Реклама
Реклама
Реклама

Підсумки дослідження готелів Гродно на «велодружественность»

  1. Умови розміщення велотуристів
  2. фотографії велопарковок
  3. Карта EuroVelo-2
  4. комунікація
  5. Реклама

До нас, велосипедистам Гродно, періодично звертаються велотуристи, які планують поїздку в місто. Крім цікавого маршруту, їм важливо заздалегідь розвідати умови ночівлі, можливість відвідати кафе в велоформі і т.д. Ми раді, що Гродненський готелі розуміють потенціал велотуризму і покращують сьогодні умови для прийняття гостей.

Переконатися в цьому ми змогли, провівши протягом серпня дослідження на велодружественность готелів в рамках кампанії «Діловий велосипед», яка включена в проект «Міське велорух в Білорусі» за підтримки Європейського союзу. Для збору інформації готелям / хостелах було запропоновано відповісти на кілька запитань он-лайн анкети.

Умови розміщення велотуристів

Було розіслано 10 анкет (8 готелів і 2 хостела). На них надійшло 7 відповідей (6 готелів та 1 хостел).

До «велодружественним» готелям / хостелах тепер можемо віднести всіх, хто дав відповідь: готелі «Німан», «Кронон», готелю «Гроднотуріст», «Славія», «Семашко», «Білорусь»; хостел «Hello, Grodno!».

Першими відповіли не тільки на питання, а й на сам лист «дорогі» приватні готелі. Радує, що гродненський бізнес дійсно думає про комфортні умови своїх клієнтів. Довше довелося чекати відповіді від готелю державної власності.

Так і не відповіли на запитання анкети: готель «Привал» і «Омега», хостел на серпневих каналі.

Уже з перших відповідей стало видно, що в кожен готель / хостел зверталися велотуристи і розміщувалися в них.

З семи тільки у двох суб'єктів туризму немає звичної для нас велопарковки. Очевидно, що при розташуванні хостела в житловому будинку, може не бути місця або згоди мешканців будинку на установку велопарковки. Але відсутність велопарковки біля великої і недорогий готелю свідчить швидше про невраховані досі інтересах клієнтів.

Але відсутність велопарковки біля великої і недорогий готелю свідчить швидше про невраховані досі інтересах клієнтів

Готелям, які у відповідях вказали, що їм необхідні рекомендації по установці велопарковки, був висланий відповідний буклет .

У чотирьох готелях за припаркованим велосипедом спостерігають камери і охорона.

Незалежно від того, чи є велопарковка біля готелю / хостела, більшість з них пропонує і інші варіанти зберігання велосипеда: на вході, на паркінгу, в приміщенні. Готель «Білорусь» при відсутності велопарковки біля будівлі допускає зберігання велосипеда у себе в номері.

Тільки готель «Кронон» і готель «Гроднотуріст» готові запропонувати велосипеди на прокат. Причому «Кронон» своїм клієнтам надає послугу безкоштовно. З огляду на, що Гродно - місто невелике, в 10-хвилинної доступності від більшості готелів працюють пункти велопрокату.

Всі відповіли готелі / хостел можуть підказати своїм клієнтам, куди можна звернутися за прокатом в їхньому районі і вказати рекомендовані веломаршрути.

Жодна з готелів / хостелів не відмовляє в розміщенні інформації для велосипедистів. Це повинно бути цікаво як пунктам прокатів, про які писали вище, так і туристичним фірмам, що пропонують велосипедні екскурсії. Але половина респондентів вказали, що готові розмістити тільки некомерційну інформацію.

У найближчі роки в Гродно відкриють ще кілька нових готелів. Важливо, щоб уже під час проектування, було передбачено місце для паркування не тільки для автомобілів, але і для велосипедів. Деякі туристи приїжджають групами по 10 чоловік і це варто враховувати.

