Реклама
Реклама
Реклама

Манхеттен днем, Нью-Йорк, США

нашу першу сферичну панораму в повітрі , Що поклала початок проекту AirPano, я зняв в 2006 році в США, в дуже красивому місці злиття річок Сан-Хуан і Колорадо.

Результат вийшов приголомшливим: на екрані великого монітора створювалася практично повна ілюзія знаходження глядача в повітрі над каньйоном. Ми вирішили продовжити експерименти.

Наступна спроба була зроблена в 2007, в небі над Манхеттеном.

Мені ця зйомка запам'яталася тим, що в вертольоті не виявилося навушників для пасажирів, і довелося з заднього сидіння, перекриваючи шум двигунів (двері були відчинені), кричати пілотові, куди летіти. Все одно він мене погано чув, і щоб поміняти точку зйомки, спочатку я стукав його по плечу рукою, а коли він обертався, я показував пальцем, в якому напрямку рухатися. Щоб опуститися нижче, я показував пальцем вниз. А щоб піднятися вище - ну ви здогадуєтеся :) Було весело.

А щоб піднятися вище - ну ви здогадуєтеся :) Було весело

З тих пір я кожен раз перед орендою вертольота задаю питання: в кабіні є навушники для пасажира?
Пілоти кожен раз дивуються: звичайно, є, а хіба буває інакше?
Буває, - відповідаю я, - в Нью-Йорку :)

Отже, незважаючи на всі складнощі, зйомка відбулася, в результаті чого був зроблений перший у світі віртуальний тур в небі над Манхеттеном .

Після цього було ще багато польотів, до проекту AirPano приєдналися однодумці, і зараз ми зняли близько 100 найбільш цікавих і гарних місць на всіх континентах Землі, крім Антарктиди, а також зробили віртуальні тури над найбільш красивими містами світу.

У 2011 році ми повторно прилетіли в Нью-Йорк, щоб знову зняти Манхеттен, на цей раз в більш високому технічному та художню якість. Зараз ви можете подивитися панорами Манхеттена, зняті вдень, а найближчим часом ми опублікуємо вечірній Манхеттен і загальний великий віртуальний тур.

Нью-Йорк - найвідоміший місто США, а Манхеттен в Нью-Йорку - найвідоміший район. А починалося все чотириста років тому, коли була здійснена найгучніша і найвигідніша в історії людства угода з нерухомістю: за 24 долари індіанці продали європейцям не сильно потрібний їм ділянку цієї землі.

З тих пір острів змінився до невпізнання, а за цю суму на ньому тепер можна купити хіба що квиток на відвідування хмарочоса Empire State building.
В наші дні Манхеттен є найбільш густонаселеним островом планети. Вартість тільки його землі - десь близько 40 мільярдів доларів, а ціна всього Манхеттена, разом з зведеної на ньому нерухомістю, зашкалює за 3 трильйони.

З цього дивовижного району найкраще ходити пішки - і не тільки через щільний дорожнього руху або вартості паркування в Нью-Йорку.

У Нью-Йорку жартують, що їздити тут на автомобілі може дозволити собі тільки дуже марнотратний людина: пошук стоянки може зайняти стільки ж часу, скільки і сама поїздка по Манхеттену.

При тому, що Нью-Йорк - фінансовий центр світу, саме на острові Манхеттен розташовані банки, офіси, найбільші страхові компанії, корпорації - буквально одна на інший. По суті, весь інший Нью-Йорк, а, в кінцевому підсумку, і вся Америка, працюють на Манхеттен, обслуговують його і містять, щоб цей величезний «місто в місті» міг здійснювати свою головну задачу - перекачувати гроші всієї Земної кулі.

Крім численних музеїв, тут чи не кожна будівля - пам'ятник. Старовинні будинки прекрасно поєднуються з кращими зразками сучасної архітектури. Тут розташовується маса найвідоміших визначних пам'яток Нью-Йорка, в тому числі знаменитий вищезгаданий Емпайр-стейт-білдінг, Центральний парк і Таймс-сквер. І колоритний Чайна-таун, і яскравий Бродвей - все це знаходиться на даному острові. Чи не привезти фото Манхеттена після поїздки в Нью-Йорк просто-таки непристойно.

Ми теж створили свою скромну колекцію фотографій Манхеттена. Ці панорами були зняті влітку 2011 року.

Текст: Олег Гапонюк, фото: Дмитро Моісеєнко

17.04.2012

З тих пір я кожен раз перед орендою вертольота задаю питання: в кабіні є навушники для пасажира?
Пілоти кожен раз дивуються: звичайно, є, а хіба буває інакше?