Реклама
Реклама
Реклама

Стандартні розміри ванн

  1. чавунні ванни
  2. Поширені габарити сталевих ванн
  3. акрилові ванни
  4. Круглі ванни
  5. кутові ванни
  6. Стоячі ванни і їх особливості
  7. Сидячі ванни і їх параметри
  8. прямокутні:
  9. Параметри трикутної або кутовий гидромассажной ванни:

Сучасні тенденції в дизайні інтер'єрів на сьогодні мають всі ширші масштаби цікавих рішень і варіантів ідей ніж, наприклад, десяток років тому. Це суттєво позначається також і на ремонті ванних кімнат.
Більшості людей дуже хочеться будь-якими шляхами видозмінити приміщення для ванн в своїй квартирі або будинку, зробити його оригінальним і нестандартним.

Модернізація ванних кімнат після закінчення ремонту так і рясніє розмаїттям змін не тільки простору і площ, але також і самих ванн, їх форм і розмірів.

Саме тому так важливо перед плануванням ремонтних робіт відразу визначитися з типом, формою і, головне, розміром ванни.

Відразу потрібно сказати, що розміри ванн бувають як стандартні, так і нестандартні. Останні виготовляються під замовлення фірм-реалізаторів, а також як ексклюзивні партії або виробляються за індивідуальними замовленнями покупців.

Це дозволяє розміщувати такі ванни в приміщенні будь-якого розміру, формувати інтер'єр ванної кімнати з ексклюзивним підходом і смаком, а також значно розширити можливості ремонту.

Тут зустрічаються розміри від самих мініатюрних до просто величезних.

Перші ж типи ванн можна розділити на дві групи:

  • ванни стандарту вітчизняних виробників;
  • ванни стандарту європейських виробників.

Стандартні вітчизняні ванни мають типові для радянських будівель габарити:

  • довжина - від 150 до 170 см;
  • ширина - від 70 до 75 см;
  • глибина - від 40 до 50 см;
  • кут нахилу бортів - від 50 до 80˚.
Сучасні тенденції в дизайні інтер'єрів на сьогодні мають всі ширші масштаби цікавих рішень і варіантів ідей ніж, наприклад, десяток років тому

Фото: стандартні радянські ванни

Ванни для кімнат в малогабаритних квартирах мають ту ж ширину, але по довжині відрізняються - 1,4 м. Глибина їх трохи більше, ніж звичайних прямокутних ванн - 50-55 см. Зате їх перевага в таку особливість, як економія простору і практичність.

Європейський стандарт ванн прямокутної форми небагато чим відрізняється від вітчизняного виробника:

  • довжина - від 150 до 180 см;
  • ширина - від 70 до 85 см;
  • висота або глибина - 65 см.

Фото: європейський стандарт ванн прямокутної форми Фото: європейський стандарт ванн прямокутної форми   Фото: європейська прямокутна ванна Фото: європейська прямокутна ванна

Розміри ванн інших форм, наприклад: круглі, трикутні, овальні і т.д. мають найрізноманітніші параметри, які ідеально підходять до того, чи іншого приміщення.

чавунні ванни

Чавунні ванни вже давно знайшли славу високоміцної і довговічною сантехніки. Їх ціна оптимально підходить до якості, а така властивість чавунних конструкцій як теплоізоляція, завжди будуть високо цінуватися.

Чавунна ванна дуже довго нагрівається, проте, тим довше буде і остигати. Завдяки цьому і ряду інших унікальних властивостей ванни з такого матеріалу ніколи не вийдуть з виробництва.

Ці вироби досить популярні у виробництві і продажах. Вони практично завжди виготовляються прямокутних форм, але різних розмірів.

Різноманітність габаритів чавунних ванн зустрічається в менш широкому асортименті, ніж акрилових ванн. Як приклад можна привести лише три види розмірів: маленькі, середні і великі.

