Реклама
Реклама
Реклама

В Одеській області виявили підприємство, де утримували в рабстві сто чоловік

Українські правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей.

Про це повідомляє Національна поліція України .

В результаті спецоперації затримали 13 членів цієї групи. У них вилучили зброю, автомобілі і мільйон гривень готівкою.

Українські правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей

За словами керівника Нацполіціі Сергія Князєва, сімейна пара, громадянин Грузії і громадянка України віком 38 років, організували в Одеській області сільгосппідприємство.

За словами керівника Нацполіціі Сергія Князєва, сімейна пара, громадянин Грузії і громадянка України віком 38 років, організували в Одеській області сільгосппідприємство

І на цьому об'єкті кілька років безкоштовно працювали близько сотні чоловік. Їх обманом залучали на роботу спеціальні вербувальники.

Князєв зазначив, що псевдорекрутінг проводився переважно на залізницях. Саме там підшукували соціально незахищених людей, обіцяли їм роботу і стабільну зарплату в 450-500 гривень в день, а також житло і харчування.

Читайте також: У Києві перехожі затримали грабіжника

"Географія пошуку жертв - 22 області та місто Київ. За кожного доставленого" раба "вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у постраждалих відбирали документи і телефони, змушували працювати в поле по 13 годин. Звичайно, про оплату мова не йшла. Непокірних били ", - повідомив керівник Нацполіціі.

За його словами, в результаті спецоперації, поліцейські затримали зловмисників в той момент, коли вони садили в мікроавтобус нових жертв.

Двох постраждалих доставили в лікарню Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.

Слідчі порушили кримінальну виробництво за статтею 149 Кримінального кодексу України - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини.