Реклама
Реклама
Реклама

Віза до Великобританії самостійно в 2019 році: покрокова інструкція

  1. види віз
  2. Документи для оформлення
  3. порядок оформлення

Отримання дозволу на в'їзд в країну може супроводжуватися труднощами: ми розповімо, як отримати візу в Англію самостійно в 2019 році і дамо покрокову інструкцію.

Отримавши дозвіл на в'їзд до Великобританії, у мандрівника з'являється можливість відвідати інші країни, що дають допуск в державу по даному праву: Шотландію, Уельс, Північну Ірландію. Віза до Великобританії для росіян в 2019 році ділиться на кілька різновидів, визначає які мета поїздки і її довгостроковість. Саме ці критерії в першу чергу цікавлять працівників посольства, візового центру і співробітників перевірки на кордоні.

види віз

Віза в Англію буває трьох типів, але найпоширенішою вважається гостьова, яка ділиться на кілька підкатегорій. Вона видається мандрівникам з туристичною метою візиту, при відвідуванні родичів і друзів, бізнес-зустрічей, дослідженні культури і мистецтва в країні.

Багато молодих людей замислюються про те, як отримати візу Великобританії самостійно для навчання, і який її термін дії. Примітно, що цей документ можуть отримати неповнолітні громадяни без супроводу батьків. Студентська віза дозволяє проходити навчання терміном до 30 днів, при цьому заборонено працювати або відкривати бізнес.

Якщо ви шукаєте спосіб, як оформити візу до Великобританії самостійно і довше залишитися в країні, то на цей випадок видається імміграційний вид документа. Його оформлення проходить складніше: потрібно дотримати безліч вимог, що пред'являються. Кандидата оцінюють за бальною системою, яка визначає його рівень відповідності.

Імміграційний тип видають при відвідуванні країни з метою підвищення заробітку або вступу в шлюб з громадянином Великобританії. При цьому високі вимоги пред'являються до володіння англійською мовою та наявності грошових заощаджень. При необхідності отриманий дозвіл продовжується на території країни.

При необхідності отриманий дозвіл продовжується на території країни

Останнім типом вважається транзитна віза. Вона необхідна при поїздці в іншу країну через Великобританію. Затримка в державі більше доби вимагає самостійної подачі документів на оформлення. В даному випадку вона діє максимум 2 дні. пересадка тривалістю в кілька годин передбачає укладання безвізового транзиту. Це позбавить від необхідності отримувати дозвіл, але виходити за межі аеропорту під час очікування наступного рейсу заборонено.

Документи для оформлення

Отримання візи до Великобританії починається з ретельного збору і перевірки паперів. При обмеженому бюджеті доцільніше буде зібрати пакет документації самостійно. Розглянемо основні документи на візу до Великобританії:

  1. Анкета-заява. Завантажити бланк для заповнення можна на сайті міграційної служби Англії . У нього вноситься особиста інформація, докладний опис мети поїздки. Бланк заповнюється тільки англійською мовою, в спеціально відведене місце кріпиться кольорова фотографія громадянина.
  2. Дійсний закордонний паспорт. Якщо він «чистий», можуть виникнути проблеми. При бажанні прикладається закінчений попередній паспорт, який доводить отримані дозволи на в'їзд в інші країни.
  3. Підтвердження мети поїздки. До анкети необхідно додати папери, що засвідчують ваші наміри. При туристичному візит ними можуть стати авіаквитки, скани заброньованого готелю, докладний опис маршруту і планованих до відвідування пам'яток . Поїздка до родичів і друзів підтверджується запрошенням і супровідним листом. До робочому відрядженні компанія готує офіційне підтвердження.
  4. Підтвердження робочої зайнятості або навчання. Це необхідно для впевненості співробітників посольства в обов'язковому поверненні на батьківщину через зовнішніх обставин. На фірмовому бланку з печаткою організації та підписом головного керівника вказується інформація про посаду громадянина, середню заробітну плату, стаж роботи і реквізити компанії.
  5. Виписка з особового банківського рахунку забезпечує гарантію платоспроможності людини і дає впевненість у його сумлінності. Мінімальна залишкова сума на момент подачі заяви часто змінюється, тому краще перевищити її, наскільки це можливо. Такий трюк подвоїть шанси на схвалення видачі документа.

Такий трюк подвоїть шанси на схвалення видачі документа

порядок оформлення

Задумалися, як самостійно отримати візу У Великобританії? З нашими інструкціями це буде досить просто. Заява приймається в великобританським консульстві на території Росії. Дані повинні бути прописані друкованими літерами англійською мовою. На сайті консульства ведеться попередній запис, по якій і здійснюється прийом громадян.

При здачі на оформлення сплачується консульський збір. Вартість візи до Великобританії буде залежати від типу і терміну дії, при відмові вона не повертається. Наприклад, при короткостроковому візиті ціна починається від 129 доларів, а при довгостроковому збільшиться майже до 1 000 доларів.

У місці подачі заяви роблять додаткові фото і знімають відбитки пальців: без цього в'їзд не дозволять. Документи на оформлення подаються максимум за півроку до поїздки. Термін розгляду візи до Великобританії в стандартних випадках досягає двох місяців, а за окрему плату - 15 днів, після цього можна самостійно отримати дозвіл.

Отримання візи до Великобританії - не такий складний процес, як багато хто собі уявляє. Головна умова - відповідальний підхід до справи, тоді не доведеться займатися оскарженням рішення і заново оплачувати збори.