Реклама
Реклама
Реклама

Візова і імміграційна програми Великобританії

  1. Попередня анкета для вибору типу візи

Практично доступним способом отримання посвідки на проживання і подальшого громадянства в Великобританії є отримання однієї з наступних категорій віз, які, як правило, дійсні протягом 5 років, ПОО закінчення яких, якщо людина провела не менше 70% часу в Сполученому Королівстві, то він / вона може подати заяву на надання права постійного проживання у Великобританії. При цьому, якщо заявник отримав статус постійного проживання, то після закінчення 12 місяців з цього моменту він може подати заяву на надання британського громадянства.

1. Віза для повернення на місце проживання предків

Ви повинні бути не молодше 17 років і мати дідуся або бабусю, які народилися у Великобританії. Ви повинні шукати роботу, бути працездатним і утримувати себе і будь-яких утриманців, не користуючись державними фондами підтримки. Такий тип візи не вимагає дозволу на роботу.

2. Віза для матеріально незалежних осіб, які перебувають на пенсії

Ви повинні бути не молодше 60 років, володіти особистим рахунком на суму не менше £ 25 000, розміщеним в Сполученому Королівстві і бути здатним утримувати себе і будь-яких утриманців. Ви не зможете отримати роботу. Заява подається з закордону. Необхідно зазначити тісний зв'язок зі Сполученим Королівством, наприклад, наявність родичів або попереднє постійне проживання.

3. Дозвіл на в'їзд утриманця

Будь-яка особа, яка звертається за візою або дозволом на в'їзд, який переходить в право на постійне проживання, може просити дозволу на в'їзд для його / її дружини / чоловіка, а також дітей, які не досягли 18 років. Для кожного утриманця потрібно сертифікат дозволу на в'їзд.

4. Віза для єдиного представника зарубіжної компанії

Будь-яка іноземна компанія, зацікавлена ​​у відкритті філії, дочірньої компанії чи іншого представництва в Сполученому Королівстві, може звернутися за візою для Вас, як свого представника в Британське посольство, верховну комісію або консульство в країні реєстрації компанії. Компанія повинна надати переконливі доводи для відкриття офісу в Сполученому Королівстві (вітаються пропозиції про внесення інвестицій та залученні британських підданих для роботи в компанії) і повну інформацію про ведення Ваших справ як майбутнього представника компанії. Необхідно мати на увазі, що представник не може бути власником більшості або контрольного пакета акцій компанії.

5. Бізнес в сфері новітніх технологій

Цей особливий тип візи розроблений для підтримки підприємців. Перевага віддається фахівцям в електронний бізнес. Наявність цієї візи Вам почати свою справу в Сполученому Королівстві без значних персональних капіталовкладень.

6. Дозвіл на роботу

Ваш потенційний роботодавець звертається за отриманням дозволу на роботу для Вас в Сполученому Королівстві. Спочатку він дає оголошення про вакансії на дану посаду, щоб переконатися, що ніхто з громадян Сполученого Королівства або Європейського співтовариства не може зайняти її. Однак він не зобов'язаний цього робити, якщо вона знаходиться в списку вакансій брак робочої сили (подібний список періодично оновлюється, тому, будь ласка, наводьте довідки про його зміст окремо).

Набагато легше здійснювати обмін співробітниками всередині груп, особливо в разі розгляду поста в сфері урядування із заробітною платою, що перевищує £ 50 000, або здійснити інвестиції в компанію в розмірі розмірі £ 250 000.

7. Віза для відкриття своєї справи або роботи не за наймом

Якщо Ви хочете взяти на себе управління або організувати свою справу, або стати партнером по бізнесу, то Ви повинні звернутися за отриманням такої візи з закордону. При цьому зайнятість повинна бути повною. Мінімальний обсяг інвестицій становить £ 200 000. Крім того, Ви також повинні забезпечити роботою двох або більше громадян Сполученого Королівства і надати повну інформацію про ведення передбачуваного бізнесу.

8. Програма для висококваліфікованих іммігрантів

Це порівняно нова програма для категорії висококваліфікованих осіб, які можуть отримати дозвіл на в'їзд до Сполученого Королівства для влаштування на роботу за наймом або самостійно без отримання дозволу на роботу. Для отримання даного типу візи Вам потрібно набрати 65 балів у тесті HSMP (Highly Skilled Migrant Program).

