Реклама
Реклама
Реклама

Як просто отримати робочу візу в Англію (Великобританію) в 2018 році?

  1. Види робочої візи: переваги та відмінності
  2. Tier 1
  3. Процес оформлення робочої візи та необхідні документи
  4. Оформлення бізнес-візи
  5. відмови

Великобританія входить в список країн-учасниць шенгенського договору. Перетин державних кордонів Англії можливо для росіян за допомогою оформлення спеціального дозволу на в'їзд - національної або шенгенської візи. Мета поїздки визначає категорію візового пропуску. Високі європейські стандарти рівня життя, умов праці, заробітної плати в країні «Туманного Альбіону» - залучають росіян відправлятися в закордонне держава з метою здійснення трудової і підприємницької діяльності. Трудова і ділова категорії візових документів знадобляться росіянам відповідно для можливості легально заробляти гроші.

Ринок праці Англії насичений зарубіжними мігрантами. Потік зарубіжних гостей, бажаючих заробити, збільшився за останні роки в кілька разів. Уряд країни створює спеціальні програми, що дозволяють регулювати міграційні та трудові відносини корінних і приїжджих англійців, залучати дійсно цінних затребуваних фахівців.

Уряд країни створює спеціальні програми, що дозволяють регулювати міграційні та трудові відносини корінних і приїжджих англійців, залучати дійсно цінних затребуваних фахівців

Лондон

Види робочої візи: переваги та відмінності

Трудова і ділова візи Англії, що дозволяють вести трудову і підприємницьку діяльність на території держави, об'єднані під загальною назвою UK Work Visa. Окремо виділяється Business Visitor Visa (гостьова бізнес-віза), що дозволяє підготуватися до ведення, відкриття власної справи, але не призначена для отримання безпосередньої прибутку з найманої праці.

Робочі візи поділяються на типи:

Tier 1

  • (General Extension) - загальна трудова віза, розширеного зразка. Дає право резидентам Великобританії працевлаштуватися без запрошення наймача, перетинати державний кордон.
  • (Post-Study Work Extension Visa) - категорія студентів, які закінчили навчання. Дозволяє іноземним студентам залишатися резидентами Британії, офіційно працевлаштуватися.
  • (Entrepreneur Visa) - підприємницька категорія, що дозволяє заснувати, володіти, розвивати власний підприємницький проект.
  • (Investor Visa) - віза іноземного інвестора. Дозволяє вкладати власні кошти в британські компанії з метою отримання фінансової вигоди.
  • (Exceptional Talent) - особливий тип англійської робочої візи. Призначений для зарубіжних громадян з винятковими талантами, навичками, здібностями.

Tier 2

  • (General Visa) - найбільш поширений тип візового дозволу. Гостьова робоча віза, що дозволяє працювати в Великобританії на правах запрошеного фахівця, забезпеченого гарантіями наймача.
  • (Intra-Company Transfer Visa) - дозвіл, що видається фахівцям, переведеним в межах однієї компанії.
  • (Minister of Religion) - спеціальний візовий пропуск для представників духовенства.
  • (Sportsperson Visa) - спеціальна категорія для професійних спортсменів, тренерів, супутнього спортивного персоналу.

Tier 5

  • (Temporary Worker Visa) - тимчасове короткострокове дозвіл для виконання проектних, сезонних робіт.
  • (Youth Mobility Scheme) - спеціальна пропозиція для молоді вікового діапазону 18-30 років поєднати туристичну поїздку (тривалістю до двох років) з можливістю заробити під час подорожі.

Кожна категорія відрізняється нюансами оформлення, необхідними документами, терміном дії. Найбільш універсальною, поширеною, доступною росіянам вважається категорія General Extension. Дозвіл видається на термін дії трудового контракту з роботодавцем. Вартість залежить від запланованого терміну перебування і затребуваності професії (від 428 до 1128 британських фунтів).

Англійська роботодавець повинен мати спеціальну державну ліцензію наймача, що дозволяє залучати зарубіжних фахівців. Приймаюча сторона також повинна скласти офіційне запрошення (інвайт), спонсорський лист.

Важливо! General Extension не дає право змінювати роботодавця в рамках відкритої візи. Зміна робочого місця передбачає проходження основних етапів отримання візового пропуску заново.

Процес оформлення робочої візи та необхідні документи

Як оформити візовий пропуск? Починати слід з пошуку відповідного роботодавця на території країни відвідування. Звернути увагу слід на спеціалізовані інтернет-сайти і кадрові агентства Великобританії. Співбесіди на вакансії зазвичай проходять в режимі онлайн (скайп), але може знадобитися особисте відвідування Англії по туристичній, гостьовій візі.

