Реклама
Реклама
Реклама

Дозвіл на роботу

  1. Відмінності дозволу на роботу від патенту
  2. Добровільне медичне страхування
  3. Здача екзаменаційної роботи
  4. висококваліфіковані фахівці
  5. Переваги ВКС в Росії
  6. Обмеження для трудових іноземців
  7. продовження РНР
  8. Документи для продовження
  9. Зміна роботи іноземців
  10. Перевірка на справжність
  11. штрафні заходи
  12. Відмова від видачі РНР
  13. Що включає послуга
  14. Ціна
  15. вимоги законодавства
  16. Нашу адресу

Щороку на територію РФ перебуває все більше число трудових мігрантів, які виявили бажання отримати дозвіл на роботу і працювати в Росії. Документ випускається в пластиковому варіанті і надає іноземцю право на здійснення трудової діяльності в РФ з оформленням трудового контракту з юридичною особою. Даний дозвіл видається для роботи у конкретного роботодавця.

Відмінності дозволу на роботу від патенту

Щороку на територію РФ перебуває все більше число трудових мігрантів, які виявили бажання отримати дозвіл на роботу і працювати в Росії

Громадяни тих держав, які мають візовий режим з Росією, повинні в обов'язковому порядку брати дозвіл на роботу РНР, в тому випадку якщо мета їх відвідування РФ - працевлаштування. Громадяни країн СНД, таких як Вірменія або Азербайджан, наприклад, оформляють інший документ, який називається патент. Це і є найголовніше і кардинальна відмінність схожих на перший погляд документів. Іноземні громадяни з країн візового порядку повинні оформляти РНР, а громадяни республік країн співдружності, які не мають візового режиму з Росією, оформляють патент. Така реформа почала діяти з минулого 2015 року та функціонує в даний час. Проте, є і виключення для двох держав, їх громадяни зможуть самостійно прибути в Російську Федерацію і без проблем працевлаштуватися. Ці держави - Білорусь і Казахстан. Громадяни даних двох країн можуть працевлаштуватися на тих же умовах, що і громадяни Росії.

Добровільне медичне страхування

Громадяни іноземних держав зможуть оформити дозвіл на працевлаштування в Росії тільки в тому випадку, якщо у них є відповідний законодавству поліс (свідоцтво) добровільного медичного страхування, також може використовуватися через брак останнього договір з медичного закладу охорони здоров'я про те, що громадянину виявляється платне медичне обслуговування. Під цими послугами слід розуміти невідкладну швидку допомогу і первинну медичну допомогу.


Здача екзаменаційної роботи

У першому кварталі 2015 року набули чинності поправки про правила оформлення свідоцтва РНР для громадян іноземних держав, які прибувають в Російську Федерацію за наявним дозвільним документом (віза). Відразу ж потрібно позначити, що ці зміни в законодавстві стосуються не тільки візових громадян, а й громадян іноземних держав безвізового режиму (країни СНД). Згідно зі змінами, кожен іноземець, який влаштовується на роботу в Росії, повинен здавати багаторівневий іспит, який підтверджує базове знання іноземцем російської мови, історії Російської держави і базових знань по основним законам Росії. Позитивною оцінкою іспиту є спеціальний сертифікат, що відповідає зразку. Дані випробування, як правило, проходять в спеціальних установах, які були акредитовані на виконання функцій прийому відповідного іспиту у іноземців. Ціна такого іспиту, фіксована, для всіх трудових мігрантів - 4 тис. 900 рублів.


висококваліфіковані фахівці

Висококваліфікованими фахівцями або ВКС, вважається громадянин іноземної держави, який має певний досвід і навички роботи, а також підтверджені знання в спеціалізованій області. При цьому необхідно дотримуватися спеціальну вимогу з оплати праці (розмір заробітної плати становить 2 або більше млн. Рублів щорічно). Дозвіл на роботу таким іноземним фахівцям видається на 3 роки, минаючи квоти. Ще одна особливість, це можливість роботи таких фахівців в один і той же час в декількох суб'єктах Російської Федерації. Дозвіл на роботу (РНР) таким трудовим мігрантам може продовжуватися багато разів поспіль без будь-яких обмежень, на обговорений в трудовому договорі термін, кожен раз термін продовження повинен становити не більше 3-х років. Після того як було отримано дозвіл на трудову діяльність висококваліфікованого фахівця, компанія-роботодавець повинна в обов'язковому порядку повідомити за 30-денний термін Федеральну міграційну службу про те, що новий співробітник був поставлений на податковий облік. Згідно із законодавством, роботодавець в наступні періоди зобов'язаний підтверджувати виконання своїх зобов'язань по оплаті праці в установленому трудовим контрактом розмірі.

