Реклама
Реклама
Реклама

Екс-компанія Яресько стала співвласником інтернет-магазину Rozetka

Колишня компанія глави Мінфіну інвестувала в інтернет-торгівлю. Фото: & nbsp; b2blogger.com

Інвестиційна компанія Horizon Capital, один з лідерів ринку private equity в Україні, здійснила інвестицію в Rozetka.ua - найбільшу компанію на українському ринку інтернет-торгівлі. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

"Олена Кошарна з Horizon Capital оголосила про нову інвестиції в Rozetka.ua", - повідомив Абромавічус на інвестиційній конференції, організованій українським урядом у Вашингтоні. Інші деталі угоди поки невідомі.

Horizon Capital була заснована в 2006 році і управляє трьома фондами - Emerging Europe Growth Fund (EEGF), EEGF II і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), сукупний капітал яких становить понад 600 млн доларів. Кошти фондів інвестуються в компанії із середнім рівнем капіталізації та високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні, Молдові та Білорусі. Екс-глава компанії Наталія Яресько з кінця 2014 року очолює Мінфін України.

Основним власником Rozetka.ua є її снователь і керівник Владислав Чечоткін. Компанія починала з інтернет-торгівлі побутовою технікою та електроніки, де її частка оцінюється в 35%, проте в останні роки намагається боротися за лідерство у всіх основних сегментах інтернет-торгівлі.

Згідно з даними держреєстру, власником ТОВ "Розетка.Уа" (Київ) виступає "Теманія Ентерпрайзіз Лімітед" (Кіпр), а кінцевим бенефіціарним власником - В. Чечоткін.

Статутний капітал ТОВ - 1 тисяча гривень. чистий дохід компанії в 2013 році виріс в 4,1 рази - до 749,12 млн гривень, а чистий прибуток склала 1,06 млн гривень в порівнянні з чистим збитком 5,33 млн гривень роком раніше. Дані за 2014 рік поки відсутні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку