Реклама
Реклама
Реклама

▷ Громадянство України, отримання українського громадянства

  1. Отримати громадянство України вартість: від 20 000 грн. Термін: від 1 міс. У вартість наших послуг...
  2. Закон виділяє наступні підстави для отримання українського громадянства:
  3. Процедура отримання українського громадянства
  4. Терміни і вартість оформлення набуття громадянства України.
  5. Вартість і терміни отримання українського громадянства:
  6. Наші консультанти допоможуть вам:
  7. Перелік документів, які надаються для отримання громадянства України

Отримати громадянство України

вартість:

від 20 000 грн.

Термін: від 1 міс.

У вартість наших послуг входить:

  1. Аналіз обставин отримання громадянства України
  2. Переклад документів та підготовка всіх довідок
  3. Оплата офіційних платежів;
  4. І багато іншого, аж до отримання паспорта.

Термін і ціна залежать від конкретних обставин клієнта, підстав для отримання громадянства, прописки та багатьох інших факторів. Точну вартість ви зможете дізнатися тільки зв'язавшись з нашим консультантом і повідомивши йому свої обставини.

Підстави для отримання громадянства України

Оформлення українського громадянства процес досить затяжний і клопіткий. Більш того, для іноземних громадян може скластися враження непосильним, через юридичні та бюрократичні формальності.

Вичерпний перелік умов необхідних для оформлення громадянства України перебувати в Законі України «Про громадянство» , Згідно з нормами якого, регулюється отримання українського громадянства.

Закон виділяє наступні підстави для отримання українського громадянства:

  • - народження;
  • - територіально походження;
  • - прийняття до громадянства;
  • - відновлення в громадянстві;
  • - усиновлення;
  • - інші підстави, регульовані законом.

Іноземці та особи без громадянства можуть бути прийняті до громадянства України лише за їх заявою і з дотриманням наступних умов:

  1. визнавати і дотримуватися Конституції і Законів України;
  2. відсутність іноземного громадянства (декларація);
  3. безперервне проживання на території України протягом п'яти років;
  4. безперервне проживання на території України протягом двох років, для осіб які перебувають у шлюбі з громадянами України;
  5. дозвіл на імміграцію ;
  6. вільне володіння національною мовою;
  7. наявність грошових коштів для існування.

Процедура отримання українського громадянства

Рішення про надання громадянства приймає спеціальна комісія, створена при Президентові України. Отримання українського громадянства можливо тільки після видання Президентом відповідного указу.

Що стосується переліку документів, які необхідно зібрати для отримання українського громадянства - тут багато нюансів в залежності від категорії заявника. Отримання такої інформації можливо безпосередньо в органах, які здійснюють процедуру реєстрації.

Крім іншого, передбачені випадки, в яких отримання українського громадянства є неможливим. А саме:

- особи засуджені в Україні за вчинення злочину і засуджено до позбавлення волі;
- особи скоїли тяжкий злочин на території інших країн;
- скоєно злочин проти людства, геноцид.

Терміни і вартість оформлення набуття громадянства України.

За прискореному порядку отримання українського громадянства відбувається протягом 1 місяця. Скористатися прискореної процедури можуть особи, у яких є прямі родичі - громадяни України, або осіб, які раніше перебували в громадянстві.

Загальна процедура отримання громадянства займає тривалий час - до 1 року. Ризик зменшення терміну в залежності від ситуації (наприклад, заздалегідь був оформлений вид на проживання). Повний список документів, необхідних для подачі заяви про отримання громадянства, можна отримати в посольстві або Міністерстві Закордонних Справ.

Процедура отримання громадянства може зайняти багато часу, якщо в заповнених Вами документах будуть помилки. Від Вас буде потрібно довідки, які оформляються протягом декількох тижнів. Тому, приступаючи до отримання громадянства в Україні, потрібно запастися терпінням і вивчити законодавчу базу. Іноземним громадянам, які не знайомі з бюрократичними принципами нашої країни, самостійно отримати громадянство може бути важко.

Вартість і терміни отримання українського громадянства:

Тарифи і терміни отримання громадянства України через наш портал залежать від документів, наявних у заявника, необхідності термінового отримання громадянства та інших обставин. Для визначення точної ціни та строків набуття громадянства України зв'яжіться з нашими консультантами.

