Реклама
Реклама
Реклама

Чи не випустили за кордон за борги?

  1. Кому і коли можуть заборонити виїзд за кордон? Причин, за якими можуть накласти на вас заборону,...
  2. Перевіряємо чи немає для нас заборони на виїзд з країни
  3. Як швидко оплатити заборгованості?
  4. Як виїхати якщо немає можливості оплатити борги?

Кому і коли можуть заборонити виїзд за кордон?

Причин, за якими можуть накласти на вас заборону, існує безліч, але потрапити в чорний список до прикордонників не так вже й просто, для цього буде потрібно добре постаратися. По-перше, потрібно досить довгий час не виплачувати борги, або зовсім ховатися від них, щоб справа дійшла до суду, а там вже було прийнято рішення про стягнення з вас заборгованості примусово.

По-друге, потрібно щоб судові пристави , Яким передано ваша справа, винесли постанову про обмеження виїзду з Російської Федерації. Причому для такого рішення сума невиплаченої заборгованості відповідно до Закону з 1 жовтня 2017 повинна перевищувати 30 000 рублів. Це не стосується громадян, які мають заборгованість по причині невиплати аліментів або майнової шкоди. Для цієї категорії боржників діє, як і раніше, обмеження по сумі боргу, що не перевищує 10 000 рублів. Процедура накладення на фізичну особу заборони на виїзд триває не менше півроку. Про таке процесі приходять повідомлення на адресу постійної прописки боржника.

Також, обмежити ваші поїздки за кордон може і фінансовий керуючий . При поточній процедурі банкрутства заборонено виїжджати з країни. Обмеження введено для контролю і перевірки потенційних банкрутів - на жаль, багато хто йде на цю процедуру через шахрайські намірів, просто щоб не платити за позиками .

Ви можете і не підозрювати що маєте заборона на виїзд

Спробуйте уявити собі ситуацію, яка насправді реальна і часто відбувається з багатьма на кордоні: ви зібралися у відпустку, оплатили тур, купили квитки, приїхали в аеропорт, проходите контроль і тут вам кажуть, що виїзд з РФ для вас заборонений через несплату боргів. Як таке взагалі можливо, адже ви не є злісним неплатником, і, як вам здається, все оплати робите своєчасно? З якої причини така ситуація могла статися? Найбільш часто так відбувається, коли людина проживає не за місцем постійної прописки. Адже коли приходять повідомлення про штрафи, заборгованість, повістки до суду, а вони приходять саме за цією адресою, то людина просто їх не отримує.

Але буває ще й інша причина, це коли вам заборонений виїзд не через ваших заборгованостей, а через заборгованість ваших знайомих або рідних. Як так можливо? Так трапляється, якщо ви прописані за однією адресою зі своїми родичами, які накопичили борги по квартплаті або комунальним платежам. Навіть проживаючи окремо, ви несете частину відповідальності і частину оплати, як з члена сім'ї, також належить з вас.

Крім того можлива заборона виїзду вам, як поручителя по одному з позик або кредитів. Така ситуація може виникнути, якщо позичальник ховається від виплати боргу перед банком або МФО, а ви погодилися на порука , Тому також несете за цей борг відповідальність.

Звичайно, самий сумний результат - дізнатися про борг на своє ім'я в ситуації, коли прийшли судові пристави описувати майно на сплату боргів. У цьому випадку рекомендуємо не вплутуватися в конфлікт, а постаратися знайти компроміс - надати якісь докази невинності. Якщо був оформлений мікропозик на загублений документ, достатнім доказом може служити довідка з правоохоронних органів про вкрадене паспорті. Якщо боржник не ви, а прописаний в житло родич, то необхідно скласти письмовий акт, підтверджений сусідами і дільничним, що боржник тут не живе і все майно належить вам.

Перевіряємо чи немає для нас заборони на виїзд з країни

Чи плануєте поїздку за кордон? Не зайвим буде попередньо переконається, що у вас все в порядку з дозволом на виїзд з країни. Це можна зробити на сайті Федеральної служби судових приставів в розділі «База даних виконавчих проваджень» в підпункті «територіальні органи». У вікні пошуку потрібно ввести прізвище, ім'я та по батькові, дату народження і свій регіон. Через хвилину база даних обробить інформацію, і ви отримаєте свою відповідь.

Якщо сервіс нічого не знаходить на ваш запит, значить в цій базі даних вас немає. І ви можете їхати куди хочете зі спокійною душею. Якщо ви все-таки знайшли себе в цій базі, ситуація складніша, але не безвихідна. Потрібно буде просто виправити свою кредитну історію, сплативши суму заборгованості, і почекати приблизно два тижні на дозвіл виїзду і виключення вас з цього списку.

Як швидко оплатити заборгованості?

Оплатити свої борги можна в кілька способів. Зручніше за все це зробити не виходячи з дому, наприклад здійснивши платіж на офіційному сайті федеральної служби судових приставів, за допомогою банківської карти, електронних гаманців QIWI, Webmoney або Яндекс Гроші Також, оплату можна провести і готівкою в відділенні Центробанку або інших банків, попередньо роздрукувавши квитанцію з сайту ФССП. І останній, найбільш швидкий варіант, безпосередньо в самому відділенні ФССП. Цей спосіб підійде тим, кому в найкоротші терміни потрібно покинути країну. Адже там вам відразу ж видадуть підтвердження про погашення боргів і документ про зняття з вас заборони на виїзд.


Як виїхати якщо немає можливості оплатити борги?

Ситуації бувають в житті різні, часом потрібно дуже терміново виїхати з країни, а на вирішення якихось формальностей і оплату боргів, як завжди, не вистачає ні грошей, ні часу. Але для таких екстрених випадків можна знайти рішення. Є кілька способів виїхати за кордон, незважаючи на вашу «невиїзним», але вони досить ризиковані і залишаються на ваш розсуд і на вашій совісті.

Першим таким способом може бути перетин кордону тих країн, в яких відсутня прикордонний контроль з Росією. Все, що тут можуть перевірити, це не перебуваєте ви в міжнародному розшуку. Такою країною для росіян є Білорусь. Так як між нашими країнами немає єдиного реєстру боржників, ніхто про ваш борг дізнатися не може. Але такий варіант спрацює тільки при перетині кордону автомобілем, автобусом або поїздом, при подорожі літаком ця хитрість не пройде.

Ще можна перетнути кордон, якщо у вас є діюча шенгенська віза. Тоді можна купити квиток на поїзд до Калінінграда, але зійти з нього потрібно буде в Вільнюсі і звідти можна буде вже вилетіти в потрібну вам країну. Такий варіант не найдешевший, але цілком дієвий.

Кому і коли можуть заборонити виїзд за кордон?
Як виїхати якщо немає можливості оплатити борги?
Кому і коли можуть заборонити виїзд за кордон?
Як таке взагалі можливо, адже ви не є злісним неплатником, і, як вам здається, все оплати робите своєчасно?
З якої причини така ситуація могла статися?
Як так можливо?
Як швидко оплатити заборгованості?
Як виїхати якщо немає можливості оплатити борги?