Реклама
Реклама
Реклама

Тепла підлога водяна від газового котла в будинку своїми руками

  1. послідовність робіт
  2. Обв'язка газового котла
  3. Використання колекторної системи з теплими підлогами
  4. Монтаж трубок теплої підлоги в приміщеннях
  5. Погодозалежна автоматика при використанні теплої підлоги
  6. Як зробити тепла підлога водяний від газового котла в будинку своїми руками - відео

Якщо ви хочете зробити тепла підлога водяний від газового котла в будинку своїми руками, то вам варто зупинитися на чотирьох важливих моментах у цьому процесі.

Для початку подивимося, які роботи по кроках вам доведеться виконати, щоб зробити тепла підлога водяний від газового котла в будинку своїми руками.

послідовність робіт

Будемо вважати, що узгодження по газу ви отримали, врізка в трубу проведена і вам залишається тільки змонтувати опалювальне обладнання в вашому домі.

Тоді всі роботи вам слід провести в наступному порядку:

  1. Установка газового котла в котельні.
  2. Обв'язка котла.
  3. Установка колекторів системи опалення.
  4. Монтаж трубок і фітингів теплої підлоги в опалювальних приміщеннях.
  5. Установка керуючої автоматики котла.
  6. Підключення системи.
  7. Перевірка системи.
  8. Монтаж фінішного покриття в приміщеннях.

Монтаж фінішного покриття в приміщеннях

Зупинимося на зазначених вище 4 важливих моментах і кожен з них розглянемо докладніше.

Обв'язка газового котла

З точки зору температури теплоносія система опалення з теплою підлогою є низькотемпературної СО.

Це означає, що рідко коли температура теплоносія в трубках статі перевищує 40-45 С.

Виходячи з цього, обв'язка газового котла під теплу підлогу може бути відразу проведена поліпропіленовими або металопластиковими трубами.

На виході з котла монтується група безпеки, хоча вона і не має тут такого значення, як, наприклад, при використанні твердопаливного котла.

Тут же ставиться розширювальний мембранний бак, оскільки в залежності від тактованія котла матиме місце теплове розширення обсягу теплоносія в системі.

Використання колекторної системи з теплими підлогами

Самий розумний варіант, який можна запропонувати при використанні теплих підлог - це колекторна система.

Оскільки система є низькотемпературної, важливо, щоб кожна гілка теплої підлоги в кожному приміщенні отримувала свою порцію теплоносія із заданою температурою.

В іншому випадку ми будемо мати в першому по ходу приміщенні температуру підлоги в 40 С, а в останньому не буде і 20 С. В результаті частина приміщень буде промерзати в морози.

Колекторна система дозволяє розподіляти теплоносій по приміщеннях «паралельно», відправляючи в кожну гілку теплоносій заданої температури.

Щоб можна було ставити температуру для кожного приміщення, використовуються термоголовки на колекторах.

Також для забезпечення правильної циркуляції теплоносія на кожну гілку працює свій циркуляційний насос.

Також для забезпечення правильної циркуляції теплоносія на кожну гілку працює свій циркуляційний насос

Монтаж трубок теплої підлоги в приміщеннях

Після того, як в приміщенні облаштовано чорнову підлогу, можна приступати до монтажу трубок системи рідинного теплої підлоги.

У разі, коли використовується стяжка для заливки трубок, самі трубки укладаються на підставу і захищаються сіткою з двох сторін.

У разі, коли буде використовуватися листове фінішне покриття (ламінат, паркет, ковролін), трубки монтуються в кріплення на чорновій підлозі і захищаються зверху сіткою.

Після монтажу проводиться заливка стяжки або монтаж фінішного покриття. Стяжка, в свою чергу, може бути покрита підлоги плиткою або залита фінішними покриттям для підлоги.

Погодозалежна автоматика при використанні теплої підлоги

Саме тепла підлога є одним із найсильніших аргументів для використання погодозалежної автоматики разом з газовим котлом.

Для високотемпературних систем така схема не дуже актуальна. А ось для систем з низькою температурою теплоносія в трубах необхідно саме заздалегідь коригувати збільшення або зменшення потужності котла в залежності від наближається зниження або підвищення вуличної температури.

А ось для систем з низькою температурою теплоносія в трубах необхідно саме заздалегідь коригувати збільшення або зменшення потужності котла в залежності від наближається зниження або підвищення вуличної температури

В іншому випадку така система (якщо вона управляється тільки датчиками внутрішньобудинкової температури) не справляється з коливаннями, і в приміщеннях може бути те холодно, то жарко.

Якщо ж встановлена ​​погодозалежна автоматика, то ще до початку зниження температури в приміщеннях котел починає видавати підвищену потужність, оскільки працює на показниках вуличної температури.

Налаштування такий автоматики повинні проводитися в залежності від теплової інерції самого будинку.

Цегляний або блоковий будинок, наприклад, має набагато більшу теплову інерцію, ніж каркасний, оскільки його стіни виготовлені з більш теплоємних матеріалів.

Як зробити тепла підлога водяний від газового котла в будинку своїми руками - відео

Якщо ви вирішили зробити тепла підлога водяний від газового котла в будинку своїми руками, відео допоможе вам відстежити всі етапи облаштування та монтажу.

Як то кажуть, краще один раз побачити весь процес на власні очі і все записати, ніж почути і прочитати десь.

Дивіться відео і ставте свої запитання в коментарях.