Реклама
Реклама
Реклама

Mobile-review.com Нуль оживає в МТС?

  1. "Тут і там"
  2. попередні підсумки

Не секрет, що поява певної нової послуги в одній мережі є потужним стимулом впровадження чогось подібного у конкурентів. Особливо, коли "першопроходець" не пошкодував грошей на рекламу, і абоненти інших мереж починають ставити складні запитання працівникам своїх контактних центрів. C 10 жовтня послуга "Живий нуль" (можливість приймати вхідні дзвінки на телефонний номер з нульовим балансом) вже працює в декількох регіональних сегментах мережі МТС. Цілком ймовірно, що в самому найближчому майбутньому цей сервіс буде запущений і в московському регіоні.

У мережі Білайн "Живий нуль" з'явився на початку літа, активна реклама в метро, ​​на щитах і на екранах TV - трохи пізніше. Ідея послуги - внутрішньомережеві доступність вкрай "збіднілого" абонента. У телерекламі Білайн добра дівчина з поблажливо-дружньою посмішкою простягала руку сумного хлопчині з обнуленим рахунком і вела його в загальне коло абонентів своєї мережі. Було трохи соромно за безпорадного дорослого хлопця, але реклама виглядала непогано.

Справедливості заради відзначимо: послуга "Живий нуль" корисна і затребувана, мало які обставини перешкодили своєчасно поповнити рахунок. А за часів CPP можливість додзвонитися до заблокованого абонента виглядає цілком логічною: якщо вже "все вхідні безкоштовні", то з якого дива оператор блокує телефон з нульовим балансом? Оператора зрозуміти можна ( "нульовий" абонент не приносить прибуток), але про імідж компанії задуматися теж не шкідливо. Знову ж, плату за дзвінки інших абонентів на "обнулений" номер ніхто не відміняв, плату за інтерконект при дзвінках з інших мереж - теж. Так що деяка фінансова компенсація несподіваною щедрості теж проглядається.

"Тут і там"

Новинне опис "Живого нуля" Білайн можна подивитися на сайті оператора , Реально послуга працює. Зауважимо "в дужках": за твердженнями працівників Call-центру, зовсім скоро додзвонитися до заблокованого номера Білайн повинен стати доступним не тільки з мережі Білайн, але і з міських номерів - 95 копійок за інтерконект теж гроші, від яких гріх відмовлятися. Поки для рекламного "сумного хлопчика" з НЕ внутрішньомережевих послуг доступний тільки прийом SMS-повідомлень з мереж інших операторів, але все хороше попереду. Особливо в світлі нових пропозицій конкурента.

"Живий нуль" МТС народжувався довго, однак, врешті-решт, схоже, народився. У всякому разі, народився в ряді регіонів. В цілому послуга повинна виглядати як повна телефонна доступність фінансово-нестійкого абонента. За умови, що МТС цю послугу все-таки введуть в високоприбуткової московської ліцензійної зоні. На жаль, "Живий нуль" намічається тільки в межах поточного місяця, що трохи затьмарює прийдешній свято московського prepaid-абонента МТС. Передбачається, що неплатоспроможним абонентам МТС зможуть дзвонити не тільки друзі зі своєї мобільної мережі (МТС), але також колеги з фіксованої мережі МГТС і абоненти інших операторів мобільного зв'язку свого регіону.

попередні підсумки

В "сухому залишку" маркетингових битв двох основних конкурентів в московській ліцензійної зоні можна припустити наступне:

  • Білайн: можливість дозвону до заблокованого (по несплаті) абонента з регіональних і фіксованих мереж свого регіону незалежно від стану балансу. Плюс можливість дозвону на цей номер з мереж Білайн інших регіонів.
  • МТС: можливість дозвону до заблокованого (по несплаті) абонента з регіональних і фіксованих мереж свого регіону при догляді балансу "в мінус" в межах до - $ 2. Щодо можливості дозвону "боржникові" з мереж МТС інших регіонів - поки під питанням.

