Реклама
Реклама
Реклама

Ремонт ванної кімнати з нуля своїми руками

  1. Що таке ремонт з нуля
  2. Послідовність робіт при ремонті з нуля
  3. Коли ванна кімната ремонтується з нуля, є можливість перепланування:
  4. Дивимося фото:

Іноді люди намагаються заощадити і роблять лише вибірково косметичну обробку в житловому просторі. Але такий принцип не зовсім прийнятний для ванної кімнати або санвузла. Тут рекомендується проводити ремонт ванної кімнати з нуля , Щоб уникнути серйозних витрат надалі. Це обумовлено функціональністю приміщення і зосередженням основних комунікацій. Саме про ремонт з нуля піде мова в нашій статті.

Що таке ремонт з нуля

Коли говорять про ремонт з нуля, то мають на увазі всі етапи робіт у ванній кімнаті:

    1. заміна або підключення каналізаційних і водяних труб холодного та гарячого постачання;
    2. рознесення електрики по стінах і стелі;
    3. обробка стін від заснування до чистового покриття;
    4. підлогові роботи від стяжки до чистової шару;
    5. оздоблення стелі;
    6. установка сантехніки;
    7. підключення змішувачів і побутової техніки;
    8. вентиляційна система;
    9. монтаж міжкімнатних дверей;
    10. установка меблів для ванної;
    11. заповнення простору аксесуарами.

Фото збільшуються, натискайте!

Важливо! Незалежно від того, в якому приміщення робиться ремонт ванної (нова квартира або вторинна), з нуля - це значить оновлюється все до дрібниць. Такий ремонт вимагає ретельного підходу на етапі проектування, тому що витрати можуть бути різними в абсолютно ідентичних ванних. Саме в цей період необхідно визначитися з дизайном ванної кімнати і зрозуміти, які матеріали і комплектуючі будуть потрібні для проекту.

  • У нових квартирах забудовник робить лише підведення комунікацій до ванною, а рознесення інженерних споруд залишає на розсуд мешканців.
  • У квартирах з ремонтом більше п'яти років зазвичай комунікації знаходяться не в кращому стані, що вимагає їх заміни для запобігання поломок. Якщо не провести заміну, в подальшому буде шкода і затратно усувати наслідки. Для сучасного ремонту у ванній кімнаті з нуля прийнятний прихований монтаж комунікацій, щоб не псувати естетичний вигляд приміщення. Зі старими трубами робити це ризиковано. Економічніше замінити старі комунікації на нові, не забувши про сантехніку.

Послідовність робіт при ремонті з нуля

Уявивши масштаб робіт при ремонті ванної кімнати з нуля, необхідно скласти кошторис. Без докладного аналізу простору і креслень на папері складно скласти перелік необхідних матеріалів. Якщо ви далекі від дизайнерських поглядів і не маєте досвіду оздоблювальних робіт, ремонт ванної з нуля довірте фахівцям. Повірте, такий варіант обійдеться дешевше, ніж переробка після майстри нездари.

При виборі бригади дізнайтеся розцінки різних компаній і зупиніться на оптимальному для бюджету варіанті. Зазвичай в комплекс послуг входять роботи сантехніка, електрика. При самостійному ремонті доведеться їх запрошувати для підключення води, каналізації і електрики.

Важливо! Терміни ремонту у ванній залежать від стану приміщення. Якщо потрібна нова стяжка підлоги, терміни тривалі, щоб розчин встиг просохнути. Також потрібен час на просушку стін, якщо вирівнювання робиться штукатуркою по маяках. Але домогтися ідеальної рівності поверхонь - це отримати красиві стіни, підлогу без перепадів рівня.

Коли ванна кімната ремонтується з нуля, є можливість перепланування:

  • об'єднати туалет і ванну кімнату;
  • перенести двері;
  • змінити геометрію приміщення на більш функціональну;
  • вбудувати тепла підлога;
  • додати нагрівальний елемент;
  • замінити громіздку сантехніку на компактний варіант, якщо простір маленьке.

Важливо! Вибір матеріалів необхідно робити заздалегідь, тому що багато хто привозить тільки на замовлення і терміни можуть бути тривалими. Поради дизайнера дозволять уникнути такого очікування, пропонуючи аналоги.

Якщо ремонт робиться з нуля, то вибір стилю - це побажання і смаки власника. Тут важливим критерієм є розмір ванної кімнати. Не всі стилі підходять малогабаритним кімнатах, а ось для просторих - ідей дуже багато. Для будь-якого стилю можна вибрати як дорогу обробку, так і бюджетні матеріали хорошої якості. І це важливе питання при вирішенні зробити ремонт з нуля у ванній.

Якщо вас чекають капітальні зміни в ванній кімнаті, то варто запастися терпінням на певний період. Термін залежить від виду робіт і досвіду бригади або домашнього майстра.

Дивимося фото:

Відеоматеріал:

Подивіться відео обробки ванної з нуля.