9. Віза для інвесторів

Вам необхідно мати £ 1 000 000, що знаходиться на рахунку в Сполученому Королівстві, з яких £ 750 000 інвестуються в облігації Британського уряду або в акціонерний / позиковий капітал торгових компаній, зареєстрованих в Сполученому Королівстві (не можна робити інвестиції у вигляді нерухомості). Ви також повинні довести, що Сполучене Королівство є Вашою основною країною проживання, і переконати владу Великобританії, що Ви в змозі підтримати себе без влаштування на роботу і використання державних фондів підтримки.

10. Віза для письменників, композиторів або художників, які працюють не за наймом

Ви подаєте заяву із закордону, за умови, що ви можете забезпечувати себе і будь-яких утриманців, які не влаштовуючись на додаткову роботу і не використовуючи державні фонди підтримки. Фінансовий звіт і наявність оплачуваної роботи є достатніми підставами для отримання візи. Слова "Письменник" і "художник" використовуються в самому прямому сенсі, так, наприклад, візи цього типу не надаються журналістам.

11. Дозвіл на в'їзд чоловіка / дружини; укладення шлюбу

Якщо Ваша наречена або наречений живе в Сполученому Королівстві, і Ви можете підтвердити свій намір постійного спільного проживання, то англійські влади можуть надати Вам дозвіл на в'їзд без влаштування на роботу, за умови, що Ви володієте відповідними матеріальними засобами (кожен випадок розглядається індивідуально). Після весілля, не пізніше ніж через півроку після Вашого прибуття до Сполученого Королівства, Ви можете подати заяву на продовження терміну перебування на 1 рік, під час якого Ви можете влаштуватися на роботу. Після цього року, за умови, що Ви все ще живете зі своєю британською дружиною / чоловіком, Вам буде надано право на необмежену проживання.

Якщо Ви вже є одруженим з британським (дружиною) громадянином (-кою), Вам відразу надається право проживання терміном на 1 рік з правом влаштування на роботу і правом на необмежену проживання після закінчення випробувального терміну в 1 рік, при підтвердженні, що Ви все ще живете разом і забезпечені матеріально.

12. Студентська віза

Ви повинні підтвердити, що ви зробили і вчіться на очному відділенні навчального закладу (час навчання має становити більше 15 годин на тиждень). Ви зобов'язані сплатити своє навчання і довести, що у Вас є кошти, щоб себе забезпечувати під час всього навчання. Зазвичай, Ви маєте можливість залишитися в Британії до кінця навчання, але після цього у Вас не буде права перебувати там довше.

13. Віза для проходження навчання, стажування

Британська компанія може подати заяву для отримання Вами дозволу на роботу відповідно до програми TWES (Training and Work Experience Scheme), за умови, що Ви володієте належну кваліфікацію, і що у Вашій країні проходження подібної стажування неможливо, при цьому ви забезпечуєте стажерської заробітною платою.

14. Віза для осіб, які суміщають роботу і відпочинок

Вам повинно бути від 17 до 27 років, у Вас повинні бути кошти для зворотного подорожі, і Ви повинні бути здатні забезпечити себе без використання державних фондів підтримки. Якщо Ви перебуваєте в шлюбі, то Ви обидва повинні задовольняти цим умовам і подорожувати разом, і у Вас не повинно бути з собою дітей старше 5 років. Ваше працевлаштування має бути другорядним по відношенню до Вашого подорожі і Ви повинні покинути Сполучене Королівство після терміну перебування. Найближчим часом передбачаються наступні зміни:

  1. віковий ліміт збільшується від 27 до30 років (з 25 серпня 2003 роки)
  2. усуваються обмеження з працевлаштування
  3. віч з візою такого типу дозволяється працювати відповідно до дозволу на роботу після 12 місяців перебування в Сполученому Королівстві, за умови відповідності необхідним критеріям.

15. Програма для розв'язання на в'їзд некваліфікованих робітників

Люди від 18 до 30 років, які бажають набути досвіду роботи в Сполученому Королівстві в сфері харчової промисловості або обслуговування, можуть знайти нову програму по залученню некваліфікованої робочої сили в Великобританію (Sector Based Scheme) привабливим методом придбання працевлаштування в Сполученому Королівстві.

