Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Великобританія позбавить преференцій трудових мігрантів з ЄС після Brexit

Великобританія позбавить преференцій трудових мігрантів з ЄС після Brexit

Уряд Великобританії схвалив компромісний план по міграції, спрямований на залучення до Сполученого Королівства висококваліфікованих фахівців з усіх країн світу. Про це повідомляє газета Financial Times .

Кабінет міністрів, за її даними, взяв за основу пропозиції, представлені главою МВС Саджид Джавід, який вважає, що залучення висококваліфікованих працівників принесе найбільшу користь економіці королівства.

У той же час програма не виключає залучення малокваліфікованої робочої сили в деякі галузі, зокрема в будівельний сектор. Детальний виклад нової міграційної політики буде підготовлено до виходу Великобританії зі складу ЄС, який намічений на березень 2019 року.

Даний план зазнав критики, зокрема з боку міністра фінансів Філіпа Хаммонда і глави міністерства у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Грега Кларка. Як зазначалося на засіданні, "певні сфери британської економіки зіткнулися б із серйозною нестачею робочої сили", якби Лондон не забезпечив приплив низькокваліфікованих працівників.

Відзначимо, що Лондон очолює список світових міст, найбільш привабливих для мігрантів: хоча Великобританія в ході Brexit втрачає в привабливості і зайняла лише п'яту сходинку в списку країн, привабливих для мігрантів, Лондон як глобальний бренд як і раніше популярний.

Відповідно до умов плану, схваленого Кабінетом Міністрів, фахівці з країн ЄС позбавляються преференцій для приїзду в Великобританію після виходу країни зі спільноти в березні 2019 року. Однак уряд не виключає зміни положень документа в разі підписання Лондоном всеосяжного торгового угоди з Брюсселем.

У липні в передмісті Лондона Чекерс міністри кабінету виробили угоду, в якому визначалися умови Brexit. Було вирішено, що Британія буде слідувати загальноєвропейським стандартам і заходів регулювання в сфері торгівлі товарами і сільгосппродукцією, а в обмін отримає право на необмежену торгівлю ними на європейському єдиному ринку.

Євроскептики виступають за вихід Британії з Європейського єдиного ринку, Митного союзу ЄС і припинення дії юрисдикції Суду Євросоюзу на території країни. Brexit повинен відбутися 29 березня 2019 року, потім настане перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

До недавнього часу переговори Брюсселя і Лондона за угодою про Brexit залишалися заблокованими через проблеми організації кордону між залишається в ЄС Ірландією і виходить з ЄС у складі Сполученого Королівства Північною Ірландією.

Саміт з Brexit намічений на 13 листопада. Якщо умови угоди будуть узгоджені, Тереза ​​Мей повинна буде отримати схвалення від британського парламенту. Потім програму виходу представлять на затвердження Європарламенту.