Реклама
Реклама
Реклама

Нотаріус по спадкових справах в Москві :: Відкриття та ведення спадкових справ у нотаріуса в СВАО, ЦАО, САО

  1. спадкове справу
  2. спадкоємці
  3. майно
  4. Нотаріус оформляє спадщину при наданні спадкоємцем певного переліку документів
  5. Важлива інформація:
  6. квартира:
  7. Тарифи на ведення спадкових справ

Шановні клієнти

Шановні клієнти! У нашій конторі Ви маєте можливість відкрити спадкову справу як в день звернення, так і за попереднім записом.

Рекомендуємо записатися на прийом до нотаріуса, так як ведення спадкової справи займає близько однієї години.

Попередньо погодити візит до нотаріуса можна по телефону:
8 (495) 651-8149
або через форму «ЗАПИС НА ПРИЙОМ».

Для отримання спадщини необхідно оформляти закріплений законодавством пакет документів. Робить це, згідно з чинним законодавством, нотаріус по спадкових справах. Весь процес пов'язаний з безліччю нюансів і тонкощів.

спадкове справу

Відкриття спадкової справи по своїй суті являє собою оформлення уповноваженою особою необхідних паперів для отримання клієнтом майна, залишеного родичами або зовсім незнайомими вам людьми. Без цих документів спадкоємці не мають права вступити у спадок: вони не зможуть оформити право власності на нерухомість, отримати вклади в банках.

Оформити документи в стані не кожен нотаріус. Відкриття спадкової справи може проводиться тільки в тому нотаріальному окрузі, де в останній раз був зареєстрований спадкодавець. Якщо спадкодавець був зареєстрований на день смерті в місті Москва, то спадкову справу можна відкрити у будь-якого нотаріуса Москви, в тому числі і у нотаріуса Савченко Наталії Борисівни в нотаріальній конторі за адресою: Москва СВАО, ул.Сущевскій вал, будинок 14/22, корпус 4.

Оформлення спадкової справи у нотаріуса можна почати за заявою одного із спадкоємців тільки в тому випадку, якщо після смерті спадкодавця не минуло 6 місяців. В іншому випадку доведеться доводити причини відстрочки в судовому порядку.

спадкоємці

Оформити спадщину нотаріус може в двох випадках:

  1. По закону. До цього виду розподілу спадщини вдаються в тому випадку, якщо спадкодавець на день своєї смерті не залишив письмового документа (заповіту), в якому розподілив частки свого майна. Другий варіант - випадок, коли заповіт з якихось причин було визнано судовими органами нелегітимним.
  2. За заповітом. У цьому випадку майно отримують тільки ті особи, які вказані в заповіті померлого. Заява про прийняття спадщини нотаріус приймає в той же 6-місячний термін, подбавши про осіб, які згідно із законом мають права на обов'язкову частку у спадщині.

Цивільне законодавство України встановлює, що діти померлого, які не досягли повноліття, а також діти-інваліди, які перебували на утриманні у спадкодавця, мають обов'язкову частку у спадщині. Вона становить половину від усього майна, на яке оформлюється спадщина. Зміст заповіту не береться до уваги.

До числа спадкоємців за законом належать особи, перераховані в статті 1116 ЦК РФ. Крім того, до них же відносяться діти, які народилися вже після смерті спадкодавця, але були зачаті при його житті.

Що стосується спадкування за заповітом, то суб'єктами тут можуть бути всі юридичні і фізичні особи, що існували на момент смерті спадкодавця. Заповіт особи при наявності претензій з боку зацікавлених осіб оскаржується в суді. Найчастіше до скасування або зміни заповіту суд вдається в таких випадках:

  • особа, яка склала заповіт, було недієздатним в цей момент і цей факт доведений;
  • в заповіті не врахована обов'язкова частка не досягли 18-річчя дітей, а також подружжя і батьків, які перебувають на утриманні у померлого.

майно

Спадкоємець має право отримати майно (воно може бути рухомим і нерухомим), яке належало померлому на праві власності. Це можуть бути будинки і квартири, автомобілі та катери, цінні папери та корпоративні права.

Важливо розуміти, що разом з майном і правами на нього, спадкоємець отримує все обов'язки і зобов'язання спадкодавця. Наприклад, якщо останнім був оформлений кредит в банку, спадкоємець, який вступив в спадок, зобов'язаний виплатити його. Сума зобов'язань обмежується вартістю майна, що перейшло у спадок.

Нотаріус оформляє спадщину при наданні спадкоємцем певного переліку документів

  1. Свідоцтво про смерть (оригінал);
  2. Виписка з будинкової книги з відміткою про зняття з реєстраційного обліку померлого (оригінал);
  3. Для спадкоємців за законом: Документи, що підтверджують родинні зв'язки спадкоємця з померлим (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, довідка ЗАГСу про актового запису реєстрації шлюбу, народження, зміни прізвища, імені, по батькові);
  4. Для спадкоємців за заповітом - заповіт;
  5. Заяви від всіх спадкоємців до 6 місяців з дня смерті (особиста присутність, або нотаріально завірені);
  6. Правовстановлюючі документи на майно померлого (спадкодавця).