Важливо! Британські компанії, що мають ліцензію наймача отримують право приймати на роботу обмежена кількість іноземців. Роботодавці вважають за краще мати справу з власниками документів про вищу європейській освіті, дозволом на роботу. Можна претендувати на вакансію не маючи подібних паперів. Високий рівень професійних знань, наявність унікальних навичок, рекомендацій, власної клієнтської бази - допоможе вразити наймача.

Успішне проходження співбесіди закінчується проханням представника нанимающей компанії надати пакет паперів для оформлення инвайта, спонсорського листа, контракту і дозволу на роботу. Чотири документи будуть надіслані поштою, необхідно докласти до загального пакету паперів на відкриття категорії дозволу в Посольстві.

Папери, що висилаються роботодавцю:

  1. Ксерокопія громадянського паспорта;
  2. Ксерокопія дипломів, сертифікатів про освіту;
  3. Ксерокопія трудової книжки;
  4. резюме;
  5. Письмові рекомендації;
  6. Сертифікат IELTS (міжнародний сертифікат, який підтверджує знання англійської мови).

Після отримання поштою готових паперів з боку роботодавця, можна приступати до безпосереднього відкриття візи. Звернутися до Посольства слід з підготовленим пакетом документації. Папери збирають відповідно до встановленого чек-листу.

Папери збирають відповідно до встановленого чек-листу

Лондон

Чек-лист загальної трудової категорії:

  1. Закордонний паспорт;
  2. Цивільний паспорт, ксерокопія;
  3. 1 фото встановленого зразка;
  4. Заява-анкета, додаток (заповнюють онлайн на сайті, потім роздруковують);
  5. Підстави попередніх відмов (якщо мали місце);
  6. Трудовий договір;
  7. Спонсорський лист;
  8. інвайт;
  9. Дозвіл на роботу;
  10. Довідка з попереднього місця роботи;
  11. Підтвердження фінансової спроможності (банківська виписка, що підтверджує наявність 800 англійських фунтів);
  12. Сертифікат IELTS;
  13. Свідоцтво про народження;
  14. Документи сімейного стану (свідоцтво про шлюб, народження дітей);
  15. Підтвердження місця проживання (бронь готельного номера, договір оренди нерухомості);
  16. Страховий медичний поліс (покриття 30000 євро);
  17. Згода на обробку персональних даних;
  18. Квитанція оплати держмита, візових зборів.

Документи передаються на розгляд візовий інспектору Посольства Великобританії. Очікування рішення становить 3-4 тижні.

Оформлення бізнес-візи

Процес оформлення ділової категорії мало чим відрізняється від отримання робочого дозволу. Істотні відмінності стосуються пакету збираються документів. Запрошення в разі відкриття підприємницької візи складається від імені британського юридичної особи - партнера компанії. Отримати дозвіл можна не маючи инвайта. Тоді до документів додається докладний опис цілей візиту.

Чек-лист ділової категорії:

  1. Закордонний паспорт;
  2. Цивільний паспорт, ксерокопія;
  3. 2 фото встановленого зразка;
  4. Заява-анкета, додаток (заповнюють онлайн на сайті, потім роздруковують);
  5. Підстави попередніх відмов (якщо мали місце);
  6. Інвайт (або докладний опис цілей візиту);
  7. Довідка з місця роботи (довіреність власника підприємства, якщо заявник є уповноваженим представником);
  8. Підтвердження фінансової спроможності (банківська виписка, що підтверджує наявність 800 англійських фунтів);
  9. Підтвердження місця проживання (бронь готельного номера, договір оренди нерухомості);
  10. Страховий медичний поліс (покриття 30000 євро);
  11. Згода на обробку персональних даних;
  12. Квитанція оплати держмита, візових зборів.

Розгляд заяви триває до одного місяця. Вартість державних зборів залежить від тривалості перебування за кордоном (113-978 англійських фунтів).

відмови

Негативне рішення візового інспектора супроводжується видачею письмового повідомлення із зазначенням причин. Найбільш поширені відмови, пов'язані з забороною виїзду за кордон, неправильно зібраним пакетом документації, порушеннями правил прикордонного та візового контролю в минулому. Послужить причиною відмови невідповідність запитуваної категорії реальним цілям виїзду до Великобританії.

Фахівці рекомендують заздалегідь подбати про приведення в порядок поточних справ, здатних обмежувати міжнародні подорожі. Неоплачені заборгованості (аліментні, судові, податкові) стануть непереборною перешкодою для перетину кордону. Заборона виїжджати за межі РФ встановлюється судом, органами поліції.