Реклама
Реклама
Реклама

Скільки насправді коштує ремонт у ванній кімнаті?

  1. 1 Визначаємося з об'ємом ремонту Ціна на ремонт ванної кімнати залежить від декількох факторів. ...
  2. 2 Підбираємо матеріали
  3. настінна плитка
  4. Фарба для стін
  5. Клей для плитки
  6. Затирка
  7. 3 Підбираємо сантехніку
  8. унітаз
  9. ванна
  10. раковина
  11. Змішувачі для ванни і лійка
  12. Змішувачі для раковини
  13. 4 Вибираємо меблі
  14. 5 Доповнюємо інтер'єр аксесуарами
  15. 6 Не забуваємо про вартість доставки
  16. 7 І про встановлення
  17. 8 Підводимо підсумки

1 Визначаємося з об'ємом ремонту

Ціна на ремонт ванної кімнати залежить від декількох факторів. Яке початковий стан приміщення? Чи буде ремонт в новобудові з предчистовой обробкою або ремонтом від забудовника ? Або це «вторинка», де потрібен капітальний ремонт з заміною всіх комунікацій по стояку, включаючи труби в сусідніх квартирах. Прорахувати різні варіанти з точністю до рубля можна, тільки якщо будуть відомі всі складові.

Прорахувати різні варіанти з точністю до рубля можна, тільки якщо будуть відомі всі складові

Фото: Instagram dizain__blog

Сьогодні ми запропонуємо 2 зразкових розрахунку: бюджетного і дорогого ремонту ванної кімнати.

дано

Суміщений санвузол.
Площа: 4 кв. м.
Висота стель: 2,6 м
Стан і обробка: предчістовая обробка, підготовлені до фінальної обробки стіни, підлогу і стелю.
Що потрібно зробити? Провести чистову обробку, встановити необхідну сантехніку і меблі.
Розрахунки зроблені без урахування аксесуарів та техніки.

2 Підбираємо матеріали

Плитка для підлоги

Сьогодні в будівельних магазинах реально знайти плитку будь-якого дизайну: від бюджетних варіантів до сегмента класу люкс. Обрані нами варіанти плитки схожі за стилем: обидва стриманого дизайну . Бюджетна - з малюнком каменю, а преміум - під дерево. Виробництво - Росія і Іспанія відповідно.

Виробництво - Росія і Іспанія відповідно

настінна плитка

За нашим задумом, всю стіну викладати плиткою - не раціонально. Більш цікавий дизайн виходить, коли плиткою викладено 2/3 стіни і повністю стіна у ванни. Інший простір забарвлене фарбою. Але в підсумкових розрахунках ми використовували всю висоту стіни, так як правильно купувати матеріали з запасом .

Ми вибрали плитку схожого дизайну в бюджетному і дорогому сегменті. Вартість першого: 278 рублів за кв. м., а дорогого -1510 рублів за кв. м.

Фарба для стін

Що стосується фарби : Ми вибрали матеріал білого кольору, який підходить для вологих приміщеннях, для стін і стель. Перший варіант - бренду Luxens, це вітчизняний виробник. Другий варіант - Tikkurila, відомий фінський бренд фарби. Різниця в ціні майже в 3 рази, і звичайно більшість дизайнерів для своїх проектів вибирають європейський бренд. Але вітчизняний аналог, в цілому, не поступається за якістю - вони розрізняються в особливостях нанесення і швидкості висихання.

Але вітчизняний аналог, в цілому, не поступається за якістю - вони розрізняються в особливостях нанесення і швидкості висихання

Клей для плитки

У нашій добірці обидва варіанти вітчизняного виробництва. Їх відмінність в області застосування (у дорогого варіанта - ширше). В принципі, навіть власникам великого бюджету необов'язково вибирати дорогий клей просто тому, що ціна вище.

Тепер конкретно про ціни. Бюджетний варіант коштує 118 рублів за упаковку в 25 кг. Дорогий - 904 рублів за таку саму кількість.

Затирка

Призначення затірки - закрити шви між плитками , Щоб в них не потрапляла волога і сміття. Бюджетний варіант - на цементній основі. Вона пластична і зручна у використанні, як обіцяє виробник, але можливо швидко втратить чистий білий колір і потребують швидкого оновлення. А дорожчий варіант - епоксидна затирка. Ціна виправдана тим, що вона має гарний сіро-білий колір, тобто забруднення будуть не так очевидні, і більш стійка до вологи і бактеріям. До речі, серед більш дорогих марок можна знайти і варіанти кольорової затірки, для створення красивого і незвичайного інтер'єру ванної кімнати.

До речі, серед більш дорогих марок можна знайти і варіанти кольорової затірки, для створення красивого і незвичайного інтер'єру ванної кімнати

3 Підбираємо сантехніку

У нашому списку ми зібрали необхідний мінімум сантехніки.

унітаз

Бюджетний варіант унітазу коштує 2 295 рублів, а з дорого сегмента - 17 900 рублів (це комплект: унітаз, інсталяція і кнопка).

Бюджетний варіант унітазу коштує 2 295 рублів, а з дорого сегмента - 17 900 рублів (це комплект: унітаз, інсталяція і кнопка)

Фото: Instagram @man_from_the_ghetto

Така різниця цін на унітаз пояснюється конструкцією . У першому випадку це звичайний стоїть окремо унітаз із зовнішнім бачком. Люксовий варіант - інстальована конструкція, коли бачок ховається «в стіну», це часто виглядати естетичніше, а також така установка гігієнічніше.

ванна

Ми вирішили запропонувати не душову кабіну , А ванну. І тому є причини. Будівництво душових, апріорі, не дешева завдання. Бокси дешевше, але вони, на жаль, давно застаріли. А асортимент ванн настільки великий, що вибрати відповідну не складе труднощів. Серед бюджетних ми вибрали акрилову ванну. Серед дорогих - чавунну.

Акрил - непоганий матеріал для ванни, вони отримують легкими, і не шумлять при наборі води, але не дуже міцні. Чавунні - дуже важкі, але міцні. До того ж, дорогі ванни не вицвітають, що не дряпаються, а якщо і дряпаються, то легко чиняться.

раковина

У виборі раковини ми відштовхувалися від зовнішнього вигляду. Матеріал однаковий, кераміка , Але способи кріплення відрізняються. Бюджетний варіант коштує всього 665 рублів, а найдорожчий - 3 530 рублів.

Змішувачі для ванни і лійка

Бюджетний варіант просто виконує свої прямі функції без додаткових переваг. Змішувач одинважільний, з довгим «носиком», якщо ванна стоїть поруч з раковиною, змішувач можна повертати і в раковину. Лейка хромована, працює в одному режимі.

Люкс-варіант - змішувач з термостатом. Цей прилад дозволяє контролювати температуру води, незалежно від перепадів в стояку. До того ж, виглядає дуже стильно. А лійка - з декількома режимами подачі води, дозволяє робити навіть самому собі водний масаж. Загалом, це дійсно дорога і функціональна сантехніка, яка стоїть своїх грошей.

Бюджетний комплект коштує 653,00 руб. / Шт. + 659,00 руб, а дорожчий - 14 550,00 руб. / Шт. + 3 790,00 руб.

+ 3 790,00 руб

Змішувачі для раковини

Тут теж все досить просто. Різноманітність цін визначається якістю і функціональністю. Бюджетний змішувач коштує 630 рублів. А дорогою - 7 848 рублів, він допомагає економити воду , А ще в нього вбудований аератор, який розбавляє потік води бульбашками і робить його приємніше для людини.

Якщо підсумувати тему зі змішувачами - ми б радили навіть тим, хто налаштований на бюджетний ремонт, вибирати дорогі і якісні варіанти, так як вони в підсумку допомагають економити і прослужать довго.

4 Вибираємо меблі

Найнеобхідніші меблі - тумба під раковину. Як бюджетного варіанту ми вибрали невелику, але стильну тумбу на ніжках , В неї ж речі можна вбудувати наш варіант бюджетної раковини.

Як варіант преміум - велика тумба ІКЕА з висувними ящиками. Висувні механізми краще, так як там можна помістити більше потрібних дрібниць.

5 Доповнюємо інтер'єр аксесуарами

Аксесуари ми навмисно не включили в наш підсумковий список, так як їх кількість і вибір дуже індивідуальні. Наприклад, з метою економії бюджету можна замовити товари на Аліекспресс - так, в нашій добірці ви знайдете товари не дорожче 300 рублів . Там є і аксесуари для зберігання , і навіть наклейки на плитку із дзеркальною поверхнею замість повноцінного дзеркала.

6 Не забуваємо про вартість доставки

У підсумкову ціну ми також не включили ціну за доставку і підйом матеріалу, тому що розташування, кількість поверхів в будинку, наявність або відсутність вантажного ліфта, а також, наприклад, наявність власного місткого автомобіля - все це впливає на ціну і не дозволяє порахувати середню. Але, якщо унітаз ще можна привести на власному легковому авто, то чавунну ванну - точно немає. І підняти самому навіть на перший поверх теж не вийде. В середньому, в межах МКАД доставка до дверей може коштувати від 700 рублів і вище, залежить від віддаленості вашого будинку від магазину покупки. Враховуйте це у своїй власній кошторисі.

7 І про встановлення

Якщо оздоблювальні роботи реально зробити самостійно, то швидше за все для підключення ванни і унітазу вам буде потрібно робота фахівця. Наприклад, одне із середніх положень унітазу обійдеться вам в 2000 рублів, а ванни - 2500 рублів. Знову ж таки, якщо у вас є друзі або родичі, можливо, ця робота обійдеться вам набагато дешевше. Не забудьте подумати про це.

Не забудьте подумати про це

Фото: Instagram cottage_blog

8 Підводимо підсумки

В нашу підсумкову таблицю ми внесли ціни на оздоблювальні матеріали, сантехніку та меблі. Розрахунок плитки ми зробили онлайн, по калькулятору. А розрахунок матеріалів, виходячи з вказівок виробника на упаковці. Подивіться, що у нас вийшло.

Отже, скільки ж коштуватиме бюджетний ремонт ванній?

А ось скільки коштує ремонт ванної з більш дорогим оздобленням і комплектуючими:

Яке початковий стан приміщення?
Що потрібно зробити?
Отже, скільки ж коштуватиме бюджетний ремонт ванній?