При відкритті спадкової справи нотаріус формує пакет документів, який необхідно буде надати для видачі свідоцтва про право на спадщину.

Важлива інформація:

З жовтня 2015 року біля нотаріусів з'явилася можливість замовляти Кадастровий паспорт і Виписку з ЕГРП в електронному вигляді З жовтня 2015 року біля нотаріусів з'явилася можливість замовляти Кадастровий паспорт і Виписку з ЕГРП в електронному вигляді!

Нижче наведено приблизний список документів, який формується нотаріусом при оформленні спадкових прав для різного виду майна:

квартира:

  1. Правовстановлюючі документи на квартиру (свідоцтво про державну реєстрацію права, свідоцтво про власність на житло, договір передачі, довідка про виплату паю, реєстраційне посвідчення БТІ, угода, договір купівлі-продажу, договір дарування, договір міни, договір ренти, свідоцтво про право на спадщину , рішення суду тощо.) - оригінали + ксерокопії;
  2. Довідка про зареєстровані права на квартиру до 31.01.1998 року (МФЦ віконце Департаменту міського майна міста Москви) - оригінал;

Земельна ділянка:

  1. Правовстановлюючі документи (свідоцтво про державну реєстрацію права, договір купівлі-продажу, свідоцтво про власність на землю, договір дарування, договір міни, рішення суду тощо.) - оригінал + копія;
  2. Архівна виписка з постанови про надання земельної ділянки у власність - оригінал;

Житловий (садовий) будинок:

  1. Правовстановлюючі документи (свідоцтво про державну реєстрацію права, договір купівлі-продажу, дарування, міни, свідоцтво про право на спадщину, рішення суду, довідка садового товариства та ін.) - оригінал + копія;

гараж:

  1. Правовстановлюючі документи на гараж (свідоцтво про державну реєстрацію права, договір купівлі-продажу, дарування, довідка ГСК про виплату паю, реєстраційне посвідчення БТІ, свідоцтво про право на спадщину) - оригінал + копія;

автомашина:

  1. Свідоцтво про державну реєстрацію або тих. паспорт - оригінал + копія;
  2. Паспорт транспортного засобу - оригінал + копія;
  3. Звіт про ринкову вартість транспортного засобу на дату смерті (оцінка проводиться фахівцями-оцінювачами (експертами), які отримали у встановленій порядку ліцензію на здійснення оціночної діяльності) - оригінал;

Акції:

  1. Виписка з реєстру акціонерів - за запитом;
  2. Висновок про ринкову вартість акцій (оцінка проводиться фахівцями-оцінювачами (експертами), які отримали у встановленій порядку ліцензію на здійснення оціночної діяльності) - оригінал.

Запишіться на прийом до нотаріуса в Москві!

Запишіться на прийом до нотаріуса в Москві

Зіткнулися з необхідністю прийняття спадщини? Звертайтеся по допомогу до Савченко Наталії Борисівні - нотаріусу з більш ніж 10-річним досвідом роботи. Спадкові справи (Москва) оформляються в мінімально можливі терміни і з повним дотриманням чинного законодавства.

Тарифи на ведення спадкових справ

Найменування нотаріальної діїВартість нотаріальної дії
(Нотаріальний

тариф + УПТХ (в рублях)) СПАДОК Примітка: УПТХ стягується за кожен об'єкт в разі, якщо одне свідоцтво видається на кілька об'єктів. (Об'єкт-майно в цілому або частка в праві).
За подання заяви про державну реєстрацію прав до органу реєстрації прав плата за УПТХ не стягується Видача Свідоцтва про право на спадщину Примітка: За видачу свідоцтв про право на спадщину на пенсії, внески і ден.средств на рахунках, нотаріальний тариф не стягується.
УПТХ включають підготовку та направлення запитів в банки і ПІФи. Якщо кількість запитів, спрямованих в банки і / або ПІФи, перевищує 3, то за кожний наступний запит - 100 руб. При цьому сума за запити не повинна перевищувати 1000 руб. - дружину, дітей, батьків, які проживали разом із спадкодавцем на день смерті Звільняються особи, які проживають в цьому будинку (квартирі, кімнаті) і після смерті спадкодавця +