Отримання громадянства України для непосвяченого людини в тонкощі і особливі нюанси вітчизняного чинного законодавства являє собою тривалий і вельми непростий процес. Це ж в рівній мірі характерно і для іноземців, які бажають стати повноправним резидентом нашої країни. Завдяки кваліфікованої допомоги наших співробітників громадянство України можна отримати у встановлені Законом терміни з дотриманням всіх необхідних правил, норм і обов'язкових формальностей, які, на перший погляд, можуть здатися незначними. Ми допоможемо вам обійти всі існуючі підводні камені. Громадянство України має на увазі під собою визнання діючого законодавства нашої країни, а також готовність виконувати всі обов'язки резидента нашої держави. Стати підданим української держави можна тільки лише в разі дотримання всіх необхідних умов і вимог.

Хочете отримати громадянство України, але не знаєте, з чого починати і які папери, печатки та підпису збирати? Як показує наш багатий досвід, непосвячений чоловік, а тим більше іноземець, не розбирається у всіх тонкощах чинного законодавства нашої країни. Співробітники нашої компанії, як ніхто інший знають, що громадянство (Україна) отримати можна тільки лише в разі дотримання всіх встановлених в законодавчому порядку вимог і правил. В іншому випадку ви сильно ризикуєте на власному досвіді познайомитися з усіма «принадами» вітчизняної бюрократії.

Отримати українське громадянство можна спробувати власними зусиллями, однак будьте впевнені в тому, що даний процес неправомірно розтягнеться на досить довгий час на підставі тих чи інших відмовок офіційних уповноважених осіб. А це цілком буденно і звично для нашої країни, коли з-за однієї описки чи помарки доводиться довго і нудно заново збирати повний пакет необхідних документів. Ухвалення громадянства України - процедура досить тривала і клопітка, оскільки потрібно врахувати безліч тонкощів і нюансів. Без допомоги кваліфікованих фахівців в області міграційного права це буде досить складно.

Наші консультанти допоможуть вам:

  • розібратися в тонкощах українського законодавств про громадянство;
  • знайти найбільш підходящий спосіб отримання українського громадянства;
  • оперативно і якісно підготують пакет документів необхідний для отримання громадянства України;
  • сприятимуть і захистять інтереси клієнта в компетентних органах України з питань оформлення громадянства України.

Перелік документів, які надаються для отримання громадянства України

Повний перелік документів зазначено у Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженому Указом Президента України від 27.03.2001. № 215 (в редакції Указу від 27.06.2006 р. № 588/2006). Нижче розглянемо приблизний перелік документів для отримання громадянства України.

1. ПРИ ОФОРМЛЕННІ набуття громадянства за народженням

1.1. Якщо батьки на момент народження були громадянами України (ч. 1 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію українського паспорта одного з батьків.

1.2. Якщо народились на території України від осіб без громадянства (ч. 2 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію посвідки на проживання батька.

1.3. Якщо народились за кордоном від осіб без громадянства, які мають право постійного проживання в Україні (ч. 3 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію посвідки на проживання батьків;
  • декларацію про те, що дитина не придбав громадянства іншої держави.

1.4. Якщо народились на території України від іноземців, які на законних підставах проживають в Україні (ч. 4 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію документа про те, що батьки законно проживають в Україні;
  • декларацію про те, що дитина не придбав громадянства іншої держави.

1.5. Якщо народились на території України, і одним з батьків є особа зі статусом біженця в Україні або особа, яка отримала притулок в Україні (ч. 5 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію посвідчення біженця або документа про надання притулку;
  • декларацію про те, що дитина не придбав громадянства іншої держави.

1.6. Якщо народились на території України від іноземця і особи без громадянства, які на законних підставах проживають в Україні (ч. 6 ст. 7 Закону «Про громадянство»), один з батьків надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження;
  • копії документів про те, що на момент народження дитини один з батьків був іноземцем, а інший - особою без громадянства;
  • підтвердження законного проживання батьків на території України;
  • декларацію про те, що дитина не придбав громадянства іншої держави.

1.7. Якщо батьки знайденого на території України дитини не відомі (ч. 7 ст. 7 Закону «Про громадянство»), законний представник надає:

  • Заява;
  • копію свідоцтва про народження.

2. ПРИ НАБУТТЯ ГРОМАДЯНСТВА за територіальним походженням

Надаються наступні документи на громадянство:

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см);
  • декларація про відсутність іноземного громадянства або письмове зобов'язання про припинення іноземного громадянства;

Замість декларації про відсутність громадянства (або письмово зобов'язання) деякі категорії осіб подають зазначені нижче документи.

Біженці та особи, які отримали притулок в Україні, подають декларацію про відмову від іноземного громадянства разом з документом, що підтверджує надання статусу в Україні.

Іноземці - громадяни держав, міжнародні договори України з якими передбачають припинення особами громадянства цих держав одночасно з набуттям громадянства України, подають заяву про зміну громадянства.

