Реклама
Реклама
Реклама

Роскомнадзор - Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної цивільної служби

МІНІСТЕРСТВО ЗВ'ЯЗКУ І МАСОВИХ КОМУНІКАЦІЙ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

ФЕДЕРАЛЬНА СЛУЖБА З НАГЛЯДУ В СФЕРІ ЗВ'ЯЗКУ,
ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І МАСОВИХ КОМУНІКАЦІЙ
(Роскомнадзор)

Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної цивільної служби у Федеральній службі з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікації затверджений наказом Роскомнадзора від 24 липня 2014 р № 107 «Про затвердження методики проведення конкурсу на заміщення вакантної посади федеральної державної цивільної служби в федеральній службі з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій »(зі змінами від 27 квітня 2017 г.) з метою реалізації вимог Фед ерального закону від 27 липня 2004 № 79-ФЗ «Про державну цивільну службу Російської Федерації» та Указу Президента Російської Федерації від 1 лютого 2005 № 112 «Про конкурс на заміщення вакантної посади державної цивільної служби Російської Федерації».

Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантної посади цивільної служби

Конкурс на заміщення вакантної посади цивільної служби (далі - конкурс) оголошується за рішенням керівника Роскомнадзора або уповноваженої ним особи, заміщення якої відповідно до статті 22 Федерального закону від 27 липня 2004 № 79-ФЗ «Про державну цивільну службу Російської Федерації» ( далі - Федеральний закон) може бути вироблено на конкурсній основі.

Конкурс на заміщення вакантної посади цивільної служби не проводиться:

а) при призначенні на заміщуються на певний термін повноважень посади державної цивільної служби Російської Федерації (далі -
посади цивільної служби) категорій «керівники» і «помічники (радники)»;

б) при призначенні на посади цивільної служби категорії «керівники», призначення на які та звільнення з яких здійснюються Президентом Російської Федерації або Урядом Російської Федерації;

в) при укладанні строкового службового контракту;

г) при призначенні цивільного службовця на іншу посаду цивільної служби в випадках, передбачених частиною 2 статті 28, частинами 1, 2 і 3 статті 31 і частиною 9 статті 60.1 Федерального закону;

д) при призначенні на посаду цивільної служби цивільного службовця (громадянина), включеного до кадрового резерву на цивільній службі.

Конкурс може не проводитися:

- при призначенні на окремі посади цивільної служби, виконання посадових обов'язків за якими пов'язано з використанням відомостей , Що становлять державну таємницю, за переліком посад, що затверджується нормативним актом державного органу.

- за рішенням представника наймача конкурс може не проводитися при призначенні на посади цивільної служби, які відносяться до групи молодших посад цивільної служби.

Право на участь в конкурсі мають громадяни Російської Федерації, які досягли віку 18 років, володіють державною мовою Російської Федерації та відповідні встановленим законодавством Російської Федерації про державну цивільну службу кваліфікаційним вимогам до вакантної посади цивільної служби.

Цивільний службовець має право на загальних підставах брати участь у конкурсі незалежно від того, яку посаду він заміщає на період проведення конкурсу. Цивільний службовець, який виявив бажання брати участь у конкурсі, проведеному в іншому державному органі, представляє в цей державний орган заяву на ім'я представника наймача і заповнену, підписану ним і завірену кадровою службою державного органу, в якому він заміщає посаду цивільної служби, анкету за формою, затвердженою урядом Російської Федерації, з фотографією.

конкурсна комісія

Для проведення конкурсу в Роскомнадзоре наказом керівника утворюється конкурсна комісія.

До складу конкурсної комісії входять представник наймача і (або) уповноважені ним цивільні службовці (в тому числі з підрозділу з питань державної служби і кадрів, юридичного (правового) підрозділу і підрозділу, в якому проводиться конкурс на заміщення вакантної посади цивільної служби), представник федерального державного органу з управління державною службою або державного органу суб'єкта Російської Федерації з управління державною службою, а також представники наук их, освітніх та інших організацій, що запрошуються відповідним органом з управління державною службою за запитом представника наймача в якості незалежних експертів - фахівців з питань, пов'язаних з цивільною службою, без зазначення персональних даних експертів. Число незалежних експертів повинна становити не менше однієї чверті від загального числа членів конкурсної комісії.

До складу конкурсної комісії в державному органі виконавчої влади, при якому відповідно до статті 20 Федерального закону від 4 квітня 2005 р N 32-ФЗ "Про Громадську палату Російської Федерації" утворений громадську раду, а також конкурсної комісії в органі виконавчої влади суб'єкта Російської Федерації, при якому відповідно до нормативно-правовим актом суб'єкта Російської Федерації утворений громадську раду, поряд з особами, названими в абзаці першому цього пункту, включаються представники зазначених заг ественной рад. Загальна кількість цих представників і незалежних експертів повинна становити не менше однієї чверті від загального числа членів конкурсної комісії.

На конкурсну комісію покладається оцінка професійного рівня кандидатів на заміщення вакантної посади, їх відповідність кваліфікаційним вимогам до цієї посади. Конкурсна комісія діє на постійній основі.