Слід мати на увазі, що маючи статус тимчасового проживання неможливо отримати право на постійне проживання в Сполученому Королівстві, за винятком перебування в країні протягом 10 років.

Таблиця Тарифів На Отримання Постійних Віз

(зазначена вартість включає в себе консульський збір і оплату консультаційних та юридичних послуг)

Тип візи / Мета поїздки

тариф

1. Віза для повернення на місце проживання предків (дійсна протягом 4 років)

£ 2600

2. Віза для матеріально незалежних осіб, які перебувають на пенсії (дійсна протягом 4 років)

£ 4000

3. Дозвіл на в'їзд утриманця (віза дійсна протягом 4 років)

£ 2200

4. Віза для єдиного представника зарубіжної компанії (дійсна протягом 4 років)

£ 4500

5. Бізнес в сфері новітніх технологій (віза дійсна протягом 4 років)

£ 4200

6а. Дозвіл на роботу на вакантне місце, яке виникло в результаті нестачі місцевої робочої сили (віза дійсна протягом 4 років)

£ 2900

6б. Дозвіл на роботу на іншій позиції (віза дійсна протягом 4 років)

£ 3600

7а. Віза для відкриття своєї справи або роботи не за наймом (дійсна протягом 4 років)

£ 4500

7б. Віза для відкриття своєї справи на умовах Угоди Європейської Асоціації щодо країн Східної Європи або роботи не за наймом (Будь ласка, перегляньте додаткову інформацію)

£ 3500

8. Програма для висококваліфікованих іммігрантів (дійсна протягом 12 місяців, але може продовжуватися до 3 років)

£ 3800
£ 2500

9. Віза для сфери інвестицій (дійсна протягом 12 місяців, але може продовжуватися до 3 років)

£ 5500

10. Віза для письменників, композиторів або художників, які працюють не за наймом (дійсна протягом 12 місяців, але може продовжуватися до 3 років)

£ 3500

11. Дозвіл на в'їзд чоловіка / дружини; укладення шлюбу

£ 2900

Типи віз № 1-7а є дійсними протягом 4 років, після чого кандидати можуть подати заяву на надання права постійного проживання. Після 12 місяців кандидат може подати заяву на отримання британського громадянства.

Типи віз № 7б-11 є дійсними протягом 12 місяців, після закінчення яких кандидат може подати заяву на продовження візи на 3 роки. Далі, як згадано вище, кандидати можуть подати заяву на надання права постійного проживання, після чого кандидат може звернутися за наданням британського громадянства по закінченні 12 місяців.

Віза класу № 11 дійсна протягом 12 місяців, після чого кандидати можуть подати заяву на надання права постійного проживання. Кандидат повинен провести два роки зі статусом права на постійне проживання, перш ніж звернутися за наданням британського громадянства.

Таблиця Тарифів На Тимчасові Візи

(зазначена вартість включає в себе консульський збір і оплату консультаційних та юридичних послуг)

Тип візи / Мета поїздки

тариф

12. Студентська віза

£ 2500

13. Віза для проходження навчання, стажування

£ 2500

14. Віза для осіб, які суміщають роботу і відпочинок

£ 2500

15. Програма для розв'язання на в'їзд некваліфікованих робітників

£ 3600

Попередня анкета для вибору типу візи

Для вашої зручності ми пропонуємо заповнити прикладену анкету. Тоді у нас буде можливість рекомендувати вам найзручнішу програму підходящу для вашої конкретної ситуації. Заповнення анкети є безкоштовною послугою.

Будь ласка, заповніть цю оціночну анкету, яка допоможе нам належним чином дати Вам рада і допомогти спланувати майбутнє перебування в Сполученому Королівстві по Вашій візі.

