Реклама
Реклама
Реклама

Як перевірити права по базі ГИБДД на позбавлення їх у водія?

  1. Онлайн-перевірка прав по базі ГИБДД
  2. Інформація під час перевірки водія на сайті ДАІ
  3. Перевірка прав по базі ГИБДД онлайн
  4. Успішний результат перевірки в базі ГИБДД
  5. Помилка при обробці даних
  6. недійсні права
  7. Інформація про позбавлення прав
  8. Позбавлення документів з терміном обчислення
  9. Позбавлення прав і призупинений термін обчислення
  10. Вилучення прав зі сплатою штрафу
  11. Оновлення відкритої бази

Щорічно водійські посвідчення в Росії отримує більше 2 мільйонів чоловік і майже 600 тис. Росіян позбавляються їх за порушення ПДР. Близько 10% продовжують користуватися посвідченням, незважаючи на рішення суду.

Також за статистикою багато хто користується недійсними корочками через закінчення терміну дії документа, зміни прізвища. Для багатьох компаній постає питання, як перевірити на позбавлення водійських прав.

Онлайн-перевірка прав по базі ГИБДД

Якщо у вас є тільки П.І.Б. майбутнього співробітника, то для отримання відомостей доведеться звертатися безпосередньо до органів ГИБДД або запитувати відомості через офіційний лист. У першому випадку доведеться відстояти чергу, а в другому чекати відповідь до двох місяців. Але для швидкої відповіді існують онлайн-перевірки, де ви зможете дізнатися: позбавлений я водійських прав або майбутній співробітник.

Багато ресурси готові надати таку інформацію, але займатися пошуком відомостей на них незручно - просять зареєструватися або оплату за свої послуги. Цікаво, що всі ці сайти беруть відомості з відкритої бази ГИБДД. Державтоінспекція створила свій зручний, безкоштовний ресурс, який доступний кожному.

Щоб перевірити водійські права відсутня необхідність реєстрації, єдиний нюанс - це наявність не тільки П.І.Б., але і серійного номера водійського удостоверенія.На веб-ресурсі ГИБДД ви також можете зробити запит на перевірку водія, транспортного засобу і перевірку штрафів.

Порада. Єдиний недолік сервісу - він працює не на кожному браузері, тому якщо він у вас не завантажується або видає помилку, то спробуйте скористатися пошуком з іншого програмного забезпечення.

Інформація під час перевірки водія на сайті ДАІ

Сервіс не тільки зручний, зі зрозумілим інтерфейсом і доступний для всіх, він ще й видає всі відомості про водія, статус його прав:

  • Термін дії зазначеного посвідчення.
  • Відкриті категорії водійських прав.
  • Відомості про призупинення дії прав.
  • Інформація про позбавлення документів.

Також, в результаті пошуку, Ви отримуєте не просто короткі тези, а й дати, коли було прийнято рішення про вилучення прав, на який термін їх позбавили, і чи не перебуває людина за фактом порушення правил дорожнього руху в розшуку.

Перевірка прав по базі ГИБДД онлайн

Отримати точні відомості про права на сайті гібдд.рф просто. Заходьте на ресурс, вибираєте вкладку «Сервіси», в що виїжджає віконці вибираєте - «Перевірка водія». Після чого від мене вимагається, на якій необхідно ввести особисті дані, що перевіряється.

Як писалося вище, онлайн перевірити права по базі ГИБДД на прізвище неможливо, тому для отримання запитуваних відомостей на веб-ресурсі, потрібно ввести серійний номер документа, дату видачі. Серійний номер набирається без пробілів, а дата через точку.

Перевірка штрафів проводиться так само, єдина відмінність, що потрібно ввести реєстраційний номер автомобіля замість дати. Після чого програма попросить вас ввести капчу, щоб визначити, що ви не робот. На останньому етапі з'являється активна кнопка «Почати перевірку». Після цього починається процес обробки даних, який може займати від декількох хвилин до півгодини. Така затримка пов'язана з самим ресурсом і його завантаженості в момент пошуку.

Успішний результат перевірки в базі ГИБДД

Після всіх виконаних маніпуляцій, з'являється вікно, що містить різні результати, які можуть викликати питання по водійському посвідченню. У разі якщо з документами все в порядку, то на сторінці стандартно розміщені відомості про дату народження власника, видачі прав їх кінцевий термін дії, а також присвоєні категорії.

