку з цим велику актуальність набуває питання, чи можна отримати закордонний паспорт не за місцем прописки в 2019 році або обов'язково потрібно повертатися в те місто, яке вказано в загальносуспільному документі. Прояснити ситуацію краще заздалегідь.

Прояснити ситуацію краще заздалегідь

вимоги закону

Питання, пов'язані з тим, куди слід звертатися для оформлення документа для закордонних поїздок, не є безпідставними. Справа в тому, що ще не так давно росіяни могли стати володарями виїзних посвідчень виключно в тому регіоні, який був зазначений на штампі в національному паспорті .

Тепер же, згідно з Адміністративним регламентом, який був прийнятий наказом МВС РФ за номером 864, отримати закордонний паспорт не за місцем прописки можна. У документі говориться, що відтепер власники російського громадянства або резиденти РФ можуть зробити запит на отримання виїзного посвідчення в трьох місцях:

  • там, де постійно прописані;
  • там, де мають тимчасову реєстрацію;
  • там, де тимчасово перебувають.

Таким чином, на питання про те, чи можна зробити закордонний паспорт без прописки, слід відповісти ствердно.

Згідно з вимогами до видачі документів, що засвідчують особу російських громадян за кордоном, встановленим Адміністративним регламентом і законом, що регулює виїзд за межі РФ, жителі Росії не зобов'язані мати в своєму національному паспорті штамп з постійною реєстрацією для того, щоб отримати документ, що дозволяє залишати межі рідної країни .

Крім того, відповідно до закону про свободу пересування, кожен громадянин може сам вибирати населений пункт, в якому він буде проживати. Тому відповідь на питання про те, чи обов'язково робити закордонний паспорт за місцем прописки, стає неактуальним з огляду на те, що заявлена ​​реєстрація або її відсутність більше ні на що не впливає.

Незалежно від того, де проживає заявник, запит на виготовлення закордонного паспорта у нього зобов'язані прийняти.

Якщо вас все ж мучать сумніви, чи потрібна прописка для отримання закордонного паспорта, будьте впевнені: навіть якщо співробітник служби міграції відмовиться оформити ваш запит, можна вирішити питання в судовому порядку. Для цього доведеться взяти в даній організації письмову відмову, прикласти до нього позовну заяву і відправитися в суд.

Чи не за місцем проживання

Чи можна отримати закордонний паспорт в іншому місті? Таким питанням зазвичай задається кілька категорій громадян:

  • ті, хто продав своє житло в одному населеному пункті, а купити новий в іншому ще не встиг;
  • ті, хто змушений тривалий час працювати за межами свого регіону;
  • тих, хто часто їздить у відрядження.

Іноді трапляється й так, що необхідність терміново отримати виїзний документ виникла під час візиту до родичів або друзів, а повертатися в своє рідне місто буде втратою часу. У всіх перерахованих випадках закордонний паспорт в іншому місті можна отримати без проблем. Крім того, закордонний паспорт за місцем проживання, яке є тимчасовим, зможуть отримати ті, хто виїхав на навчання.

Спрощення процедури оформлення виїзних документів стосується і тих громадян, які тимчасово зареєстровані за місцем перебування. Основна відмінність тимчасової реєстрації від постійної полягає в тому, що отримати її громадяни РФ зобов'язані тільки в тому випадку, якщо вони залишають свій регіон на період, що перевищує 90 днів.

Основна відмінність тимчасової реєстрації від постійної полягає в тому, що отримати її громадяни РФ зобов'язані тільки в тому випадку, якщо вони залишають свій регіон на період, що перевищує 90 днів

Таким чином, для них стає доступний закордонний паспорт з тимчасовою реєстрацією за новою адресою, яка не має нічого спільного з постійною пропискою, а всього лише засвідчує право громадянина на проживання.

Закордонний паспорт з тимчасовою пропискою жителі РФ можуть оформити в тому місті Російської Федерації, в якому вона була отримана.

Подаючи прохання на видачу виїзного посвідчення, слід мати на увазі, що існують групи осіб, які отримають відмову незалежно від місця подачі заяви і наявності штампа про реєстрацію. До них відносяться громадяни:

  • отримали доступ до секретної інформації;
  • які перебувають під слідством;
  • засуджені ;
  • що знаходяться на терміновій або альтернативну службу;
  • ховаються від виконання своїх зобов'язань.

Всі інші росіяни можуть отримати закордонний паспорт за місцем перебування в звичайному порядку. Для цього потрібно:

  1. Підготувати пакет паперів .
  2. Заповнити заяву .
  3. Звернутися до уповноваженої інстанцію.
  4. сплатити мито .
  5. Прийти в призначений день для отримання документа.

Закордонний паспорт без реєстрації за місцем перебування можна отримати трьома способами:

Пропонуємо Вам ознайомитися детальніше, як оформити закордонний паспорт .

куди звертатися

Обов'язок з видачі паспортів всіх існуючих на сьогоднішній день форматів покладено на Головне управління з питань міграції МВС РФ (ГУВМ МВС), яке раніше носило назву Федеральної міграційної служби (ФМС). Отримання закордонного паспорта не за місцем постійної реєстрації може відбуватися за особистим зверненням заявника.

При цьому звернутися в зазначене відомство російський громадянин зобов'язаний особисто безпосередньо в тому населеному пункті, в якому на той момент перебуває. У заяві необхідно буде вказати адресу своєї постійної прописки і той, за яким заявник проживає в момент звернення до міграційної служби.

Ще одне місце, де отримати закордонний паспорт за місцем прописки або реєстрації теж можливо, - це багатофункціональні центри, які надають послуги з оформлення різних документів. При бажанні заощадити час можна звернутися на інтернет-портал державних послуг РФ (держпослуги) і пройти процедуру в електронному режимі, записавшись в віртуальну чергу .

