Реклама
Реклама
Реклама

Валюта WMZ в Webmoney: опис, як створити, обмін

  1. Валюта Вебмані
  2. Валюта WMZ
  3. Створення гаманця WMZ
  4. Операції з обміну

Якщо ви часто працюєте з різними валютами в електронних гаманцях і проводите обмінні операції, то вам просто необхідно знати, що таке Webmoney WMZ. Це еквівалент долара в системі Вебмані. Створивши такий рахунок у своєму обліковому записі, ви зможете вигідно використовувати можливості сервісу. Найчастіше, ВМЗ використовують для виконання біржових операцій або при оплаті закордонної продукції.

Валюта Вебмані

У Вебмані WMZ - це лише одна з валют, з якими працює система. Багатьох користувачів, які тільки створили розрахунковий валютний рахунок на сайті, бентежить питання, чому ніде немає звичних позначень рубля або долара. Відповідь криється в самій суті гаманця Webmoney.

В системі Вебмані для всіх операцій використовується їх власна валюта - титульний знак. Це зроблено для того, щоб жителі різних країн могли проводити рівнозначні угоди.

Титульними знаками в електронному світі WebMoney прийнято називати позначення гаманців, всі вони починаються з літер WM - скорочення від сервісу. Остання буква - це і є титульний знак країни, у валюті якої проводяться операції. Всього, в системі можна працювати з 10-ю гаманцями: WMR, WMU, WMZ, WMH, WMX, WMG, WMV, WMK, WME, EMB.

Валюта WMZ

Якщо ви бачите позначення WMZ, то це доларові гаманці Вебмані. Всі операції на них будуть проводитися тільки в доларової валюти. Створення такого гаманця необхідно тільки тоді, коли ви збираєтеся реально використовувати валюту для проведення угод.

Якщо створити WMZ гаманець в системі Webmoney, то його номер завжди буде починатися з літери Z. Буква країни, до якої належить валюта, є початком будь-якого номера. Для WMR - це R, а для українських гривень - буква U.

Примітно, що саме з сервісу Webmoney почали з'являтися багатовалютні гаманці. У системах QIWI або Яндекс.Деньги, можна використовувати тільки рублі - вітчизняну валюту. Вебмані же створювався як інтернаціональний сервіс, чим суттєво і виділяється на тлі інших платіжних систем.

Створення гаманця WMZ

Щоб створити свій доларовий гаманець на Webmoney, необхідно виконати кілька умов, перше з яких - у вас не повинно бути гаманця WMZ. Справа в тому, що система дає можливість мати тільки один розрахунковий рахунок в кожній валюті на один обліковий запис. Створення гаманця відбувається наступним чином:

  1. В особистому кабінеті знаходите панель з командою «Додати існуючий гаманець».
  2. Натискаєте на неї і із запропонованих варіантів вибираєте WMZ.

Натискаєте на неї і із запропонованих варіантів вибираєте WMZ

Далі, щоб створити доларовий гаманець WMZ в Вебмані, вам необхідно прочитати угоду і підтвердити свою згоду з умовами користування. Уважно читайте угоду, щоб в подальшому у вас не виникало питань. Якщо все написане вас влаштовує, то продовжуйте створення, натиснувши «продовжити».

У новому вікні відзначте ліміти за такою схемою:

  • денний - сума переказів за день;
  • тижневий - денний ліміт, помножений на 7;
  • місячний - денний ліміт, помножений на 30.

Вам прийде повідомлення, щоб підтвердити задані ліміти. Введіть код з смс, щоб продовжити створення гаманця.

Після того, як ви натиснете «ок», створення гаманця завершиться і він відобразиться в меню поруч з WMR - цей рахунок створюється перший, якщо ви є громадянином Росії.

Операції з обміну

Багато користувачів хочуть створити гаманець в системі Вебмані в доларах, щоб виробляти обмінні операції. Це завжди зручно, якщо ви часто користуєтеся електронною платіжною системою. Обмін доларів на рублі відбувається наступним чином:

  1. Натискаєте на іконку гаманця.
  2. У головному меню валюти, натискаєте значок зі стрілками, щоб зробити обмін.
  3. У вікні вибираєте кількість рублів, яке хочете обміняти на долари. Система сама порахує, скільки WMZ надійде вам на рахунок. Нижче, ви побачите курс, за яким відбувається обмін. Якщо вас все влаштовує, то натисніть «ок».

Якщо вас все влаштовує, то натисніть «ок»

Після цього, система уточнить у вас, чи дійсно ви хочете провернути таку операцію. Якщо ніякої помилки не було, натисніть «так». Тепер, титульний знак сервісу надійшов на ваш рахунок. Перевага такої операції в тому, що обмін відбувається без підтвердження за кодом і займає кілька секунд.

Щоб поміняти долари на рублі, вам необхідно відкрити не WMZ, а WMR розділ. Головне, що проводити такі операції, вам не потрібно вказувати ні номер розрахункового рахунку, ні підтверджувати переклад. Крім того, система сама конвертує кошти в потрібну валюту - вам не доводиться займатися марною математикою.

приклад:

  1. Вибираємо конвертовану валюту - рубль.
  2. Переходимо у вікно для обміну, через рублевий гаманець.
  3. В поле "віддам", вказуємо, скільки доларів хочемо обміняти на рублі - 0,01 - мінімальний ліміт для перекладу .
  4. Вбудований калькулятор миттєво показує нам, що ми отримаємо 0,59 рублів при сьогоднішньому курсі.

Курс в Вебмані завжди відповідає актуальному курсу центрального банку. Так що ви можете не боятися зробити невигідний обмін.