Відомості про категорії даються загальні (B, C, D, E), хоча зараз посвідчення можуть мати позначення CE, DE, A1, B1, C1, D1, M, BE. Отримати більш точні дані прав на прізвище онлайн можна, тільки через органи ГИБДД. Якщо пошукова сторінка не має більше ніякої інформації, то водій пройшов перевірку своїх прав на позбавлення і з ним можна співпрацювати.

Зверніть увагу! Перевірка штрафів і в / у - зовсім різні речі, які слід враховувати при перевірці.

Помилка при обробці даних

Якщо в пошуковому вікні з'явилася інформація, що перевірка завершилася помилкою, необхідно повторити пошук, щоб переконатися в правильності роботи сайту. Якщо обробка даних все одно закінчується помилкою, то варіантів, чому так відбувається кілька:

  • Вам представили підроблені документи.
  • Людина отримала нові права, але чомусь приховує їх.
  • Посвідчення прострочено.

Порада! Брати на роботу такого водія або їхати кудись з ним не варто, так як інформації, що він може сісти за кермо не існує.

недійсні права

Якщо в пошуковому вікні написано, що документ не дійсний і розшукується, то вам попався водій з правами, поїздка з якими є прямим злочином.

Причинами для такого становища на сайті можуть бути:

  • Документи були загублені, і власник звернувся з відповідною заявою.
  • Водій позбавлений прав за порушення ПДР, але посвідчення не здав, склавши акт про втрату.
  • Документ анульований співробітниками ДІБДР через підроблених довідок.

Важливо! Зазначена дата на сторінці пошуку вказує, з якого числа права вважаються недійсними.

Інформація про позбавлення прав

Коли водій позбавлений прав на водіння, іноді з'являється рядок, в якій говориться, що винесено постанову про призупинення дії документа. Це означає, що судовий розгляд щодо позбавлення прав вже пройшло, але не закінчився 10-денний термін для його оскарження.

Протягом цього терміну людині дозволяється керувати транспортним засобом, але по закінченню 10 днів, права повинні бути здані, якщо рішення суду не буде оскаржено. Дізнатися через сервіс, з якої причини позбавляють водія документа неможливо.

Позбавлення документів з терміном обчислення

Перевіряючи водія на позбавлення прав, може з'явитися вікно, в якому розписана інформація з датою рішення про їх анулювання, терміном на заборону водіння транспортного засобу, а також рядок «Розпочато обчислення строку позбавлення прав». Такі відомості означають, що водій здав свої права і розпочато термін відбування покарання без посвідчення.

Позбавлення прав і призупинений термін обчислення

Якщо на пошукової сторінці написано - обчислення позбавлення прав призупинено, то це означає, що у справі було рішення суду про вилучення документа, але користувач його не здав. Термін обчислення покарання почне діяти після того, як посвідчення буде передано в автоінспекцію для ануляції.

Вилучення прав зі сплатою штрафу

Таку інформацію видає пошукова сторінка, коли посвідчення було анульовано у зв'язку ДТП в алкогольному сп'янінні або через управління транспортом в п'яному стані. Подібний статус був введений в минулому році і означає, що крім позбавлення прав, був виписаний штраф. На жаль, при такому формулюванні інформації, виданої пошукачем, неможливо дізнатися розпочато чи термін покарання.

Оновлення відкритої бази

Дані автоінспекції не оновлюється щодня, тому якщо ви сьогодні вирішили перевірити права на позбавлення по базі ГИБДД, а водій тільки вчора потрапив в неприємну ситуацію, то отримані відомості будуть не оновлені. Для достовірності рекомендується провести повторну перевірку через кілька днів. При цьому зазначений максимальний термін поновлення бази 7 днів.

Чимало важливим є питання - чи потрібно здавати іспит після позбавлення прав водіям?

Надана сайтом інформація суперечить законопроектів про нерозголошення особистих даних і не несе небезпеки. Якщо ви хвилюєтеся, що ось мене можуть обчислити за виданими матеріалами, може не переживати, ніяких особистих даних про вас сайт не видає. Підводячи підсумок, можна сказати, що офіційний сайт з доступом до відкритої базі по водіях, надає можливість швидко перевірити свій статус або позбавили чи потенційного співробітника прав.

Відео про те, як перевірити