Реклама
Реклама
Реклама

Де краще жити, щоб зловити більше покемонів?

  1. Загальні правила
  2. Місця для лову покемонів
  3. Центр міста
  4. Спальний район
  5. Кілька ідей, де жити, щоб навколо було багато покемонів
  6. Поради для початківців
  7. Не хочу нічого чути про гру! Переїжджаю на Марс

Pokemon GO поки можна скачати тільки в США, Новій Зеландії та Австралії, але більшість російських користувачів обійшли це нехитре обмеження і почали грати ще до офіційного релізу. Уже зараз стрічки соціальних мереж переповнені обговореннями гри, на вулиці можна зустріти городян, які намагаються зловити вигаданого звіра з мультфільму, а слово «покемони» за популярністю обігнало слово «порно» в пошуку Google. Не дивно, що серед обговорень зустрічаються повідомлення про те, що любителі гри готові переїхати жити в інше місце, щоб було зручніше ловити покемонів. Ми зібрали гід для найвідданіших фанатів Pokemon GO з невеликим бонусом для тих, хто вже не може чути про цю гру.

Pokemon GO поки можна скачати тільки в США, Новій Зеландії та Австралії, але більшість російських користувачів обійшли це нехитре обмеження і ... Фінанси

Загальні правила

Суть гри проста, особливо якщо ви на початку 2000-х любили дивитися мультфільми. Основа Pokemon GO - технологія доповненої реальності, тобто ігрова частина накладається на реальну карту місцевості від Google. Гра за допомогою GPS визначає, де ви знаходитесь - щоб пересуватися в грі, треба пересуватися і в реальності.

Мета гри - ловити покемонів, «прокачувати» їх і свого персонажа. Для того, щоб в грі був прогрес, потрібно пересуватися по вулиці з запущеним додатком. Як тільки ви знайдете покемона, треба натиснути на екран і відкрити інтерфейс кидка покебола. Якщо кинете вдало, отримаєте покемона в свою колекцію.

Крім цього, деякі об'єкти в місті (пам'ятники, туристичні вулиці, історичні будівлі, популярні бари, графіті або теги на стінах) в грі позначені як Покестопи - місця, де можна отримати бонуси - покеболи і яйця. Для цього потрібно підійти до Покестопу і розкрутити пальцем значок в додатку. Покеболамі ловлять покемонів, з яєць вони вилуплюються. Для фанатів менш популярною, але культової гри Ingress пояснювати нічого не потрібно - принцип гри точно такий же, тільки там користувачі переміщалися по місту і захоплювали або відбирали у команди супротивника точки на карті.

Місця для лову покемонів

Покемонів більше там, де більше людей. Причому вони розташовуються в грі більш-менш логічно, по природному середовищі - на набережній, біля річки або озера можна знайти водних монстрів - Тентакула, Маджікарпа, сквіртл, а земляні - Онікс або Діглетт, живуть на суші. Крім того, деякі компанії ставлять біля своїх офісів «пріманіватель покемонів», платне додаток, доступне в магазині гри за 100 Pokecoins (віртуальна валюта в грі, яку можна купити за реальні гроші), вони на півгодини приманюють до себе покемонів, яких можуть ловити все .

Центр міста

Найбільша концентрація і різноманітність покемонів саме в центрі міста. В першу чергу, це відбувається через те, що в цих місцях ходить велика кількість людей, і саме тут розташована більшість локацій культурного та історичного значення. Наприклад, в Москві гравцям варто звернути увагу на Червону площу, ВДНХ, Олександрівський сад, найпопулярніші публічні зони відпочинку - наприклад, парк Горького та інші упорядковані міські точки.

Якщо поруч з вашим будинком багато кафе, ресторанів, церков, пам'ятних табличок і інших визначних пам'яток, то навколо буде багато конкурентів - інших гравців. Але найрідкісніших покемонів там все одно складно зловити - вони знаходяться не в Росії. Наприклад, Рейкваза можна знайти тільки на хмарочосі Бурдж-Халіфа в Дубаї, Аркеаса - у Ватикані, а за птахом Молтрес потрібно відправитися в гори Ізраїлю.

Спальний район

Якщо ви живете в спальному районі, переміщатися з грою простіше - людей, машин тут менше, і відволікатися від телефону можна рідше ( хоча це не дуже безпечно ). Правда, покестопи тут менш цікаві - зазвичай це дитячі майданчики, дивні, іноді саморобні скульптури або графіті, стенди з інформацією або розклеюванням районної газети, відділення лікарень або «Пошти Росії». З грою на околиці потрібно бути обережним - в США затримали чотирьох злочинців, які чекали своїх жертв у покестопов і грабували їх.