Наскільки реальна дійсність співпаде з припущеннями - поки неясно, проте деякі непрямі ознаки свідчать про роботу МТС в цій області. Наприклад, при спробі подзвонити з заблокованою на початку листопаді SIM-карти інформатор віщає наступне: "Надання послуг зв'язку призупинено. Для відновлення обслуговування Вам необхідно поповнити рахунок до тридцятого листопада дві тисячі вісім годин року". Можна припустити, що без поповнення рахунку протягом поточного місяця (листопад) до 20:00 (або 8:00?) Послуга "Живий нуль" буде працювати тільки до кінця листопада.

З іншого боку, мережевий автоінформатор МТС (як, втім, і інших операторів) - річ в собі, і зрозуміти його логіку простому смертному не завжди дано. Наприклад, при спробі зателефонувати на заблокований за несплату номер ми чуємо текст: "Цей вид зв'язку недоступний для абонента". Який, в такому випадку, "вид зв'язку" абоненту мобільної мережі доступний? Англійська версія (This type of call can not be set up - з'єднання даного типу не може бути встановлено) виглядає теж не зовсім зрозуміло.

Що стосується мережі Мегафон-Москва, то тут ймовірність швидкої появи "Живого нуля" близька, вибачте за тавтологію, до нуля. Бо така послуга йде врозріз із загальною політикою оператора: надавати своїм абонентам порівняно дешеву зв'язок в обмін на гарантований щомісячний дохід. До того ж, немає особливого сенсу в "Живому нулі" при наявності термінів дії платежу.

Появі цієї послуги ми з вами зобов'язані, перш за все, високу конкуренцію на ринку мобільного зв'язку. Завдяки цій же конкуренції "нуль" повинен скоро повністю "ожити" в мережі Білайн. В принципі, послуга оператору невигідна, навіть незважаючи на деякий дохід від інтерконекту, так як в умовах всіх безкоштовних вхідних навіть самий малозабезпечений абонент довго не всидить з повністю заблокованим телефоном.

Сергій Потресов ( [email protected] )
Опубліковано - 07 листопада 2006 р

Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новини:

28.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | Samsung Galaxy A10

28.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | Samsung Galaxy Fit

28.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | REDMI 7

28.05.2019 Xiaomi представила лінійку смартфонів - «убивць» флагманів - Redmi K20

28.05.2019 Чутки: VIVO NEX 2 буде використовувати відокремлюємий модуль камери

28.05.2019 Moto Z4 з'явився ненадовго в продажу на Amazon

28.05.2019 У Держдумі збираються за допомогою супутників заборонити таксистам працювати понаднормово

28.05.2019 У «Білайну» з'явиться ще один віртуальний оператор фіксованого зв'язку

27.05.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Новинки Asus на Computex. Флагманський ноутбук з двома екранами і фізичною клавіатурою

27.05.2019 Сканер відбитків OnePlus 7 Pro зламали за пару хвилин

27.05.2019 Гра Quake II RTX буде доступна безкоштовно для скачування на сайті NVIDIA з 6 червня

27.05.2019 Lenovo випустила перший в світі ноутбук з 5G чіпсетом від Qualcomm

27.05.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | Samsung Galaxy Fit e

27.05.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | HUAWEI - "гра престолів"

27.05.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Яндекс модуль. Приклад провалу "залізного" напряму компанії

27.05.2019 Відео на каналі: APPLE - ВСЕ! Колос на глиняних ногах + запис розмови

27.05.2019 VIVO Z5x - продуктивний смартфон середнього рівня з ємним акумулятором

27.05.2019 Опубліковані ключові характеристики Redmi 7A від Xiaomi

27.05.2019 ARM представила нову процессорную архітектуру для 5G пристроїв

24.05.2019 Трамп вважає Huawei небезпечною, але готовий торгуватися

24.05.2019 Samsung включається в гонку мегапікселів

24.05.2019 Зареєстровано 11 варіантів нових iPhone

24.05.2019 TSMC продовжить виробляти чіпсети для Huawei

24.05.2019 INOI запускає в продаж свій музичний телефон INOI 248M

24.05.2019 Відмічено зростання числа мобільних банківських троянців в першому кварталі 2019 року

Підписка

А за часів CPP можливість додзвонитися до заблокованого абонента виглядає цілком логічною: якщо вже "все вхідні безкоштовні", то з якого дива оператор блокує телефон з нульовим балансом?
Або 8:00?
Який, в такому випадку, "вид зв'язку" абоненту мобільної мережі доступний?