  • а) грошові вклади, кошти на рахунках в банках, права за закритими рахунками - при сумі вкладу:
    • до 100 000 - УПТХ 1000;
    • понад 100 000 - УПТХ 2500
  • б) на неотримані пенсії та допомоги -УПТХ 500, при сумі вкладу до 10000 руб. УПТХ не стягується
  • в) на нерухоме майно (за 1 об'єкт) - УПТХ 6000 (Примітка: Плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт вказаний в свідоцтві. Якщо в одному свідоцтві на нерухоме майно зазначено кілька спадкоємців, то починаючи з 2-го спадкоємця плата за УПТХ збільшується на 1000 руб. за кожного спадкоємця. за надання Свідоцтва на реєстрацію прав плата за УПТХ не стягується.)
  • г) на інше майно, (в т.ч. на знеособлені металеві рахунки, суми за відкритими брокерським рахунками, на домени, на спадок, що відкрився за кордоном і т.п.) - УПТХ 3000 за кожен об'єкт (Примітка: плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт (предмет). Кількість спадкоємців в свідоцтві значення не має)

- дружину, дітям, батькам, братам, сестрам, які проживали окремо з спадкодавцем 0, 3% вартості успадкованого майна, але не більше 100 000 +

  • а) грошові вклади, кошти на рахунках в банках, права за закритими рахунками - при сумі вкладу:
    • до 100 000 - УПТХ 1000;
    • понад 100 000 - УПТХ 2500
  • б) на неотримані пенсії та допомоги - УПТХ 500, при сумі вкладу до 10000 руб. УПТХ не стягується
  • в) на нерухоме майно (за 1 об'єкт) - УПТХ 6000 (Примітка: Плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт вказаний в свідоцтві. Якщо в одному свідоцтві на нерухоме майно зазначено кілька спадкоємців, то починаючи з 2-го спадкоємця плата за УПТХ збільшується на 1000 руб. за кожного спадкоємця. за надання Свідоцтва на реєстрацію прав плата за УПТХ не стягується.)
  • г) на інше майно, (в т.ч. на знеособлені металеві рахунки, суми за відкритими брокерським рахунками, на домени, на спадок, що відкрився за кордоном і т.п.) - УПТХ 3000 за кожен об'єкт (Примітка: плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт (предмет). Кількість спадкоємців в свідоцтві значення не має)

- іншим спадкоємцям 0, 6% вартості успадкованого майна, але не більше 1 000 000 +

  • а) грошові вклади, кошти на рахунках в банках, права за закритими рахунками - при сумі вкладу:
    • до 100 000 - УПТХ 1000;
    • понад 100 000 - УПТХ 2500
  • б) на неотримані пенсії та допомоги - УПТХ 500, при сумі вкладу до 10000 руб. УПТХ не стягується
  • в) на нерухоме майно (за 1 об'єкт) - УПТХ 6000 (Примітка: Плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт вказаний в свідоцтві. Якщо в одному свідоцтві на нерухоме майно зазначено кілька спадкоємців, то починаючи з 2-го спадкоємця плата за УПТХ збільшується на 1000 руб. за кожного спадкоємця. за надання Свідоцтва на реєстрацію прав плата за УПТХ не стягується.)
  • г) на інше майно, (в т.ч. на знеособлені металеві рахунки, суми за відкритими брокерським рахунками, на домени, на спадок, що відкрився за кордоном і т.п.) - УПТХ 3000 за кожен об'єкт (Примітка: плата за УПТХ стягується за кожен об'єкт (предмет). Кількість спадкоємців в свідоцтві значення не має)
  • д) на спадщину за заповітом, який передбачає створення спадкового фонду - УПТХ 11800
Свідоцтво на частку в спільному майні пережили дружину

а) на нерухоме майно 200 +6000
(Примітка: Плата за УПТХ стягується одноразово. Кількість об'єктів в Свідоцтві значення не має. Окремо за подання заяви на реєстрацію прав плата за послуги ПТХ не стягується.) Б) на інше майно 200 +4000
(Примітка: Плата за УПТХ стягується одноразово, незалежно від кількості об'єктів в Свідоцтві) Угода про визначення розміру часток у рамках НД 500 +5000
Примітка: Якщо кількість учасників угоди перевищує 2, то починаючи з 3-го плата за УПТХ збільшується на 500 руб. Договір розділу спадкового майна Нотаріальний тариф стягується в залежності від предмета договору (див. «Інші договори, предмет яких підлягає оцінці» + 7000
(Примітка: За кожний наступний об'єкт договору, починаючи з 3-го предмет договору плюс 1000 руб. При цьому загальний розмір УПТХ не повинен перевищувати 13000 руб. Окремо плата за УПТХ за подання заяви про реєстрацію прав не стягується.) Установа довірчого управління спадковим майном 20000
Примітка: Чи не нотаріальну дію. Стягується тільки УПТХ Складання опису спадкового майна 600 +3000 за 1 годину
Примітка: Виїзд до місця складання опису оплачується окремо Передача входять до складу спадщини валютних цінностей, дорогоцінних металів і каменів, виробів з них і не вимагають управління, цінних паперів, банку на зберігання УПТХ 10000 Передача нотаріусом на зберігання входить до складу спадщини майна, що не потребує управління, спадкоємцям або іншим особам УПТХ 5000 Поділитися в соціальних мережах:

Зіткнулися з необхідністю прийняття спадщини?