Покемони, які накладаються на хрущовки і сміттєві баки - виглядають безглуздо, як кращі зразки картинок з паблік « ЖЕК-Art ». Але деяких монстрів можна зловити тільки на околиці. Наприклад, гарячі і кілька електричних покемонів - чармандер, Арканін, Чарміліон і інші живуть на пляжах, в індустріальних і спальних районах, іноді - залізничних шляхах (будьте обережні!). До того ж гравців тут менше, і шанс, що вашого покемона відведуть - невеликий, вам не доведеться чекати наступної можливості скористатися покеболом.

До того ж гравців тут менше, і шанс, що вашого покемона відведуть - невеликий, вам не доведеться чекати наступної можливості скористатися покеболом

Кілька ідей, де жити, щоб навколо було багато покемонів

Логічно, що якщо ви хочете мати доступ до всіх покемонам в грі, житло повинне знаходитися поруч з великою кількістю монстрів. Для того, щоб визначити близьке до ідеального розташування будинку, скористаємося розширенням pip для Python - карту з усіма покемонами навколо нас. Це спрощує процес гри, хоча і є однією з її лазівок.

Наприклад, в Казані, найбільш вдале місце для житла - на вулиці Бурхана Шахиді - тут неподалік знаходяться важливі для гри локації, де мешкають найрізноманітніші покемони: пляж, річка, Центр сучасної культури і галерея, залізничний вокзал, торговий центр, два парки, футбольний стадіон, колишній льодовий палац, мечеть, кілька церков, заправка і занедбаний завод. Це не самий центр міста, але потік людей через транспортного хабу поруч досить великий. Але навіть незважаючи на те, що навколо мого будинку буде велика різноманітність покемонів, мені все одно доведеться вибиратися на околиці міста і, можливо, навіть за місто - гра називається Pokemon Go і переміщення по території - важлива частина ігрового процесу.

Поради для початківців

Минулого тижня петербурзький студент Георгій Тимофєєв (нік - Gosha443) зібрав всіх покемонів за три тижні гри. Пройшовши 59 кілометрів він досяг 25 рівня і зловив 145 покемонів, а тих, які недоступні в Росії, виростив з яєць.

Виданню The Village він розповів про свою тактику гри: «Моя порада тим, хто хоче зловити багато покемонів: думайте головою і не здавайтеся. Читайте популярні гіди з прокачування на сайті Reddit . Якщо хочете зібрати всіх покемонів і у вас є гроші для покупок, купуйте тільки інкубатори [в яких вирощують яйця] », радить він. «Сам я використовував прокачування через щасливе яйце: збираєш якомога більше покемонів для первинної еволюції і потім одночасно їх трансформіруешь. Дивився пару стрімів на Twitch, які порадив знайомий індус з США. Після приблизно 18 рівня забив на прокачку і просто сконцентрувався на ловлі. Використовував карти - вони мені дуже допомогли. В інші райони міста, само собою, їздив: знову побував майже в усьому Петербурзі.

У підсумку в інкубатори я вклав трохи менше двох тисяч рублів, основні витрати були на проїзд і харчування

Не хочу нічого чути про гру! Переїжджаю на Марс

Це повинно допомогти, тому що на Землі вже зараз гру скачали 50 мільйонів разів тільки на Android. Крім того, в середньому проводять в грі 43 хвилини в день - це більше, ніж в WhatsApp, Snapchat і Instagram. А кількість користувачів вже зрівнялося з Twitter.

Але є ще один варіант, який тепер здається майже фантастичним - не грати в Pokemon GO і прибрати все його згадки з соціальних мереж та інтернету в цілому. Для цього розробники випустили розширення для браузерів на основі Chrome PokeGone , Щоб з вами не траплялося такого:

Для цього розробники випустили розширення для браузерів на основі Chrome   PokeGone   , Щоб з вами не траплялося такого:

З реальних варіантів - можна виїхати за місто або на дачу, де практично немає ніяких пам'яток і мало людей. Але іноді покемономани добираються і до таких. Наприклад, в Австралії один з гравців викликав поліцію, коли близько покестопа, який знаходиться в його городі, зібралися близько тридцяти гравців. Поліція приїхала, проте сталося несподіване - вони приєдналися до гравців. Буває й таке.