Десь буде доречна велопарковка у внутрішньому дворі готелю під відеокамерами, але якщо дозволяють розміри будівлі, звичайно, її краще зробити критою і легко доступною для власників транспорту. Хто приїжджає автомобілем, на якому перевозяться велосипеди, також захоче паркуватися в більш безпечних умовах, щоб вночі відпочивати, а не стежити за збереженням багажу :)

фотографії велопарковок

При опитуванні ми просили вислати фотографії велопарковок, але не отримали жодної. Без них неможливо візуально оцінити зручність велопарковки, і відсутність фотографії навіювало сумнів в достовірності відповідей.

Щоб відчувати роботу зробленою грунтовно, вирішили самі сфотографувати готельні велопарковки. На наш подив дві з «існуючих» велопарковок виявилися можливістю залишити велосипед на внутрішньому дворі, простягнув його в забору. Не готові назвати це найбільш комфортним умовою паркування велосипедів. Добре, тільки те, що в одному з готелів внутрішній двір з огорожею знаходиться під відеоспостереженням.

Добре, тільки те, що в одному з готелів внутрішній двір з огорожею знаходиться під відеоспостереженням

Карта EuroVelo-2

Все велодружественние готелі Гродно розміщені на карті маршруту EuroVelo-2 .

Маршрут EuroVelo через Гродно не проходить, але ми завжди чекаємо остей на велосипедах в своєму місті.

Маршрут EuroVelo через Гродно не проходить, але ми завжди чекаємо остей на велосипедах в своєму місті

комунікація

Неможливо оминути теми комунікації, складником маркетингу. Проводячи опитування серед 10 суб'єктів туризму, ми зіткнулися з такими труднощами:

- у кого-то на сайті, який служить візитною карткою, немає е-мейла для зв'язку, а через форму зворотного зв'язку лист не дійшов;
- у кого-то немає ні е-мейла, ні зворотного зв'язку;
- співробітники на телефоні не знають чи є у готелі електронна пошта;
- у кого-то е-мейл читає тільки директор, у інших співробітників немає до нього доступу, навіть коли директор у відпустці;
- у кого-то до листу не поставилися серйозно і не передали можливого виконавцю, що не відповіли самі;
- з проханням дати відповідь на кілька питань деяким довелося дзвонити і писати по 3-4 рази.

Маркетинг готельного суб'єкта - це не тільки надання готельних послуг ввійшов в двері клієнту. На наш погляд, готелі повинні вміти підтримувати зв'язок з клієнтами і громадськістю, в тому числі віддалено.

Зв'язок з громадськістю не схожа на рекламу, але є безкоштовним каналом поширення інформації про послуги для здобуття популярності й формування привабливого іміджу.

Реклама

Приклад реклами велодружественной готелі з Італії:

Розділіть з нами і з багатьма іншими людьми задоволення від активного відпочинку: робіть прогулянки серед виноградників просекко пішки або на велосипеді, постійно відкриваючи для себе щось нове, в тому числі, як це часто буває, в собі самому.

Пропонуємо вам прокотитися по трасах велогонки Джиро д'Італія, чемпіонату Італії і світу з велоспорту: ви зможете позмагатися з великими чемпіонами в цьому виді спорту в захоплюючих перегонах.

У готелі Hotel Canon d »Oro постояльцям надається надійне місце для зберігання велосипеда, можливість взяти на прокат гірський або гоночний велосипед будь-якого типу, і розміру, майстерня для невеликого ремонту, і пральня для спортивного одягу, відкрита 24 години на добу. У готелі по першій ваше прохання вам нададуть рада з приводу інструкторів, путівників, карт, електронних карт для GPS. джерело

Дякуємо всім готелі Гродно, відповіли на наші лист і дозволили вперше зробити невелике, але цікаве дослідження на велодружественность туризму!

У вас змінилися умови або ви тільки недавно почали працювати?

Для розміщення інформації на сайті eurovelo.by про наявність велопарковок та інших пропозиціях для велосипедистів, надсилайте інформацію за адресою [email protected]

Для розміщення інформації на сайті velogrodno.by або в наших соцмережах пишіть на адресу [email protected]

У вас змінилися умови або ви тільки недавно почали працювати?