Реклама
Реклама
Реклама

Динаміка цін на квартири в Гродно за початок весни - Моя газета

Вартість продажу і оренди нерухомості в Білорусі продовжує знижуватися

Вартість продажу і оренди нерухомості в Білорусі продовжує знижуватися. Не є винятком і Гродно - місто, в якому ціни на житло традиційно були одними з найвищих в країні. Перед вами - аналіз ситуації на первинному і вторинному ринку. Завдяки представленої інформації ви зможете вибрати відповідний час, щоб купити двокімнатну квартиру в Гродно .

Як за березень змінилася вартість нерухомості

Навесні цінник на житло в Гродно продовжив знижуватися, причому швидкість падіння збільшилася в порівнянні з останніми місяцями зими. Так, за період з 11 по 20 березня показник зменшився на 0,6%. Тепер квадратний метр тут коштує близько 694 у. е.

Продаж однокімнатних квартир в Гродно Зараз здійснюється в середньому за 717 у. е. за м2. Двокімнатні - ще дешевше (681 у. Е., Зниження склало 0,3%). Трикімнатна нерухомість подешевшала найсильніше. Падіння склало 0,7% за останній тиждень.

Незважаючи на це, гродненська нерухомість як і раніше залишається однією з найбільш дорогих в країні. Вона поступається тільки Бресту і Мінську. А ось в Могильові, Гомелі та Вітебську вартість квадратного метра в ряді районів нижче більше ніж на 150 у. е.

Порівняння з результатами лютого

В кінці зими аналітики відзначали деяке уповільнення темпів падіння цін. Хтось із експертів навіть вважав, що незабаром воно зміниться зростанням. Найповільніше дешевшали двокімнатні квартири - на початку лютого їх ціна зменшилася всього на 0,4%.

аналіз попиту

Представники міської адміністрації відзначають, що таких низьких цін тут не спостерігалося вже більше 10 років.

Зараз можна придбати нерухомість в Гродно приблизно за 18 000 у. е. (якщо мова йде про одну кімнаті в «хрущовці»). Будинки брежнєвської епохи обходяться трохи дорожче - близько 22 000 у. е. за однокімнатну квартиру. Будинки, що були зведені на початку 90-х, цінуються ще вище - приблизно 24 000. Новобудови - 24 000. Однак покупці звертають на них не надто багато уваги, вважаючи за краще шукати варіанти подешевше.

Найбільш затребуваними в Гродно залишаються двокімнатні квартири. Нерідко ними цікавляться ті, хто спочатку планував придбати однокімнатний варіант, оскільки ціни в ряді випадків близькі. Двокімнатну квартиру в новобудові можна знайти за 29 000.

Більшість покупців шукає квартири з мінімальним ремонтом або без нього. Варіанти з новим ремонтом також сильно подешевшали. Аналітики рекомендують звертати увагу на відремонтовану нерухомість, оскільки відновлення старого житла може обійтися у велику суму.