Переваги ВКС в Росії

1. Дозвіл на роботу оформляється за будь-якої спеціальності працівника, при цьому РНР не залежить від наданих квот.

2. Не в обов'язковому порядку отримувати спеціалізоване дозвіл на залучення іноземної робочої сили (РПІРС) як і немає необхідності в оформленні самого РНР. Відповідний дозвіл на працевлаштування іноземний фахівець може отримати без сторонньої допомоги.

3. Вся документація оформляється за незрівнянно більш нетривалі терміни (не більш як 2-х тижнів).

4. Пільги для близьких родичів висококваліфікованого фахівця, їм дозволено в'їзд на територію Російської Федерації разом з ВКС, при цьому немає необхідності отримання відповідного дозволу на в'їзд.

5. Іноземні працівники високого класу мають можливість оформлення дозволу РНР на працевлаштування в одному або декількох регіонах Росії.

Дана категорія трудових мігрантів може працювати у всіх регіонах РФ. Такі працівники можуть відправлятися роботодавцем в тривалі службові відрядження, так як вони мають дозвіл на безлімітне кількість часу перебування в дорозі, в тому випадку, якщо виконання трудових обов'язків передбачає тривалі поїздки.

Обмеження для трудових іноземців


Крім всіх переваг і пільг, для іноземців існують обмеження на виконання деяких видів діяльності. Громадяни іноземних держав візового режиму не можуть:

• Працевлаштуватися на посаду в службах державного або муніципального порядку.

• Бути членом екіпажу тих судів, які ходять під державним прапором Російської Федерації.

• Займати посади в спеціальних службах, які займаються секретної або розвідувальною діяльністю. У такі організації іноземним працівникам допуск або дуже обмежений, або зовсім заборонений.

• Управляти і здійснювати командування повітряним літальним апаратом, що належать до судів цивільної авіації.

• Входити в штат екіпажу бойового корабля.

• Працевлаштуватися на якусь посаду в тих організаціях, в чиї обов'язки входить контроль за безпекою держави.

продовження РНР


Даний дозвіл на трудову діяльність має непостійне час дії, термін його актуальності прямо пропорційний терміну дії трудового контракту, укладеного з іноземним громадянином, втім є умова - дозвіл видається на строк не більше 1-го року і діє з підтвердженою офіційно дати в'їзду трудового мігранта на територію Росії (дані правила не діють для висококваліфікованих фахівців).

Виходячи з цього, слід, що продовжити дозвіл на працевлаштування РНР (що є тимчасовим) можна в тому випадку, якщо трудовий контракт з іноземним працівником з самого початку було укладено на менший термін, тобто його термін контракту менше одного року. У таких випадках є можливість продовження чинного дозволу РНР на 1 рік. Якщо ж трудовий мігрант отримував дозвіл РНР на один рік, то в такій ситуації йому слід звернутися до відповідних органів для отримання нової картки трудового мігранта, після чого він зможе безперешкодно оформити новий дозвіл на трудову діяльність на території Росії.

Слід врахувати, що видача нового дозволу можливо при наявності необхідних умов. Одне з основних - це бажання роботодавця продовжити або укласти з іноземним громадянином новий трудовий договір.

Документи для продовження

1. Картка мігранта з наявністю в ній штампа про прибуття на територію Росії.

2. Договір, укладений з роботодавцем.

3. Довідка про тимчасову реєстрацію.

4. Попереднє дозвіл РНР, виданий раніше.

5. Ксерокопія паспорта, що має завірений в нотаріальній конторі переклад на російську мову.

6. Фотографія в кольоровому виконанні розміром 3х4 см.

7. Довідка з медичної установи про стан здоров'я.

Для того, щоб оформити новий дозвіл РНР, відводиться 10-денний термін, згодом закінчення терміну оформлення, іноземному громадянину необхідно самостійно прийти в органи ФМС за отриманням нового дозвільного документа на працевлаштування. Виданий дозвіл на працевлаштування матиме такий же термін дії, що і попереднє, тобто один рік, що обчислюється з дати видачі документа.

(В тому випадку, якщо термін дозволу на роботу закінчився, а нове РНР не було оформлено в термін, то в такій ситуації іноземному трудовому мігранту категорично забороняється виконувати свої трудові обов'язки, а роботодавцю забороняється допускати такого працівника до виконання трудової діяльності, згідно з трудовим контрактом) .

