Реклама
Реклама
Реклама

Роскосмос націлився на Місяць і Марс

Ракета-носій «Протон-М» перед стартом

Ракета-носій «Протон-М» перед стартом. © Сергій Козак / РІА Новини

Російським космічним агентством розроблений і внесений на розгляд уряду проект "Стратегії розвитку космічної діяльності до 2030 року". У відповідність з документом, Росія висадить космонавтів на Місяць і займеться вивченням Марса, Венери і Юпітера.

як повідомляє "Коммерсант", передбачається, що Росія через 18 років повинна бути в трійці провідних світових космічних держав. Для цього Роскосмос пропонує рухатися в наступних напрямках: проведення робіт, пов'язаних з розвитком і використанням космічної техніки, технологій і послуг; створення пілотованих, транспортних і напланетних засобів для освоєння космічного простору; створення дослідних станцій на Марсі. Крім того, планується висадка росіян на Місяць, дослідження Венери і Юпітера.

До 2015 року Роскосмос має намір розгорнути необхідні склади орбітальних угруповань різного призначення і завершити роботи з модернізації існуючих засобів виведення.

Ще через п'ять років російська елементна база для створення супутників повинна відповідати світовим стандартам. До 2030 року російські космічні апарати повинні забезпечити потреби соціально-економічної сфери, науки і оборони до 95 відсотків замість 40 відсотків у 2011 році.

Що стосується фінансування російської космічної програми, то для її здійснення будуть залучатися і бюджетні, і позабюджетні кошти. Про конкретні суми, необхідних на програму, не повідомляється.

Для реалізації всього задуманого при президенті країни планується створити спеціальний орган - Рада з космосу. раніше повідомлялося , Що глава відомства Володимир Поповкін розповів про відкритий конкурс в загін космонавтів, в якому може взяти участь будь-який громадянин РФ, що має технічну або медичну освіту і бажає полетіти на Місяць.