Реклама
Реклама
Реклама

Температура падає, ставки ростуть: банки РФ запустили новорічні вклади

  1. Що з валютними вкладами?
  2. Що чекає попереду?

13 грудня 2017 Коментарі до запису Температура падає, ставки ростуть: банки РФ запустили новорічні вклади відключені

Перед новорічними святами - традиційно високий сезон залучення вкладів, банки вже рекламують пропозиції з підвищеними ставками, намагаючись закінчити рік на мажорній ноті.

Сбербанк вийшов на ринок з грудневими пропозиціями «Просто 6,5%» і «Просто 7%». Бажаючі зробити від 100 тис. Рублів зможуть непогано заробити за 5 місяців. У ВТБ трапляються навіть більш цікаві варіанти: ставка за деякими сезонним вкладами досягає 7,6% річних. Це як раз середній рівень рублевих «новорічних» депозитів

У Россельхозбанка планка трохи вище - 7,7%, причому є грудневі пропозиції строком на 2, 3 і 6 місяців. Серед держбанків максимальну прибутковість пропонує банк «Російський капітал» в рамках вкладу «Цифровий бонус» з прибутковістю 8%.

Серед приватних банків щедріше всіх МКБ: ставка сезонного депозиту «Новорічний» - 8,5% річних. Це на 0,5% більше, ніж пропонує Хоум Кредит Банк.

Деякі банки проігнорували новорічний ажіотаж. Наприклад, кримський РНКБ і Тінькофф банк не стали запускати акційні вклади до Нового року.

Що з валютними вкладами?

Росіяни розуміють, що особливо на валютних вкладах зараз не заробиш, тому попит на них досить низький. Фінансові установи не дуже радують високими відсотками в передноворічну пору: ставка більше 2% зустрічається рідко.

Так, у Ощадбанку по доларових депозитах масової лінійки максимальна ставка - 1,35%. Що стосується ВТБ, в другому за активами російському банку діапазон доларових ставок від 0,01% до 1,7%.

Максимальна доларова ставка в Росбанке доступна бажаючим відкрити вклад «Преміум Мультивалютний». Цей річний депозит дозволяє отримати прибутковість в 1,9%.

Без особливого ентузіазму приймають доларові вклади в РНКБ: максимальна дохідність за ними - 1,1% річних.

Найбільш цікаві пропозиції для власників доларів в Россельхозбанке - 2,35% і в банку «Санкт-Петербург», який обіцяє 2,5% річних.

Перед новорічними святами активізувався Промсвязьбанк. Його пропозиція - річний депозит «Мій дохід» з акційною ставкою: в доларах - до 2,2%, в євро - до 1,2% річних.

Що чекає попереду?

Більшість представників банківського сектора вважають, що в 2018 році рублеві ставки продовжать зниження. У МКБ вважають, що це зниження буде плавним, а ставки по валютних внесках майже не зміняться.

Аналогічну думку висловили представники «Роскапітала». Вони обґрунтовують майбутнє зниження прибутковості депозитів зменшенням інфляції і політикою ЦБ, спрямованої на зниження ключової ставки.

У Райффайзенбанку вказали на вигоду, яку клієнти можуть отримувати від сезонних акцій. Оскільки загальний рівень ставок буде падати, банкіри рекомендують користуватися цією можливість для розміщення коштів на більш вигідних умовах.

Банк «Санкт-Петербург» планує і далі утримувати досить високий рівень валютних ставок, а Росбанк навіть допускає можливість збільшення прибутковості доларових депозитів.

Директор по депозитних продуктах Промсвязьбанка Наталія Волошина очікує в 2018 році чергових знижень ключової ставки і стабілізації інфляції. Прибутковість рублевих і доларових депозитів, на її думку, буде падати. У першому кварталі 2018 року максимальні рублеві ставки ще можуть втриматися на рівні 8,25-8,5% річних, але до кінця року впадуть до 7%. За валютним ставками очікується стагнуюча динаміка.

Що з валютними вкладами?
Що чекає попереду?
Що з валютними вкладами?
Що чекає попереду?