Реклама
Реклама
Реклама

Експорт російської кам'яної вати для будівництва за кордон збільшився в півтора рази

Попит на кам'яну вату для теплоізоляції житлових і нежитлових об'єктів з боку європейських і азіатських компаній виріс в півтора рази. Як відзначили в виробничої компанії ТехноНІКОЛЬ, серед країн імпортерів на сході в основному - Сінгапур і Китай, а на заході - Румунія та Італія.
За даними аналітиків ТехноНІКОЛЬ, зараз триває зростання експорту будівельної кам'яної вати, що почався в кінці 2014 року. За підсумками 9 місяців 2018 року обсяг експорту перевищує показники за весь 2017 рік.
«Є кілька видів кам'яної вати, але саме будівельна вата експортується найкраще, - зазначає Роман Колесников, комерційний директор напряму« Мінеральна ізоляція »ТехноНІКОЛЬ. - У порівнянні з минулим роком експорт цього продукту зріс в півтора рази. Основні імпортери - Китай, Сінгапур, Канада, Нова Зеландія і майже вся Європа, за винятком Англії ».
За його словами, протягом трьох років постійні поставки здійснюються в Румунію та Італію. Як зазначив Роман Колесников, в Румунії в цьому році було більше об'єктів, звідси і висока потреба в ізоляційних матеріалах.
Але слід зазначити, що на кам'яну вату в Росії також попит досить високий - особливо влітку. Якщо говорити про країни Митного союзу, то лідером серед імпортерів є Білорусь. При цьому поточний обсяг виробництва мінеральної ізоляції в Росії дозволяє забезпечувати потреби не тільки внутрішнього, а й зовнішнього ринків.
Кам'яна вата російського виробництва конкурентоспроможна і за ціною, і за якістю. Про це свідчить попит на даний товар.
За прогнозами експертів, в наступному році знову очікується збільшення попиту на експорт - мінімум на 20%. У зв'язку з цим, в 2019 році компанія ТехноНІКОЛЬ планує збільшити виробництво продуктів будівельної ізоляції, а також вивести на європейський ринок і інші види кам'яної вати.
«Ми націлені більше розвивати нішеві напрямки: технічну і суднобудівну ізоляцію, а також субстрати на основі кам'яної вати для вирощування овочів в теплиці. На наш погляд, це найбільш перспективні продукти », - резюмував Роман Колесников.

компанія: дайджест Нерухомості

02.07.2018 15:34:57 ЖК «Надбання» прикрасять мозаїчні панно про історію XX століття

Компанія «Галс-Девелопмент» розробила концепцію громадських просторів житлового кварталу «Надбання», створену в традиціях радянського монументального мистецтва середини XX століття. Вхідні групи корпусів «Наука», «Культура» і «Мистецтво» прикрасять шість художніх панно з смальтовой мозаїки із зображенням яскравих культурних символів і великих діячів минулого століття. Мозаїчні панно будуть виконані вручну, загальна площа мозаїк складе 30 кв. метрів.
Мозаїка - монументальний пам'ятник імперського стилю XX століття, в цій техніці працювали такі відомі художники, як Олександр Дейнека, автор серії мозаїк, що прикрашають станцію метро «Маяковська» в Москві, і Володимир Фролов. Фасади радянських будівель - шкіл, дитячих садків, будинків культури часто прикрашалися художніми панно із зображенням героїв праці, сцен з життя радянського народу.