Розглянемо ці варіанти трохи докладніше:

  • маленькі - довжина від 120 до 130 см, а ширина - 70 см. Така міні конструкція оптимально підійде для маленької ванної кімнати, але буде найменше комфортабельна. З урахуванням того, що зріст людини в середньому вважається 165 см, ця ванна не дозволить вільно розтягнутися в ній, тому що в ній можна тільки сидіти. Зате для дітей - це сантехнічний виріб підходить ідеально;

Фото: маленькі чавунні ванни

  • середні - довжина від 140 до 150 см, а ширина - від 70 до 75 см. Такі конструкції трохи зручніше і можуть дозволити приймати ванну навіть напівлежачи. У деяких моделях подібного роду ванн роблять спеціальні виїмки для ніг і височини для сидіння, що створює додатковий комфорт під час експлуатації;

Фото: середні чавунні ванни

  • великі - довжина від 170 до 185 см, а ширина - від 70 до 85 см. Дуже зручна і містка. Ці ванни дають можливість гарненько розвернутися під час прийняття водних процедур. А при наявності таких аксесуарів як поручні, конструкція створює додатковий комфорт, адже за допомогою ручок значно зручніше вставати, або лягати в таку ванну.

Фото: великі чавунні ванни

Такі стандартні розміри чавунних ванн, які зустрічаються в продажах на сьогодні. Глибина практично всіх типів розмірів чавунних ванн становить 65 см.

Кілька слів потрібно додати про ваннах нестандартних розмірів, які виготовляються за індивідуальними замовленнями. Це чавунні конструкції мають довжину 200 см, а ширину - 100 см.

Це чавунні конструкції мають довжину 200 см, а ширину - 100 см

Фото: величезна чавунна ванна

Поширені габарити сталевих ванн

Сталь на відміну від чавуну значно легше по вазі. А тому такі типи ванн найчастіше застосовуються там, де не потрібні зайві навантаження на недостатньо міцні підлогові і стельові перекриття, наприклад, якщо ванну потрібно встановити на другому поверсі.

Ще однією причиною популярності сталевого емальованого ванни є її економічність і дешевизна при термінах її служби до 15 років. Це найоптимальніший бюджетний варіант для багатьох сімей.

Розміри сталевих ванн можна виділити двох варіантів: великі і середні:

  • великі - в довжині 180 см, шириною - 85 см, глибиною - 60 см;
  • середні - в довжині 150 см, шириною - 70 см, глибиною - 50 см.

Важливо! При виборі сталевої ванни дуже важливо пам'ятати, що її стінки досить тонкі - до 3 мм, а тому слід враховувати і те навантаження, яке буде надаватися на її поверхню. При досить значний тягар емаль такої ванни може швидко потріскатися, а дно навіть злегка прогинатися.

При досить значний тягар емаль такої ванни може швидко потріскатися, а дно навіть злегка прогинатися

Фото: велика сталева ванна середня сталева ванна

Для поліпшення шумоізоляції при установці сталевої ванни можна використовувати гумові прокладки.

акрилові ванни

Акрилові ванни самі легковажні, міцні і термостійкі. Вони мають високі оцінки бактерицидних властивостей, стильний дизайн і легкість в монтажі.

Конфігурації і розміри таких ванн мають дуже велику кількість варіантів, тому що акриловий матеріал дуже пластичний в процесі виготовлення і без особливих труднощів піддається змінам в формуванні виробів.

Стандартними габаритами прямокутних акрилових ванн вважаються такі параметри:

  • довжина - від 140, 150 і до 185 см;
  • ширина - від 90, 100,105 і до 135 см;
  • глибина - від 40, 50 і до 65 см.

Багате достаток розмірів акрилових ванн дозволяє покупцям легко вибирати для свого будинку найбільш підходящу модель, а ергономічність акрилового матеріалу буде постійно радувати протягом усього терміну служби.

Багате достаток розмірів акрилових ванн дозволяє покупцям легко вибирати для свого будинку найбільш підходящу модель, а ергономічність акрилового матеріалу буде постійно радувати протягом усього терміну служби

Фото: прямокутна акрилова ванна

Сучасні технології і різноманіття дизайнерських рішень роблять на сьогодні ванни унікальними і ексклюзивними, тому що виробники виготовляють конструкції не тільки звичних прямокутних конфігурацій, але також незвичайних трикутних і круглих форм.

Круглі ванни

Круглі ванни в своєму діаметрі досягають таких розмірів: від 140 до 200 см. І це ще не межа, тому як ванни за індивідуальними замовленнями мають, відповідно, і нестандартні габарити.

