Реклама
Реклама
Реклама

Королева Єлизавета II вперше висловилася про Brexit

Вона зазначила міцність союзу Великобританії з Європою на порозі змін Вона зазначила міцність союзу Великобританії з Європою на порозі змін   Королева Єлизавета II під час виступу на банкеті в Букінгемському палаці

Королева Єлизавета II під час виступу на банкеті в Букінгемському палаці.

Фото: Reuters

Москва. 24 жовтня. INTERFAX.RU - Королева Великобританії Єлизавета II вперше публічно висловила думку про майбутній вихід Великобританії з ЄС, зазначивши міцність союзу ЄС і Великобританії, передає в середу телеканал Sky News.

"Ми стоїмо перед новими партнерськими відносинами з Європою, і нашим найважливішим активом є наші спільні цінності та зобов'язання. І вони показують, що навіть незважаючи на зміни, наш тривалий союз залишається міцним, і як новатори, торгові партнери і інтернаціоналісти ми з упевненістю дивимося в майбутнє ", - сказала королева на банкеті в Букінгемському палаці.

Урочистий захід було організовано в королівському палаці на честь візиту короля Нідерландів Віллема-Олександра і королеви Максими. На прийомі були присутні 150 гостей, серед них принц Вільям і його дружина Кейт, принц Чарльз з дружиною Каміллою, а також прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей.

Традиційно королева не висловлює свою позицію з питань, що стосуються політики. Після рішення Великобританії про вихід з ЄС ЗМІ неодноразово намагалися з'ясувати думку королеви по цій темі. Так, після візиту президента США Дональда Трампа до Великобританії, журналіст Пірс Морган запитав президента, чи обговорювали вони Brexit. Трамп тоді відповів, що королева вважає Brexit "складним питанням".

Ще до проведення референдуму таблоїд The ​​Sun писав, що королева виступає за Brexit і вважає, що ЄС "рухається в невірному напрямі". У Букінгемському палаці тоді заявили, що твердження газети вводять в оману.

В ході референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС, проте Британія і Євросоюз досі не можуть дійти згоди про умови Brexit.

Великобританія офіційно вийде зі складу ЄС 29 березня 2019 року. Лондон може вийти зі складу ЄС після узгодження всіх домовленостей по майбутнім відносинам, але при цьому Великобританія може покинути союз і без досягнення угоди з ЄС.