документи

Розібравшись з тим, чи можна подати документи на закордонний паспорт не за місцем прописки, перейдемо до переліку паперів, які знадобляться при зверненні до відомства: Розібравшись з тим, чи можна подати документи на закордонний паспорт не за місцем прописки, перейдемо до переліку паперів, які знадобляться при зверненні до відомства:

  1. Квитанція, що підтверджує сплату мита .
  2. Загранудостовереніе, що вже є на руках і підлягає заміні (за наявності такого).
  3. Військовий квиток або довідка, видана військкоматом .
  4. фото .
  5. загальногромадянський паспорт .
  6. Заява.

Дізнайтеся докладніше про те, які документи потрібні для оформлення закордонного паспорта .

Зверніть увагу, що в списку відсутній завірена копія трудової книжки . Тепер вона знадобиться тільки для того, щоб вірно вказати в заяві відомості про попередні місця роботи заявника.

вартість

Оформлення закордонного паспорта не за місцем проживання, як, втім, і звернення в своєму регіоні, пов'язане зі сплатою державного мита. У зв'язку з цим багатьох хвилює питання: чи не доведеться в такому випадку платити більше?

Відповідно до ст. 333. 28 Податкового кодексу РФ за надання адміністративної послуги з оформлення закордонного посвідчення особи стягується мито в такому розмірі:

  • біометричний документ нового покоління - 5000 рублів;
  • паспорт старого зразка - 2000 рублів.

Зробити закордонний паспорт не за місцем прописки для дитини обійдеться в 2500 рублів за біометрику і 1000 рублів - за звичайний паперовий. Місце подачі документів на розмір внеску в державну казну ніяк не впливає.

Дізнайтеся докладніше про те, яка вартість оформлення закордонного паспорта .

терміни

Єдине, що відрізняє оформлення закордонного паспорта не за місцем прописки, - це час, який доведеться витратити на очікування готового документа. При подачі прохання в звичайних умовах, тобто за місцем постійного проживання заявника (де він зареєстрований), новий документ буде видано через місяць.

А ось при зверненні за межами свого населеного пункту правилами передбачено очікування протягом 4 місяців. Це пов'язано з тим, що співробітники відділення, в яке були подані документи, змушені робити запит в департамент, до якого ви прикріплені.

У більшості випадків виїзне посвідчення може бути видано раніше, однак за законом уповноважений орган має в своєму розпорядженні не менше 120 днів. Якщо ж ситуація вимагає деякої терміновості, оформити документ якнайшвидше . Період очікування при терміновому запиті складе три дні. Додаткова плата за це не стягується. Однак розраховувати на короткі терміни оформлення можна лише за певних обставин:

  • в разі смерті близького родича за кордоном;
  • при необхідності негайного виїзду на лікування в іноземну клініку;
  • в разі хвороби близької людини, що знаходиться за кордоном і потребує догляду;
  • за обставин, що потребують термінового вивезення тіла померлого для поховання на батьківщині.

Рекомендуємо вивчити детальніше, скільки часу робиться закордонний паспорт .

Заміна документа в іншому місті

Цілком логічний і питання про те, чи можна поміняти закордонний паспорт не за місцем прописки. Наприклад, якщо у нього закінчився термін ліквідності або необхідно виїхати за кордон, а чистих сторінок в документі для візових штампів не залишилося.

Відповіддю на це питання є все той же Адміністративний регламент, який свідчить, що процедура заміни закордонного посвідчення особи така ж, як і в разі первинного його отримання. Таким чином, заміна закордонного паспорта не за місцем реєстрації проводиться на підставі того ж пакету паперів, що і при первинному зверненні, з дотриманням зазначених вище термінів і сум держмита.

У такому ж порядку можна буде пройти і строкову процедуру, надавши при цьому документальні докази необхідності негайного виїзду за кордон.

Дізнайтеся все про те, як замінити закордонний паспорт .

Пройдіть соціологічне опитування!

Закордонний паспорт для дитини не за пропискою

Багатьох батьків цікавить, чи можна зробити закордонний паспорт дитині без прописки. Відповідь і в цьому випадку позитивний: так, це можливо. Підстав для відмови у співробітників служби міграції бути не повинно.

Для оформлення закордонного паспорта дитині слід підготувати такий же пакет паперів, що і для дорослого, включивши в нього оригінал свідоцтва, виданого малюкові за фактом народження. Перевірте, щоб в ньому був штамп про громадянство. Дійсним також є вкладиш, що підтверджує російське громадянство, який видавався раніше, згідно з діючими правилами.

Дізнайтеся більше про те, як зробити дитячий закордонний паспорт .

Якщо до моменту подачі запиту дитині 14 років вже виповнилося, тоді буде потрібно його особистий загальногромадянський паспорт, а також підпис неповнолітнього на заяві поряд з батьківської.

Звідси випливає, що питання про те, чи потрібна прописка для отримання закордонного паспорта дитині, також втрачає юридичну підгрунтя, оскільки процедура здійснюється за тими самими правилами, що і отримання документа для дорослого громадянина, з єдиною різницею, яка стосується заповнення анкети.

Дізнайтеся всі подробиці про те, як вписати дитину в закордонний паспорт старого зразка .

Не забувайте про те, що внести запис про дітей батьки можуть тільки в документ старого формату - новий біометричний паспорт такої можливості не передбачає. Отримати дитячий виїзний документ, за межами рідного міста точно так же можна і через портал держпослуг.

Як зробити закордонний паспорт: Відео

У зв'язку з цим багатьох хвилює питання: чи не доведеться в такому випадку платити більше?