  • копії документів, які підтверджують народження, проживання особи (певних осіб) на українських землях, наявність родинних відносин (в залежності від того, який факт необхідно підтвердити).

Діти у віці від 14 до 18 років подають письмову заяву про згоду на набуття громадянства України.

3. ПРИ ПРИЙНЯТТІ В ГРОМАДЯНСТВО

Надаються наступні документи для громадянства:

  • Заява;
  • три фото (3,5х4,5 см);
  • один з документів: декларація про відсутність іноземного громадянства; письмове зобов'язання про припинення іноземного громадянства; заяву про зміну громадянства;
  • один з документів: документ, що підтверджує безперервне законне проживання особи в Україні (протягом останніх 5 років - для іноземців; протягом останніх 3 років - для осіб без громадянства);
  • один з документів: копія паспорта громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року з відміткою про прописку на території України; копія посвідки на постійне проживання; копія дозволу на імміграцію в Україну;
  • один з документів: - документ про володіння державною мовою або її розуміння в необхідному обсязі; - копія атестату (або виписка із залікової відомості диплома) про закінчення навчального закладу з вивченням української мови; документ про підтвердження інвалідності (сліпота, глухота, німота);
  • документ про наявність законних джерел існування.

Залежно від підстав прийняття в громадянство цей перелік коригується. Наприклад, для прийняття до громадянства України особа, яка перебуває у шлюбі з громадянином України понад два роки і який отримав дозвіл на імміграцію, не підтверджує факт безперервного проживання в Україні та наявність законних джерел існування. При цьому додатково подаються: документ про українське громадянство чоловіка і документ, який підтверджує перебування особи в шлюбі більше 2 років.

4. ПРИ поновлення у громадянстві

Надаються наступні документи для отримання громадянства України:

  • Заява;
  • три фото (3,5х4,5 см);
  • документ, що підтверджує припинення громадянства України (наприклад, довідка про припинення громадянства України);
  • декларація про відсутність іноземного громадянства або письмове зобов'язання про припинення іноземного громадянства.

5. ВНАСЛІДОК УСИНОВЛЕННЯ

Надаються наступні документи на громадянство

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см), якщо дитина досягла 7-річного віку;
  • декларація про відсутність іноземного громадянства у дитини;
  • копія рішення про усиновлення;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • заяву дитини про згоду на вступ до громадянства України (у віці від 14 до 18 років);
  • копії українських паспортів усиновителів.

6. ВНАСЛІДОК встановлення опіки (піклування)

Надаються наступні документи для отримання громадянства України:

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см), якщо дитина досягла 7-річного віку;
  • декларація про відсутність іноземного громадянства у дитини;
  • копія рішення про встановлення опіки (піклування);
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • заяву дитини про згоду на вступ до громадянства України (у віці від 14 до 18 років);
  • копія українського паспорта опікуна (піклувальника).

7. ВНАСЛІДОК ВСТАНОВЛЕННЯ ОПІКИ НАД недієздатною особою

Надаються наступні документи для громадянства:

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см);
  • декларація про відсутність іноземного громадянства у дитини;
  • копія судового рішення про встановлення опіки;
  • копія українського паспорта опікуна;
  • підтвердження проживання підопічного на території України.

8. У ЗВ'ЯЗКУ З ПЕРЕБУВАННЯМ В УКРАЇНСЬКОМУ громадянства батьків ДИТИНИ АБО ОДНОГО З НИХ

Надаються наступні документи на громадянство:

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см), якщо дитина досягла 7-річного віку;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • декларація про те, що дитина є іноземцем або особою без громадянства;
  • копія українського паспорта одного з батьків;
  • доказ, що другий батько - особа без громадянства;
  • заяву дитини про згоду на вступ до громадянства України (у віці від 14 до 18 років).

9. ВНАСЛІДОК ВИЗНАННЯ (ВСТАНОВЛЕННЯ ФАКТУ) БАТЬКІВСТВА

Надаються наступні документи для громадянства:

  • Заява;
  • два фото (3,5х4,5 см), якщо дитина досягла 7-річного віку;
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія українського паспорта батька дитини;
  • копальні рішенні суду про визнання батьківства;
  • доказ, що мати дитини є іноземкою або особою без громадянства;
  • заяву дитини про згоду на вступ до громадянства України (у віці від 14 до 18 років).

Перераховані пакети документів для отримання громадянства є зразковими і готувати їх варто тільки в разі наявності підстав для отримання українського громадянства.

Перераховані пакети документів для отримання громадянства є зразковими і готувати їх варто тільки в разі наявності підстав для отримання українського громадянства

Хочете отримати громадянство України, але не знаєте, з чого починати і які папери, печатки та підпису збирати?