Реклама
Реклама
Реклама

Повернути борг


Ви не знаєте, як повернути борг? - тоді ця інформація буде для Вас актуальна! Ви не знаєте, як повернути борг

Історія виникнення боргу може носити різний характер: будь то борг по розписці , Заборгованість за договором купівлі-продажу, поставки або інвестиційним договором. Головною проблемою, яка може об'єднувати всі випадки є небажання боржника повернути борг.

Процедура повернення боргу - досить складний і комплексний процес, який вимагає юридичної грамотності кредитора. У зв'язку з цим, щоб домогтися належного результату необхідно звернутися до адвокатів (юристів), які спеціалізується на таких проблемах і здатні повернути борг з найменшими грошовими і тимчасовими витратами.

На практиці дуже часто кредитор стикається з проблемою злісного ухилення від повернення боргу, тому наша юридична фірман захист інтересів своїх Клієнтів, повертає не тільки суму основного боргу, але й відсотки за використання чужих грошових коштів, неустойку, пеню, інфляцію, упущену вигоду кредитора, а також витрати на юридичний супровід повернення боргу.

Юридична фірма «L & P Consulting» здійснює повернення боргу такими способами і етапами:

Досудове повернення боргу. Повернути борг без звернення до органів правосуддя можливо в процесі переговорів і претензійному попередження боржника про наслідки відмови повернути борг в добровільному порядку. Такими наслідками, як ми вже відзначали, є не тільки стягнення всієї суми боргу, але також і додаткових платежів. Іноді, боржники, щоб уникнути додаткових витрат або погіршення своєї репутації, можуть повернути борг в обумовлені терміни і порядок.

Повернення боргу в судовому порядку. Якщо не вдалося повернути борг в добровільному порядку, слід готувати документи для звернення до суду. На цій стадії наші фахівці збирають інформацію по майну боржника, щоб в судовому процесі накласти арешт, збирають всі необхідні документи (довідки, договори, акти звірки, накладні, висновки та ін.), Готують всі необхідні процесуальні документи (судовий позов, клопотання, заяви та ін.), оплачують державні платежі, або обгрунтовують в позові про позбавлення позивача від їх сплати, і безпосередньо беруть участь у судових засіданнях, захищаючи інтереси Клієнта.

Виконавче виробництво . Отримання рішення суду про стягнення боргу не є реальним стягненням боргу. Як правило, боржники, навіть після винесення судом рішення не поспішають повернути борг. В такому випадку необхідно ініціювати процедуру примусового стягнення боргу силами виконавчої служби. Виконавчо виробництво ініціюється за заявою кредитора. Найчастіше, виконавча служба затягує процес примусового стягнення, а іноді, взагалі закриває провадження. Для того щоб реально повернути борг, Вам варто звернутися до фахівців, які зможуть в рамках закону змушувати виконавців виконувати свої обов'язки в терміни і в повному обсязі.

Підводячи підсумки, слід зауважити, що повернути борг - не така легка процедура, як може здатися на перший погляд. Тому цю роботу варто довірити кваліфікованим адвокатам і юристам, які уникнуть допускаються помилок з боку кредитора і допоможуть швидко і в повному обсязі повернути борг.

Фахівці Юридичної фірми «L & P Consulting» мають багаторічну успішну практику щодо стягнення боргів і зможуть надати Вам якісну юридичну допомогу.

Позичив 20тис.грн. Боржник відмовляється повертати гроші. Чи можемо ми звернутися в міліцію за фактом шахрайства і повернути борг?

Звернутися в міліцію Ви можете, але ймовірність порушення кримінальної справи дуже мала. Це пояснюється тим, що факт шахрайства дуже складно доказуем. Досить боржника підтвердити наявність боргових зобов'язань і бажання повернути борг, коли будуть кошти, як відразу ж розсипається складу злочину шахрайства і правоохоронні органи з великим задоволенням направляють Вас до суду, мотивуючи, що це цивільно-правові відносини.

Але не варто впадати у відчай, оформивши правильне звернення до міліції і супроводжуючи розгляд заяви, можна домогтися порушення кримінальної справи.

Ми ж рекомендуємо в таких випадках звернутися до професіоналів, які спеціалізуються на питаннях повернення боргів.

Я дав в борг, але розписки і договір позики не укладали. Боржник не заперечує, що брав гроші, але і не віддає їх. Як бути? Чи можу я звернутися до суду і повернути борг?

Суд, приймаючи своє рішення, грунтується на доказах, перш за все - письмових. Якщо, боржник в судовому процесі підтвердить всю суму боргу (що, мало ймовірно), то суд прийме рішення повернути борг.

У таких випадках, ми рекомендуємо наступну схему:

- записуєте розмову з боржником на диктофон, де б фігурували слова про борг і його сумі (записувати слід на диктофон з магнітною стрічкою).

- з диктофонного записом йдете в міліцію і пишіть заяви за фактом шахрайства. Міліція, природно, відмовляє в порушенні кримінальної справи, мотивуючи відсутністю складу злочину. Але при цьому, буде складено протокол допиту боржника, в якому він буде пояснювати свої цивільно-правові боргові зобов'язання перед Вами.

- і ось вище згадана копія протоколу допиту буде належним підтвердженням боргу для суду. Звернувшись до суду з позовною заявою і протоколом допиту, Ви зможете повернути борг.

Ви не знаєте, як повернути борг?
Чи можемо ми звернутися в міліцію за фактом шахрайства і повернути борг?
Як бути?
Чи можу я звернутися до суду і повернути борг?