Реклама
Реклама
Реклама

В Омську збираються створити стіну Єгора Лєтова (ескізи)

Фото: planeta.ru

Група омських художників перетворить сумну бетонну стіну в Чкаловське в стріт-арт-об'єкт пам'яті музиканта.

Стіна Єгора Лєтова з'явиться на в'їзді в Чкаловський селище - на вулиці 1-й Індустріальної, 5а, де зараз знаходиться бетонна огорожа, що належить тресту №4. Художники вирішили розписати її графіті і цитатами з пісень легендарного омського музиканта, створивши об'єкт вуличного мистецтва за аналогією зі стіною Джона Леннона в Празі і стіною Віктора Цоя в Москві.

Так стіна виглядає зараз. Її довжина - 85 м, висота - 5 м. Місце вибрано з символічним підтекстом: Лєтов майже все життя прожив в Чкаловське.

Проект вже узгоджений з мерією. Автори не стали повторювати помилок попередників - нагадаємо, попередня спроба закарбувати пам'ять Лєтова закінчилася тим, що неузгоджене графіті замазали фарбою комунальники. Тому в цей раз все вирішили зробити легально, домовившись в тому числі з власниками стіни.

Поки художники визначаються з варіантами ескізів і збирають гроші на проект. Збір коштів запущений на краудфандінговой платформі. Для того щоб втілити ідею, потрібно 70 тисяч рублів - це витрати на фарбу і оренду будівельного обладнання.

- Зображення на стіні включають, поряд з портретами музиканта, цитати з його пісень, міські пейзажі, ілюстрації до текстів та пов'язані з творчістю Лєтова образи, осмислені художниками. Кожен з учасників проекту являє образотворчий блок, який відповідає на питання: «Що для мене Єгор Лєтов і як я його відчуваю». Це спроба усвідомити значення Єгора Лєтова для івано-франківців і російської культури в цілому, - пояснюють автори проекту.

До групи входять 13 учасників, в тому числі члени Спілки художників Росії Микола Молодцов, Олена Свєшнікова, Андрій Крюков, Ольга Кошелєва, Євгенія Шіпіліна і інші.

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?