Реклама
Реклама
Реклама

Великобританія вимагає від Абрамовича пояснити походження фінансів для отримання візи, - ЗМІ

У квітні 2015 року у Великій Британії посилили правила видачі візи інвестора Tier 1 У квітні 2015 року у Великій Британії посилили правила видачі візи інвестора Tier 1   власник Челсі Роман Абрамович AFP   Влада Великобританії за новими правилами надання віз можуть зажадати від бізнесмена Романа Абрамовича пояснити походження його фінансів для отримання нової візи

власник "Челсі" Роман Абрамович AFP

Влада Великобританії за новими правилами надання віз можуть зажадати від бізнесмена Романа Абрамовича пояснити походження його фінансів для отримання нової візи. Про це пише The Guardian .

"Заявки можуть бути відхилені, якщо влада вважає, що подає заяву не контролює фінансові кошти, якщо гроші були отримані незаконно або їх походження вказує на те, що отримання візи не буде сприятливим для громадських інтересів", - пише видання.

Відзначається, що на Даунінг-стріт не коментують індивідуальні випадки видачі віз іноземцям, проте логічно, що деякі заможні фізичні особи, які подавали заяву на візу інвестора до вступу в силу змін, тепер не відповідають критеріям.

Як нагадують у виданні, в квітні 2015 року у Великобританії посилили правила видачі візи інвестора Tier 1, яка дозволяє іноземним громадянам, що інвестують в британську економіку понад 2 млн фунтів стерлінгів, перебувати в країні протягом 40 місяців. За даними газети, приблизно 700 заможних росіян мають в своїх закордонних паспортах такий тип британської візи.

Нагадаємо, Роману Абрамовичу не продовжили британську візу інвестора.

Як раніше повідомляв The Bell , Попередня віза у Абрамовича закінчились більше трьох тижнів тому, а нову йому не видали. Ще одне джерело в оточенні бізнесмена стверджує, що офіційної відмови у видачі нової візи не було, а британська влада продовжують розглядати його документи.

В кінці березня глава МВС Великобританії Ембер Радд заявила, що влада країни перевірять сотні віз, виданих багатим росіянам. Тоді ж повідомлялося, що під перевірку потраплять 700 росіян, які отримали інвестиційні візи в 2008-2015 роках.

За даними британської The Sunday Times, Абрамович зайняв 13-е місце в списку найбагатших жителів Великобританії зі станом 12,5 млрд доларів.

Найдорожчий актив Абрамовича - футбольний клуб "Челсі", який оцінюється приблизно в 1,8 млрд доларів. Крім цього, в Лондоні зареєстрований металургійний холдинг Evraz, в якому мільярдерові належить 30,76% акцій (ринкова вартість на 16 травня - 2,91 млрд доларів).

Мільярдер також володіє нерухомістю в Великобританії загальною вартістю в кілька сотень мільйонів доларів. Найвідоміше з будівель - особняк на вулиці Kensington Palace Gardens.