  1. Статус (містер, місіс, міс, доктор, професор, тощо)
  2. ім'я
  3. Прізвище
  4. дата народження
  5. Місце народження
  6. Національність
  7. Сімейний стан (заміжня / одружений, не має значення / неодружений, розлучений (-а), тощо)
  8. Національність чоловіка / дружини
  9. Рід занять на даний момент
  10. Рід занять на даний момент чоловіка / дружини
  11. Адреса (включаючи поштовий індекс)
  12. Адреса електронної пошти
  13. Робочий телефон
  14. Домашній телефон
  15. Мобільний телефон
  16. Виїзду на даний момент. Якщо Ви вже в Сполученому Королівстві, будь ласка, вкажіть тип візи, по якій Ви там перебуваєте та строк перебування, згідно Вашій візі.
  17. вік
  18. Пол (жіночий / чоловічий)
  19. Наявність дітей (їх вік)
  20. Будь ласка, надайте інформацію про Вашу освіту, ступінь, диплом і / або професійні кваліфікації.
  21. Ваш досвід роботи за фахом (кількість років). Будь ласка, перерахуйте, посади, які Ви займали, найменування роботодавців і тривалість перебування на посадах або роботі не за наймом.
  22. Чи бували Ви в Сполученому Королівстві раніше. Якщо "Так" ,, то на якій підставі.
  23. Вам коли-небудь відмовляли в дозволі на в'їзд? Якщо "Так", то, будь ласка, вкажіть подробиці.
  24. Ви проживали в Сполученому Королівстві раніше? Якщо "Так", то на якій підставі? Будь ласка, вкажіть дати.
  25. Чи є у Вас або Вашого (-ів) чоловіка / дружини, якщо такий (-а) є, народжені в Британії батьки або дідусь / бабуся. Якщо "Так", то вкажіть їх.
  26. Чи є у Вас або у членів вашої нинішньої сім'ї серйозні проблеми зі здоров'ям? Якщо "Так", то, будь ласка, дайте детальну інформацію з цього приводу.
  27. Чи були у Вас або у членів вашої нинішньої сім'ї судимості? Якщо "Так", то, будь ласка, дайте детальну інформацію з цього приводу.
  28. Чи бажаєте Ви влаштуватися на роботу в Сполученому Королівстві, працювати не за наймом або відкрити свою справу? Вкажіть подробиці.

Тим, хто має намір придбати нерухомість у Великобританії з метою проживання або для заняття бізнесом необхідно враховувати, що нерухомість може купуватися в кредит і в Великобританії є кілька великих надійних кредитних установ, чия діяльність регулюється Британською урядом, і які фінансують такий вид інвестицій іноземців.

Однак будь-якому потенційному іноземному інвесторові в Великобританії необхідно буде дотримати положення Закону про відмивання грошей. На жаль, на сьогоднішній день саме російські інвестори входять до групи підвищеного ризику, і їм буде надаватися більш пильну увагу будь-яким кредитною установою. Всі вони захочуть отримати максимум інформації про розмір доходу позичальників і джерелах вкладених коштів.

За умови виконання всіх легальних вимог вартість кредиту буде, як правило, на 2-2,5% вище, ніж базова ціна в Банку Англії (кредит може надаватися в фунтах стерлінгів з тим, щоб відповідати доходу і уникнути різниці при обміні валюти). Максимальна позика, яку можна очікувати, становить 75-80% від вартості покупки. Комісія кредитора становить близько 1% від розміру позики, який зазвичай додається до суми позики.

Практично нерухомість може купуватися через офшорний траст або в особисту власність і будь-якому інвесторові рекомендується звернутися до професійного консультанта для визначення найбільш підходящого способу володіння власністю в Великобританії і узгодження умов іпотечного кредитування. Комісійні таких консультантів зазвичай складають 1% від розміру позики (по практиці, мінімальна комісія зазвичай складає 1 000 фунтів стерлінгів) і виплачуються до початку роботи. Якщо заяву на кредитування буде відхилено, то консультант, як правило, утримує 500 фунтів, щоб відшкодувати свої витрати.


Версія для друку
Вам коли-небудь відмовляли в дозволі на в'їзд?
Ви проживали в Сполученому Королівстві раніше?
Якщо "Так", то на якій підставі?
Чи є у Вас або у членів вашої нинішньої сім'ї серйозні проблеми зі здоров'ям?
Чи були у Вас або у членів вашої нинішньої сім'ї судимості?
Чи бажаєте Ви влаштуватися на роботу в Сполученому Королівстві, працювати не за наймом або відкрити свою справу?