Реклама
Реклама
Реклама

Як в Яндекс.Пошті відправити лист собі в майбутнє або прямо зараз і навіщо це потрібно?

  1. Як відправити лист в майбутнє самому собі
  2. Як видалити або відредагувати лист собі в майбутнє
  3. Куди пропали папки в Яндекс.Пошті?

Надіслати лист собі в майбутнє або відразу означає, що зі свого e-mail адреси Ви відправляєте самому собі лист на той же самий e-mail адресу Надіслати лист собі в майбутнє або відразу означає, що зі свого e-mail адреси Ви відправляєте самому собі лист на той же самий e-mail адресу. Наприклад, з електронної адреси Nadezda @ yandex.ru відправляєте лист на той же самий адресу Nadezda @ yandex.ru. І цей лист Ви отримаєте або відразу, або воно прийде в майбутньому, точніше, прийде в запланований рік, місяць, день і годину.

Точно також можна відправити електронний лист своєму родичу, другу, знайомому, колезі на їх e-mail. Це зручно, наприклад, для новорічних свят, коли приємно отримувати привітання, але вже не хочеться самому їх відправляти. Нехай працює поштовий робот.

Можна відправити собі лист практично з будь-якої пошти: Яндекс.Пошти, Мейл ру (Mail.ru), Гугл пошти (gmail.com), Рамблер.Почти і т.д. Але виникає «простий» питання:

Варіантів може бути багато, наведу 5 (п'ять) найбільш поширених, чому іноді все-таки варто це зробити:

  1. Лист-нагадування

Нагадати собі про подію або про те, що потрібно обов'язково зробити, відкривши свою пошту і побачивши там лист з нагадуванням. Кому-то підійде саме такий варіант нагадувалки.

  1. Перевірка працездатності своєї пошти

Як відомо, листи повинні:

  • відправлятися з e-mail і
  • прийматися на e-mail.

Якщо хоча б одна з цих базових функцій пошти порушена, то можна вважати, що пошти у Вас немає. Лист, відправлений самому собі, допоможе Вам перевірити роботу своєї пошти (будь-якого свого поштової скриньки): відправляються звідти листи і доходять вони.

З цього сайту користувачі іноді воліють писати мені листи , А не коментарі. І це зрозуміло, але буває прикро, коли напишеш довгий відповідь у листі-відповіді, іноді вставивши пояснюють посилання, а в підсумку отримуєш повідомлення: лист не може бути доставлено через те, що пошта одержувача не приймає листи. В такому випадку, коли пошта чомусь не приймає листи, у користувача був би шанс побачити моя відповідь в коментарях на сайті, але він-то в своїй пошті чекає від мене листи.

  1. Перевірка, що побачить в листі одержувач вашого листа

Можна перевірити, в якому вигляді отримає лист інша людина. Перевірка буде максимально коректна за умови, що інша людина (одержувач листа) користується поштою такого ж типу (наприклад, відправник і одержувач листа - обидва користуються Яндекс.Пошті).

  1. Пересилання самому собі файлів

Щоб переслати самому собі файл: Щоб переслати самому собі файл:

  • треба написати собі лист, наприклад, з електронної адреси Nadezda @ yandex.ru,
  • прикріпити файл в цьому листі,
  • відправити лист на ту саму адресу Nadezda @ yandex.ru.

Це зручно, якщо лист відправили, перебуваючи вдома, а відкрили його на своїй роботі і прочитали або зберегли вкладений файл. Або лист відправили самому собі з ноутбука, а відкрили потім на планшеті, і вкладений файл тоді можна дивитися і зберігати на планшеті. При цьому не треба флешок, не треба Хмар, правда, потрібен Інтернет. Спосіб пересилки файлів, можливо, трохи застарілий, але для кого-то більш звичний.



  1. Лист собі в майбутнє

Навіщо потрібна така лист Навіщо потрібна така лист?

Як я вже згадувала, для найближчого майбутнього лист собі буде корисним як нагадування про якийсь подію, наприклад, привітання собі на день свого народження або нагадування про те, що треба когось іншого привітати або зробити іншу корисну справу.

Для віддаленого майбутнього лист собі буде, напевно, цікавіше, щоб перевірити чи звірити плани, мрії, прогнози, події і т.п. Тоді при досягненні певного віку або події, отримавши своє власне лист, буде що згадати, порівняти з минулими подіями, порадіти, подумати, можливо, зробити якісь висновки для себе.

Надіслати лист в майбутнє можна не тільки собі, а й іншому адресату, який вводиться в поле «Кому». Наприклад, це може бути привітання з днем ​​народження, щоб одержувач своєчасно його отримав, незалежно від чого-небудь.

