Реклама
Реклама
Реклама

Як збільшити швидкість по Wi-Fi?

  1. 1. Виберіть потрібне обладнання! Звичайному користувачеві складно розібратися у всьому різноманітті...
  2. 3. Вперед - до технологій! 802.11n
  3. 4. Бійтеся Wi-Fi злодюжок! Налаштування безпеки.
  4. 5. Будьте розумнішими сусідів! Вибір частоти мовлення роутера.
  5. 6. Викликаємо підмогу! Використання додаткової точки доступу.
  6. 7. Якщо нічого не допомагає. Перехід на 5 ГГц

1. Виберіть потрібне обладнання!

Звичайному користувачеві складно розібратися у всьому різноманітті представлених на ринку роутерів, тому він купує роутер в найближчому комп'ютерному магазині за порадою продавця. Такий підхід загрожує неприємними наслідками: адже консультант в магазині не може знати розмір вашої квартири, всі параметри вашої мережі і того провайдера, послугами якого ви користуєтеся ..

Малопотужний роутер може постійно зависати при високому навантаженні. А покупка роутера з невеликою зоною покриття призведе до відсутності бездротового сигналу в дальній кімнаті.

Перед самостійною купівлею роутера зателефонуйте в технічну підтримку RiNet і проконсультуйтеся з фахівцем! Також ви можете взяти відповідну модель в оренду.

2. Підберіть правильне місце для роутера!

Ідеальне розміщення Wi-Fi роутера - це триметрова щогла в чистому полі і повна відсутність будь-яких перешкод. На жаль, іноді доводиться встановлювати роутери в трикімнатних квартирах в центрі Москви. Через перешкод реальна швидкість і зона покриття WI-FI буде відрізнятися від 900 Мбіт і 300 метрів, дбайливо зазначених виробником на коробочці з роутером.

Wi-Fi роутер необхідно розміщувати в місці, звідки є пряма (наскільки це можливо) видимість в ті частини квартири, де планується користуватися Wi-Fi. Зазвичай це центральна кімната або коридор. Необхідно максимально скоротити кількість стінок між роутером і Wi-Fi пристроями, при цьому на шляху проходження сигналу не повинно бути металевих конструкцій (сейф, холодильник, залізна дверцята щитка) або приладів, які мають сильне випромінювання (наприклад комп'ютер, новомодний телевізор, СВЧ- піч). Бажано розмістити роутер на одному рівні з використовуваними пристроями, антену слід направити вертикально вгору.

Бажано розмістити роутер на одному рівні з використовуваними пристроями, антену слід направити вертикально вгору

3. Вперед - до технологій! 802.11n

Стандарт Wi-Fi 802.11n підвищує швидкість передачі даних практично вчетверо в порівнянні з пристроями стандартів 802.11g (максимальна швидкість яких дорівнює 54 Мбіт / с), але тільки за умови, що всі пристрої в мережі підтримують 802.11n.

Якщо для роботи в мережі ви використовуєте старий (до 2009 року) ноутбук, то швидкість роботи з іншими пристроями 802.11n може бути знижена (до 80%). Це відбувається в тому випадку, коли більш повільний ноутбук активно передає або приймає дані. Для максимальної продуктивності (або, принаймні, її перевірки) мережі 802.11n рекомендується використовувати в мережі клієнти тільки цього стандарту

4. Бійтеся Wi-Fi злодюжок! Налаштування безпеки.

Завжди ставте пароль на бездротову мережу. Відсутність пароля крім втрати в швидкості (інтернет використовується спільно з сусідами) може привести до проникнення зловмисника на ваш комп'ютер. Для забезпечення безпеки вашого Wi-Fi виберіть шифрування WPA2-AES в настройках роутера. Таке шифрування важко зламати. Використання шифрування WEP або WPA / TKIP може привести до значної втрати в пропускної здатності.

Зменшення швидкості обумовлено тим, що в стандарті 802.11n висока продуктивність (понад 54 Мбіт / с) не зможе бути реалізована, якщо використовується один із зазначених вище застарілих методів забезпечення безпеки.

5. Будьте розумнішими сусідів! Вибір частоти мовлення роутера.

На бездротової сигнал впливає безліч перешкод. Вибравши максимально вільну від сусідських бездротових мереж частоту, можна отримати більш стабільний сигнал і збільшити підсумкову швидкість інтернету. Більшість домашніх роутерів працюють на частоті 2,4 ГГц, яка ділиться на 11-14 каналів. Зверніть увагу, що канали Wi-Fi перекривають один одного.

Майже у всіх роутерах варто авто-вибір каналу або ж він заздалегідь встановлено.

По-перше, це може привести до непрацездатності інтернету. У роутерах, які надходять для продажу в Європі є 13 каналів. А наприклад, в пристроях для США - 11 каналів. З цього випливає, що привезені з Америки пристрою не працюватимуть на 13 каналі, який роутер може вибрати автоматично.

По-друге, часто роутер вибирає "забитий" сусідськими мережами канал, що негативно позначається на швидкості інтернету.

При виникненні таких проблем слід змінити канал роутера зі стандартного (auto) на обраний вручну.

6. Викликаємо підмогу! Використання додаткової точки доступу.

Використання додаткової точки доступу

Коли навіть найпотужніший роутер не маєте наміру звертатися до далекої кімнати, зазвичай ставиться додатковий маршрутизатор. Підключивши його проводом від основного пристрою в режимі точки доступу (Access point), ви збільшите зону покриття без втрати швидкості. Якщо ж прокладка кабелю неможлива, маршрутизатор можна налаштувати в режимі повторювача Wi-Fi мережі (repeater), але такий вид підключення знизить підсумкову швидкість в дальній кімнаті мінімум в 2 рази.

7. Якщо нічого не допомагає. Перехід на 5 ГГц

В діапазоні частот 2.4 ГГц працюють не тільки Wi-Fi роутери, а й інші побутові прилади такі як СВЧ-печі, радіо керовані прилади й звичайно ж безліч сусідських Wi-Fi точок, кількість яких викликає великі перешкоди і шуми між собою, більш того даний діапазон частот досить вузький і має всього лише 14 каналів.

Уникнути перешкод і істотно збільшити швидкість по Wi-Fi допоможуть роутери з підтримкою частоти 5ГГц.
Ми рекомендуємо Asus RT-n66u як багатофункціональне, стабільне, продуктивний пристрій для організації великої домашньої мережі в два діапазони.

Ми рекомендуємо Asus RT-n66u як багатофункціональне, стабільне, продуктивний пристрій для організації великої домашньої мережі в два діапазони

Використовувані статті:
www.infoniac.ru/news/Kak-uvelichit-skorost-Wi-Fi.html
zyxel.ru/kb/2223
zyxel.ru/kb/1871