Засідання конкурсної комісії проводиться за наявності не менше двох кандидатів і вважаються правомочними, якщо на ньому присутні не менш як дві третини від загального числа її членів.

Рішення конкурсної комісії за результатами проведення конкурсу приймаються відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

Порядок проведення конкурсу

Конкурс проводиться в два етапи.

Перший етап конкурсу:

На першому етапі на офіційних сайтах державного органу та державної інформаційної системи у сфері державної служби в інформаційно-телекомунікаційній мережі "Інтернет" (далі - мережа "Інтернет") розміщується оголошення про прийом документів для участі в конкурсі, а також наступна інформація про конкурс: найменування вакантної посади цивільної служби, кваліфікаційні вимоги для заміщення цієї посади, умови проходження цивільної служби, місце і час прийому документів, які подаються, термін, до закінчення якого приймаються зазначені документи, передбачувана дата проведення конкурсу, місце та порядок його проведення, інші інформаційні матеріали. Оголошення про прийом документів для участі в конкурсі та інформація про конкурс також можуть публікуватися в періодичному друкованому виданні.

В опублікованому оголошенні про прийом документів для участі в конкурсі на сайті Роскомнадзора в інформаційно-телекомунікаційній мережі «Інтернет» і державної інформаційної системи у сфері державної служби в інформаційно-телекомунікаційній мережі "Інтернет" розміщується така інформація про конкурс:

найменування вакантної посади цивільної служби, вимоги, що пред'являються до претендента на заміщення цієї посади, умови проходження цивільної служби, місце і час прийому документів, в т.ч. прийом електронних документів з використанням федеральної державної інформаційної системи «Єдина інформаційна система управління кадровим складом державної цивільної служби Російської Федерації», які подаються, термін, до закінчення якого приймаються зазначені документи, передбачувана дата проведення конкурсу, місце та порядок його проведення, інші інформаційні матеріали.

Громадянин (цивільний службовець) Російської Федерації не допускається до участі в конкурсі у зв'язку з його невідповідністю кваліфікаційним вимогам до вакантної посади цивільної служби, а також у зв'язку з обмеженнями, встановленими законодавством Російської Федерації про державну цивільну службу для надходження на цивільну службу та її проходження.

Рішення про дату, місце і час проведення другого етапу конкурсу приймається представником наймача після перевірки достовірності відомостей, поданих претендентами на заміщення вакантної посади цивільної служби, а також після оформлення в разі необхідності допуску до відомостей, що становлять державну та іншу охоронювану законом таємницю.

У разі встановлення в ході перевірки обставин, що перешкоджають відповідно до федеральними законами та іншими нормативними правовими актами Російської Федерації вступу громадянина на цивільну службу, він інформується в письмовій формі представником наймача про причини відмови в участі в конкурсі.

Відділ державної служби і кадрів Управління організаційної роботи Роскомнадзора не пізніше, ніж за 15 днів до початку другого етапу конкурсу направляє повідомлення про дату, місце, час і форму проведення другого етапу конкурсу громадянам (цивільним службовцям), допущеним до участі в конкурсі (далі - кандидати ).

Другий етап конкурсу.

Конкурсна комісія оцінює професійні якості кандидатів на підставі поданих ними документів, а також на підставі конкурсних процедур з використанням що не суперечать федеральним законам і іншим нормативним правовим актам Російської Федерації методів оцінки професійних і особистісних якостей кандидатів, включаючи такі форми як індивідуальна співбесіда, анкетування, проведення групових дискусій, написання реферату та інших письмових робіт або тестування з питань, пов'язаних з виконанням повинно ки обов'язків за вакантною посадою цивільної служби (групи посад цивільної служби, за якою формується кадровий резерв),

Застосування всіх перерахованих методів не є обов'язковим. Рішення про вибір конкретних конкурсних процедур приймається конкурсною комісією.

Рішення конкурсної комісії приймається за відсутності кандидата і є підставою для призначення його на вакантну посаду цивільної служби або відмови в такому призначенні.

За результатами конкурсу видається наказ Роскомнадзора про призначення переможця конкурсу на вакантну посаду цивільної служби і з ним укладається службовий контракт.

Повідомлення про результати конкурсу в 7-денний термін з дня його завершення направляються кандидатам в письмовій формі, при цьому кандидатам, які представили документи для участі в конкурсі в електронному вигляді, - у формі електронного документа, підписаного посиленою кваліфікованої електронним підписом, з використанням державної інформаційної системи в області державної служби. Інформація про результати конкурсу в цей же термін розміщується на офіційних сайтах державного органу і зазначеної інформаційної системи в мережі "Інтернет".

Витрати, пов'язані з участю в конкурсі (проїзд до місця проведення конкурсу та назад, проживання, користування послугами засобів зв'язку та інші), здійснюються кандидатами за рахунок власних коштів.

При проведенні конкурсу кандидатам гарантується рівність прав відповідно до Конституції Російської Федерації.

Кандидат має право оскаржити рішення конкурсної комісії відповідно до законодавства Російської Федерації.

Адреса статті: https://rkn.gov.ru/government-service/p567/