Як відправити лист в майбутнє самому собі

Така можливість є в Яндекс.Пошті , Правда, поки відправити лист собі в майбутнє можна тільки на один рік вперед від сьогоднішньої дати.

Перш ніж натискати на кнопку «Відправити», треба вибрати дату і час відправлення листа.

Рис. 1. Як відправити лист собі в майбутнє

Щоб відправити лист собі в майбутнє:

1 на рис. 1 - Треба зайти в свою Яндекс.Пошті. Для цього перейти на головну сторінку Яндекса: yandex.ru. У правому верхньому куті на сторінці Яндекса ввести свій логін і пароль, натиснути «Увійти»,

2 на рис. 1 - щоб написати собі лист, клікнути на кнопку «Написати»,

3 на рис. 1 - в поле «Кому» ввести той же логін, що тільки що вводили, щоб зайти в свою пошту,

4 на рис. 1 - збираємося з думками і пишемо текст листа собі в майбутнє,

5 на рис. 1 - бажано вказати тему листа, щоб згодом не прийняти власне лист за спам ,

6 на рис. 1 - натискаємо по годинки, які є поруч з кнопкою «Надіслати»,

7 на рис. 1 - клацаємо по команді «сьогодні». Ви бачите щомісячний календар для вибору потрібної дати відправлення листа собі:

Ви бачите щомісячний календар для вибору потрібної дати відправлення листа собі:

Рис. 2. Налаштовуємо в листі самому собі дату, час відправлення і повідомлення про вручення

1 на рис. 2 - Після кліка по кнопці «сьогодні» з'явиться календар.

2 на рис. 2 - За допомогою календаря, послідовно клацаючи по маленькому трикутнику, можна вибрати місяць, рік для відправлення листа в майбутньому. Потім клікнути по числу. Так буде задана дата відправлення листа.

3 - Можна вибрати час відправлення листа.

4 - Якщо клікнути «повідомити про отримання», то після доставки (в той час, коли буде доставлено) прийде повідомлення про те, що лист отримано.

5 на рис. 2 - Кнопка «Нагадати» корисна, якщо є необхідність нагадати про те, що НЕ прийшла відповідь на відправлене Вами лист. Клікнувши по опції «Нагадати», можна налаштувати, коли саме нагадувати: якщо не отримано відповіді протягом від 1 години до двох тижнів.

Коли всі налаштування для отримання листа в майбутньому будуть зроблені, тиснемо «Відправити». Приходить повідомлення «Лист успішно відправлено».

Як видалити або відредагувати лист собі в майбутнє

Рис. 3. Лист собі до запланованої дати відправлення буде знаходитись у папці «Вихідні».

Як видно на рис. 3, лист в майбутнє самому собі буде зберігатися у вашій поштовій скриньці, а саме, в папці «Вихідні».

Плюс цього полягає в тому, що в будь-який момент можна зайти в папку «Вихідні», щоб відредагувати або видалити лист в майбутнє.

Деякий мінус в тому, що треба стежити за станом своєї пошти: через спам, переповнення чи інших причин пошта може перестати функціонувати і тоді лист в майбутньому вже до Вас ніколи не потрапить.

Рис. 4. Як видалити або відредагувати лист собі в майбутнє в Яндекс.Пошті

Щоб видалити лист в майбутнє, потрібно:

1 на рис. 4 - Зайти в Яндекс.Пошті, в папку «Вихідні»,

2 - поставити галочку навпроти листи собі в майбутнє, яке Ви вирішили видалити,

3 на рис. 4 - подумати і натиснути «Видалити».

Лист собі в майбутнє видалено.

Куди пропали папки в Яндекс.Пошті?

Питання не зовсім по темі статті, але для недосвідчених користувачів Яндекса він актуальний. Є «секретна» кнопка в Яндекс.Пошті, завдяки якій «зникають» папки в Яндексі.

Пошті, завдяки якій «зникають» папки в Яндексі

Рис. 5 Секретна кнопка для приховування папок в Яндекс.Пошті

Ситуація «пропали папки в Яндекс.Пошті» настає, якщо випадково була натиснута кнопка 1 на рис. 5. Порівняйте її з кнопкою 4 на рис. 4. Один клік по цій секретної кнопці згортає (ховає) папки в Яндекс.Пошті, інший клік - повертає папки на місце.

А Ви пишете самому собі листи? Прошу Вас проголосувати, а я таким чином отримаю від Вас зворотній зв'язок:

Також по темі:

1. Безкоштовні поштові сервіси, які бувають і навіщо вони потрібні

2. Як переслати файл великого розміру (до 50 Гб)

3. Де насправді зберігаються електронні листи з пошти

4. Крадіжка акаунтів у всесвітній павутині - способи захисту і методи злому


Автор: Надія


Пошті?
Пошті?
А Ви пишете самому собі листи?