Зміна роботи іноземців

У тих випадках, коли у іноземного громадянина змінюється роботодавець, в дозволу РНР необхідно внести деякі корективи. Вкрай важливий факт - новий роботодавець зобов'язаний вносити корективи в РНР строго обов'язково. В першу чергу між роботодавцем і трудовим мігрантом укладається трудовий договір, після чого в обов'язки роботодавця входить оповіщення про укладення договору в Центр зайнятості населення, Федеральну податкову службу і органи Федеральної міграційної служби, після чого необхідно подати наступний пакет документації:

• Оригінальний трудовий договір.

• Дозвіл на роботу РНР, видане раніше.

• Довідка з ФМС, що підтверджує постановку на облік в міграційних службах.

• Документ, що підтверджує особу - паспорт.

• Ксерокопії документів, що підтверджують працевлаштування іноземного громадянина з центру зайнятості населення, податкових і міграційних служб в зазначені терміни.

Видача нового дозволу РНР, проводиться таким чином. У період переоформлення дозволу, іноземний громадянин отримує розписку, що підтверджує, що документи мігранта відсутні через розгляду у відповідних органах. З таким видом документа громадянин іноземної держави може продовжувати виконувати трудові обов'язки. Трудовий мігрант повинен безпосередньо сам з'явитися в органи Федеральної міграційної служби за знову оформленим дозволом.

Необхідно концентрувати увагу на ту обставину, що в зміненому вирішенні неможливо змінювати суб'єкт Російської Федерації, в якому діє документ, а також професію, на яку було видано дозвіл спочатку. Такі зміни можна внести тільки в новий документ, що дозволяє трудову діяльність на території РФ.

Перевірка на справжність


На сьогоднішній день є 3 основних способи, щоб перевірити дозвіл на оригінальність.

1. Використання для перевірки офіційного сайту міграційної служби Росії. Для того щоб перевірити документ, необхідно зайти на сайт і ввести дані, що перевіряється дозволу РНР в відповідне поле. Після цього потрібно буде натиснути кнопку «Відправити запит» і сервіс покаже результат перевірки, а саме - чи має дозвіл офіційну реєстрацію. Слід врахувати, що така перевірка не може бути достовірною, так як навіть на самому сайті вказується на лише довідковий характер результату перевірки дозволу. Для отримання підтвердженої і достовірної інформації по справжності РНР настійно рекомендується зробити особистий запит, звернувшись до органів ФМС. Втім, і такий спосіб далеко не ідеальний, нюанс в тому, що якщо дозвільний документ був отриманий недавно, то інформація про нього з'явиться лише після оновлення системи. Виходячи з цього, не можна назвати даний спосіб основним, з огляду на його недоліків.

2. Відвідування міграційної служби особисто. Мабуть, найбільш непопулярний спосіб перевірки, так як досить тривалий, хоча і найефективніший в плані достовірності. Для того щоб скористатися цим способом, роботодавцю слід відвідати органи ФМС і зробити письмовий запит на перевірку справжності документа, який дозволить трудову діяльність.

3. Огляд дозволу РНР візуально. Для того щоб перевірити дійсність дозволу, необхідно скористатися звичайним детектором валют, що використовує ультрафіолетове світло. Якщо документ є справжнім, то при попаданні на нього ультрафіолетового світла можна спостерігати криві лінії зеленого кольору товщиною близько полумілліметра. Підробки зазвичай грішать більш товстими лініями. За допомогою даного апарату перевірки можна з легкістю виявити ще одну різницю між підробкою і оригіналом дозволу на роботу. На зворотному боці документа є напис «ФМС Росії», вона повинна бути чітко видна. У тих випадках коли її погано видно, швидше за все перед роботодавцем знаходиться недійсне, підроблене дозвіл РНР.

штрафні заходи

Беручи на службу громадян іноземних держав, наймач іноземної робочої сили завжди повинен бути готовий до того, що його працівники і він сам періодично будуть перевірятися службами Федеральної Міграційної служби. У тих випадках, коли працівники Міграційної служби виявляють порушення чинного законодавства в сфері міграційного контролю, вони можуть накласти на роботодавця штраф. Для юридичної особи, прийом на роботу іноземних громадян без обов'язкового дозволу РНР (або незаконно в'їхали на територію Російської Федерації) передбачено накладення штрафу в розмірі до 1 млн. Рублів, при цьому сума кратно збільшується з кожним нелегальним працівником. Простіше кажучи, якщо роботодавець прийняв на роботу кілька іноземців без дозволу на роботу, то в такому випадку штраф накладатиметься окремо за кожного нелегального мігранта.

У разі виявлення аналогічного порушення в ході наступних перевірок, дана юридична особа може бути позбавлена ​​права здійснення підприємницької діяльності. Справедливості заради варто відзначити, що дії Міграційної служби в будь-якому випадку можна оскаржити, хоча практика показує, що такі справи не мають великих шансів на виграш в судових інстанціях.

