Реклама
Реклама
Реклама

Порушення тиші і спокою громадян: Відповідальність за законом про шум в 2019 році в багатоквартирних будинках

  1. Основна суть закону про тишу 2019 Росії
  2. Куди можна поскаржитися і до кого звертатися в 2019 році в РФ
  3. Тиша в столиці РФ в 2019

Для чого потрібно знати закон про тишу в РФ? Щоб не турбувати сусідів і не отримати штраф за занадто гучну музику, в тому числі не тільки в нічний час, а й у денний теж. Щоб в свою чергу покарати занадто галасливих сусідів в багатоквартирному будинку і зобов'язати їх до дотримання тиші. Новий закон про шум зобов'язує дотримуватися тишу навіть вдень в певний час. А як бути у вихідні та святкові дні? Як законодавство Росії захищає спокій своїх громадян від будівельного шуму? Куди скаржитися якщо будівництво не припиняє свою роботу в нічний час, намагаючись скоріше закінчити новий торговий центр? Куди скаржитися, якщо претензії до шумливим людям не призводять ні до яких результатів? Для чого потрібно знати закон про тишу в РФ

У 2019 року в цей закон про шум РФ були внесені певні зміни. Не дотримання цих норм може призвести до отримання штрафу і адміністративним покаранням. Для того щоб грамотно пояснити порушникам спокою в чому вони не праві необхідно ретельно читати і вивчати текст із закону про тишу в багатоквартирному будинку і не тільки з усіма змінами від 2019 року. А можна просто написати про ситуації, що склалася через форму зворотного зв'язку на нашому сайті і отримати консультацію від досвідчених юристів, і при цьому ні куди ходити не потрібно.

Наші фахівці мають величезний досвід роботи в питаннях захисту прав споживачів, своєчасно відстежують всі зміни в законодавчій базі та успішно застосовують їх на практиці.

Основна суть закону про тишу 2019 Росії

Найбільш від шуму страждають громадяни, які проживають у багатоквартирному будинку. Там де тонкі стіни немає ніякого спокою від сусідів не тільки у вихідні, а й в робочі дні теж. Особливо у вихідні дні січня. Хоча новий закон про шум дає можливість порушення тиші 1 січня, а ось в інші вихідні місяця доведеться все-таки не шуміти. Але давайте про все по порядку. Закон чітко прописує рівень шуму в децибелах і забезпечення тиші за часовими рамками. Більш докладно про порушення тиші та спокою громадян днем, у вихідні дні, у нічний час в РФ в 2019 ви можете прочитати на нашому сайті . Давайте розглянемо, яке саме порушення тиші карається згідно закону 2019 РФ:

  • крики і гучні розмови;
  • використання піротехніки;
  • проведення ремонтних робіт в будинку, що порушують спокій громадян (в тому числі не тільки сусідів);
  • проведення будівельних робіт в квартирі близькому розташуванні або безпосередньо в самих житлових будинках (у тому числі і в денний час);
  • застосування підсилювачів звуку (денний і нічний час в заборонені години) в громадських місцях і за допомогою автомобільного пересування;
  • гучна музика або спів;
  • неодноразове спрацьовування сигналізацій на автомобілях;
  • гучні побутові прилади;
  • гучні звуки, що видаються тваринами, також стануть причиною покарання громадян - їх власників і т.д.

Загалом, будь-який шум в квартирі або будинках, що став причиною порушення спокою громадян, як днем, так і в нічний час.

Варто знати про те, що всі роботи, спрямовані на запобігання надзвичайних подій в будинку, ліквідацію аварій, навіть за умови порушення спокою громадян, дозволені. У цьому випадку ні куди звертатися не варто.

Все одно це нічого не дасть. Між питанням про забезпечення тиші і дозволом аварійних ситуацій пріоритет віддається другому варіанту.

Куди можна поскаржитися і до кого звертатися в 2019 році в РФ

Куди можна поскаржитися і до кого звертатися в 2019 році в РФ

Якщо вмовляння сусідів заспокоїтися добровільно не мають ніякого дії, на них можна поскаржитися. Закон про порушення спокою дає вам право на відпочинок в своєму будинку (тим більше в багатоквартирному) в нічний і денний час, в робочі та вихідні дні. Більш докладно про це можна прочитати на нашому сайті . Якщо бажаного спокою так і немає, громадяни Росії в 2019 можуть скаржитися. Для цього необхідно дотримати певний порядок дій:

  • поскаржитися дільничному;
  • звернутися із заявкою про проведення експертизи, яка зможе зафіксувати рівень виробленого шуму, що стане основним доказом проти сусідів (це досить складно зробити в нічний час і у вихідні дні, тільки вдень);
  • перш, ніж будь-куди скаржитися, вам необхідно отримати висновок зазначеної вище експертизи;
  • вам необхідно знайти свідків, які підтвердять порушення спокою, зібрати їх дані і підписи. Якщо справа дійде до суду, знадобитися їхня особиста присутність в якості забезпечення доказової бази (до речі, в багатоквартирному будинку свідків знайти набагато простіше, навіть в нічний час і робочі дні);
  • написати заяву в суд.

Крім сусідів можна скаржитися на гучні будівництва, веселу музику з довколишніх або знаходяться в багатоквартирному будинку кафе, ресторанів, магазинів і т.д. На подібні заклади можна знайти управу в Росспоживнагляді і муніципальних органах РФ в 2019.

Якщо ви не впевнені у питанням, куди звертатися щодо шуму вдень і в нічний час, можете задати питання фахівцям нашого сайту. Вам дадуть слушну пораду про те, куди йти, кому скаржитися на сусідів у вашому домі.

Допоможуть і підкажуть, як домогтися справедливості в питаннях забезпечення спокою у власному будинку і квартирі. Не потрібно читати тексти законодавства самостійно. Юристи розтлумачать вам всі нюанси нормативно - правових актів Росії, в тому числі і зміни до ні від 2019 року, абсолютно безкоштовно.

Тиша в столиці РФ в 2019

Давайте розберемо, що нового додалося до законодавства про забезпечення громадського порядку в Москві. Для більшого спокою громадян і їх сусідів у вихідні та робочі дні, вдень і в нічний час в закон були внесені наступні поправки:

  • введений так званий «тихий час» на всі дні тижня в денний і вечірній час (з першої до третьої години дня і з 19.00 до 9.00 ранку не можна займатися ремонтом);
  • вищевказані обмеження поширюються також на вихідні і святкові дні, встановлені законами РФ (крім 1 січня);
  • значне збільшення штрафів, як на простих громадян, які піднімають шум і вдень і вночі, так і на юридичних осіб, і на громадські, державні та комерційні підприємства і організації;
  • було запропоновано займатися вирішенням проблем з порушниками (вдень, в процесі вчинення діяння і також днем, після нічних пригод) співробітникам Мосжілінспекциі і т.д.
  • більш детально з усіма положеннями закону про шум ви зможете ознайомитися, вивчивши його.

Для цього вам буде потрібно завантажити закон про тишу і збереженні спокою громадян РФ в денний, нічний час і у вихідні дні.

Звичайно ж, ні вас ні сусідів не врятує ніякий закон, якщо ваші вікна виходять на проїжджу частину. Громадське транспортний рух (як і поїздки на власних авто) заборонити ніхто не зможе, в тому числі і вдень. І нікуди звертатися не варто, є такі моменти, які політики РФ ставлять на більш пріоритетне місце, ніж ваш спокій. Єдиний вихід це переїзд в спальний район, де зазвичай не шумлять, не тільки вночі, але і в денний час.

А як бути у вихідні та святкові дні?
Як законодавство Росії захищає спокій своїх громадян від будівельного шуму?
Куди скаржитися якщо будівництво не припиняє свою роботу в нічний час, намагаючись скоріше закінчити новий торговий центр?
Куди скаржитися, якщо претензії до шумливим людям не призводять ні до яких результатів?