І це ще не межа, тому як ванни за індивідуальними замовленнями мають, відповідно, і нестандартні габарити

Фото: кругла ванна

кутові ванни

Трикутні або кутові ванни в більшості своїй мають такі розміри:

  • бічні сторони - від 150 і до 180 см;
  • глибина - від 48 до 65 см;
  • загальний обсяг в середньому - до 400 л.

Фото: кутова ванна

Такі моделі непогано поєднуються з будь-яким стилем інтер'єру ванної кімнати і надають незвичності всьому загальному просторовому увазі.

Стоячі ванни і їх особливості

Варіанти стоячих ванн мають спеціалізовані призначення і підходять для тих, у кого немає фізичної можливості приймати водні процедури в положенні сидячи або лежачи.

Зазвичай такі ванни використовують люди похилого віку. Це своєрідні маленькі басейни, які мають дуже високу вартість і купуються в основному за індивідуальним замовленням.

Вертикальні ванни мають розміри відмінні від інших більш поширених сантехнічних конструкцій. По висоті вони досягають 2 м, а по ширині і довжині досить вузькі і короткі. В цілому така ванна зовні нагадує вертикальну ємність з дверцятами.

В цілому така ванна зовні нагадує вертикальну ємність з дверцятами

Фото: стояча ванна

Сидячі ванни і їх параметри

Приймати ванну сидячи - це найстаріший спосіб, який був відомий ще древнім грекам, римлянам, японцям і іншим представникам різних народностей.

Насправді митися в сидячому положенні дуже зручно, особливо це стосується тих людей, яким з яких-небудь причин не можна лягати в ванну.

Прямокутні сидячі ванни виготовляють в таких габаритних межах:

  • довжина - від 120 до 150 см;
  • ширина - від 70 до 110 см;
  • глибина - від 40, 50 до 81 см.

Фото: прямокутна сидяча ванна

Для ванн з сидіннями квадратних форм існують такі розміри:

  • довжина і ширина - 120 х 120 см, 135 х 135 см, 140 х 140 см, 150 х 150 см;
  • глибина - від 40 до 75 см.

Фото: квадратна сидяча ванна

Дуже популярні сьогодні гідромасажні ванни, які ще називають джакузі. Ці конструкції дозволяють приймати дуже корисні для здоров'я водні процедури, за рахунок динамічних струменів води.

Масажну дію приємно розслабляє і ефективно приводить в тонус м'язи тіла, що вже саме по собі благотворно для організму.

Джакузі бувають різної конфігурації:

  • прямокутні;
  • круглі;
  • овальні;
  • трикутні;
  • неправильної форми.

прямокутні:

  • довжина - від 170 до 180 см;
  • ширина - 80 см.

Габарити сидячої ванни джакузі:

  • довжина - від 130 до 150 см;
  • ширина - від 70 до 80 см;
  • висота - 100 см.

Фото: різноманітність джакузі

Фото: різноманітність джакузі

Параметри трикутної або кутовий гидромассажной ванни:

  • довжина сторін - від 150 х 150 см до 180 х 180 см;
  • висота - від 60 до 70 см.

Круглі джакузі

мають в основному діаметри таких розмірів - 130 х 130 см.

мають в основному діаметри таких розмірів - 130 х 130 см

Опис принципу роботи септика Топас докладно в статті: септик Топас .

Як вчинити в разі, коли засмітився унітаз, читайте тут .

Оновлення раковину у ванній кімнаті, поставте скляну, про це читайте в статті .

Ванни, виготовлені за нестандартними технологіями і проектам, є продукцією ексклюзивної форми з різних матеріалів.

Це можуть бути дерев'яні ванни з цільного шматка деревини, мармурові, кам'яні та ін.

Також є дуже цікаві моделі у вигляді величезної мушлі, жіночої туфлі, широкої чаші, зі скляними бортами, повністю скляні, з кольорового скла.

Також є дуже цікаві моделі у вигляді величезної мушлі, жіночої туфлі, широкої чаші, зі скляними бортами, повністю скляні, з кольорового скла

Дуже оригінально і стильно виглядають ванни в підлогу, тобто рівень верху ванн повністю зливається з підлогою по типу басейну. Феєрично і шикарно виглядають ванни з різноманітними підсвічуваннями.

Великий асортимент химерних форм, розмірів і конструкцій ванн може задовольнити будь-який вимогливий запит або примхливий смак. Залишилося тільки зробити вибір сподобалася ванни, щоб вона була вам до душі.