Крім роботодавця, штрафом обкладається і сам нелегальний працівник іноземної держави, в разі відсутності у нього дозволу РНР. Розмір штрафу обмежується межами суммот 2-х до 5-и тисяч рублів на регіональному рівні і до 7-и тисяч рублів в Москві, при цьому можлива депортація нелегала в майбутньому.

Відмова від видачі РНР

Працівнику, який є іноземним громадянином, може бути відмовлено у видачі дозволу на роботу в деяких випадках, крім того трудовому мігранту можуть анулювати наявне дозвіл РНР в наступних ситуаціях:

• У мігранта закінчився термін дії міграційної картки чи ні тимчасової реєстрації даної особи на території Росії.

• У громадянина іноземної держави, який працює на території Росії, добігає кінця період дії паспорта (термін закінчується менше ніж через півроку).

• Вік трудового мігранта не відповідає повноліття (немає 18 років) або іноземець є особою пенсійного віку.

• Іноземець скористався підробленими документами, або при реєстрації вказав недостовірну інформацію.

• Громадянин іноземної держави систематично порушував загальні вимоги і правила перебування іноземних громадян на території Російської Федерації.

• До органів, що відповідають за оформлення трудових мігрантів, було надано неповний комплект необхідної документації.

• За 5-річний термін, громадянин іноземної держави був депортований або видворений за межі Росії за будь-які порушення.

• Іноземний громадянин був судимий і за ним є непогашена в повному обсязі судимість.

• Іноземний громадянин має наркозалежність чи небезпечні для оточуючих хвороби інфекційного характеру.

• Іноземець не перебуває на території Росії більше 6-и місяців, а також не є співробітником тієї організації, зазначеної у виданому раніше дозвіл на роботу РНР.

З компанією НІКА отримати дозвіл на роботу в Росії стало набагато простіше. Що для цього потрібно?
Приходьте до нас, попередньо підготувавши наступні документи:

  • паспорт;
  • міграційну карту;
  • 2 фото 4х4 кольорові матові;
  • копія візи в паспорті.

Всі інші турботи ми візьмемо на себе. Ми підготуємо необхідні документи, довідки, складемо заяву.

Що включає послуга

Юридична консультація та супровід в органах ФМС і ФНС з питань отримання дозволу на роботу терміном до 3 років (РНР ВКС) для осіб без громадянства РФ, в тому числі:

  • оплата Держ.міто на Отримання послуги,
  • оплата Держ.міто на Отримання запитаних,
  • оформлення поліса ДМС,
  • обов'язково особиста присутність на всіх етапах реального проходження медкомісії та іспитів
  • нотаріальний переклад документів,
  • заповнення клопотань і заяв,
  • тимчасова реєстрація.

Ціна

Все оформлення документів у нас коштує від 2900 руб.

вимоги законодавства

Але як бути, якщо ти тільки приїхав підкорювати новий місто, іншу країну і не встиг знайти гідну роботу? Катувати щастя і працювати нелегально? Чи не варіант ... Порушення міграційного законодавства тягне за собою серйозні наслідки: від штрафу до депортації і заборони на в'їзд в країну. До того ж так ви прирікаєте себе на невдачі. Жодна успішна компанія не візьме на роботу нелегала, оскільки це загрожує серйозними санкціями аж до призупинення діяльності. Що робити?

Мета вашого приїзду в Росію - заробіток грошей? Отримайте дозвіл на роботу в РФ і трудоустройтесь легально!

Будьте впевнені, що вас чекає стабільний заробіток замість депортації, захиститеся від обману з боку роботодавців. Компанія НІКА допоможе отримати патент на роботу нового зразка в мінімальний термін. Ми знаємо, як швидко оформити документи і позбавимо вас від паперової тяганини.

Згідно вимогою російського законодавства, мігранти, які бажають працевлаштуватися в РФ, зобов'язані отримати спеціальний документ для іноземних громадян. Він не тільки дає право вести трудову діяльність, а й легалізує перебування в країні.

Отримати патент на роботу в іншій країні, незнайомому місті дуже складно. Через бюрократичну тяганину іноді цей процес займає місяці і супроводжується серйозними витратами. До того ж однією з умов видачі дозволу є підтвердження від роботодавця, що він згоден вас працевлаштувати.

Нашу адресу

НІКА
Адреса: Москва, Лобанова, д. 8, під. 2, оф. 206
Телефон: +7 499 283-60-43
Електронна пошта: [email protected]
Немає прихованих платежів і комісій

Що для цього потрібно?
Катувати щастя і працювати нелегально?
Що робити?
Мета вашого приїзду в Росію - заробіток грошей?