Реклама
Реклама
Реклама

Робоча віза в Англію: як отримати росіянам

  1. Види оформлюваних віз
  2. Tier 1 РВS
  3. Tier 2 РВS
  4. Tier 5 РВS
  5. Особливості подачі документів
  6. Процес оформлення візи
  7. Пакет документів
  8. Вимоги до знання мови
  9. Дії після відмови

Серед інших видів дозволів, робоча віза в Англію викликає великі труднощі з оформленням. Справа в тому, що в 2014 були внесені зміни в процедуру отримання візи, а також система робочих візових дозволів в цій країні складна. У цих нюансах допоможе розібратися стаття.

Види оформлюваних віз

Система візових дозволів поділена на кілька категорій. Робоча віза до Великобританії видається в залежності від мети та терміну перебування в країні.

Tier 1 РВS

Цей тип візових дозволів закритий з недавніх пір для оформлення росіянами, які перебувають поза державою.

Tier 2 РВS

Цей тип візових дозволів для росіян видається кваліфікованим працівникам в ряді професій.

  • Спортсмени, тренери і працівники релігійних організацій. Видається спортсменам міжнародного класу, які вносять вклад в розвиток спорту в державі. При в'їзді на короткий період, оформляється Tier 5
  • Працівники у відділ міжнародної компанії в країні. Для таких працівників віза видається на термін до 12 місяців і більше 12 місяців.
  • Кваліфіковані працівники, яких в Англії запрошує компанія.
Серед інших видів дозволів, робоча віза в Англію викликає великі труднощі з оформленням

Зразок візи TIER 2

Цей вид візи в Англію вимагає надання роботи від приймаючої сторони з ліцензією і чинним сертифікатом.

Tier 5 РВS

Дозвіл видається на короткий термін і є ряду професій. Для отримання докладають запрошення приймаючої сторони, яка має чинний сертифікат, що дозволяє поставити прохідний бал для візи.

  • Спорт і мистецтво. Для отримання дозволу необхідно представляти інтерес для країни і сприяти розвитку спорту або мистецтва. Тільки висока кваліфікація дозволить оформити візу. Після закінчення терміну можна продовжити термін дії дозволу ще на 12 місяців.
  • Благодійність. Робота не оплачується, і вона пов'язана безпосередньо з діяльністю спонсорської сторони.
  • Релігійна робота. Працівники за напрямками монастирів, пастори та проповідники.
  • Обмін між урядами. Працівник в'їжджає в країну в рамках культурного чи іншого обміну досвідом або знаннями.
  • Міжнародна угода. Відноситься до працівників урядових організацій і прислуги в дипломатичних службах.

Зразок візи TIER 5

Особливості подачі документів

Оформлення візи в Англію відбувається з посередництвом візового центру, але допускається і самостійно звернення. Офіс проводить запис на співбесіду, готує до співбесіди і оцінює шанси на отримання дозволу.

Ряд паперів буде потрібно перевести на англійську мову, а також завірити в нотаріуса. Такий документ містить інформацію про перекладача і датою виконання перекладу. При подачі заяви на візу строком понад 6 місяців, проходять перевірку на туберкульоз і оплачують медичний збір.

На сайті посольства існує онлайн калькулятор, який дозволяє підрахувати прохідні бали для отримання візи. Цією опцією потрібно скористатися, так як при подачі заяви докладають скріншот кількості отриманих балів.

Процес оформлення візи

Якщо вирішено звернутися до візового центру, то він розглядає ситуацію і проводить оцінку шансів на отримання дозволу. Потім збирається повний список паперів і призначається дата подачі в посольстві. На цьому ж етапі оплачують збори за послуги самого візового агентства, а також консульський збір. Його розмір змінюється в залежності від виду робіт, на яку планує влаштуватися працівник.

Під час подачі паперів відбувається невелике співбесіду з працівником консульства. Тут же проходять дактилоскопію. Після цього розгляд заяви займає 3 тижні.

Пакет документів

Повний список паперів, які потрібно подати не можна описати. У кожному конкретному випадку список коливається. Але існує перелік паперів, без яких не обійтися при оформленні візового дозволу на роботу в Англії.

Перше, що отримують - CoS. Це номер квоти на працівника з зарубіжжя. Цей файл надсилає роботодавець. У ньому описаний період укладеного контракту, розмір зарплати та ще ряд деталей. Цей документ має термін дії 90 днів, тому всю процедуру проходять максимально швидко. Практики кажуть, що при хорошому темпі зборів документів можна вкластися в термін 1 місяць.

Загальний список паперів для всіх категорій робочих віз:

Загальний список паперів для всіх категорій робочих віз:

параметри фото

  • 1 фото 45 × 35мм на білому тлі без ретушування з підписаною прізвищем із зворотного боку.
  • Закордонний паспорт і копії першої сторінки і розворотів з візами.
  • Внутрішній паспорт з перекладами першої сторінки, розвороту зі статусом і реєстрацією.
  • Сертифікат IЕLТS або інший, який приймається UKВА.
  • Роздрукована анкета, заповнена онлайн. завантажити анкету .
  • Заповнена ручкою анкета Points Based System Appendix 5 Tier 2. Завантажити анкету в PDF .
  • Підтвердження засобів. Виписки коштів з банків надаються з перекладом.
  • Докладають контракт або запрошення на роботу.

Цей список коливається в залежності від виду роботи, яку планується виконувати на території країни.

Мінімальна сума на рахунку постійно змінюється, останні дані на цей рахунок - 900 фунтів. Вона потрібна для того, щоб влада була впевнена, що у працівника є гроші на прожиття до отримання першої зарплати. Якщо разом з основним заявником візу оформляє чоловік або дружина, то на неї покладається менша сума.

Вимоги до знання мови

Зразок сертифіката IELTS

Одним з найпопулярніших тестів є IЕLТS. Він офіційно визнається документом, що підтверджує рівень знання мови.

В процесі проходження тесту тестують 4 навички - усне мовлення, письмо, читання і сприйняття на слух. Досить отримати 4.0 бала по кожній з частин тестування.

Дії після відмови

Складність оформлення правильного пакету паперів для візи в Англію часто призводить до відмов. Чи не помилитися допомагають платні консультації візових центрів і уважне читання вимог на сайті посольства.

Всі важливі моменти прописані англійською мовою, тому хороший рівень знань стане в нагоді.

Після закінчення визначеного терміну після відмови у візі дозволяється заново подавати пакет документів по виправлення помилок.