Реклама
Реклама
Реклама

Вітальні 18 і 20 кв. м: 100 кращих ідей дизайну на фото

  1. Світла колірна гамма, яскраві акценти
  2. Пастельні тони і природні відтінки для створення затишної атмосфери
  3. Колоритна обробка - цікавий інтер'єр вітальні
  4. Вітальня-їдальня
  5. Вітальня-бібліотека
  6. Вітальня з каміном - «класика жанру»

Для багатьох домовласників, вітальня - не просто кімната, де вся родина збирається вечорами для спільного відпочинку, бесід та прийняття рішень. Це приміщення - серце квартири або домоволодіння, оформлення якого служить віддзеркаленням статусу господарів, їх стилю життя, переваг і навіть темпераменту. Саме тому нам так важливо оформити загальну для всіх членів сім'ї кімнату з максимальним комфортом і раціональністю. Якщо площа вашої вітальні складає від 18 до 20 кв.м, то це дуже непоганий варіант для розміщення всіх необхідних зон кімнати для відпочинку. Тільки на перший погляд може здатися, що в такій вітальні не поміститься нічого крім великого дивана, пари крісел і телевізора на стіні. За допомогою добірки цікавих дизайн-проектів віталень кімнат, ми продемонструємо можливість розміщення в порівняно невеликому приміщенні не тільки вітальні, але і їдальнею зони, бібліотеки, домашнього офісу і багато чого іншого.

За допомогою добірки цікавих дизайн-проектів віталень кімнат, ми продемонструємо можливість розміщення в порівняно невеликому приміщенні не тільки вітальні, але і їдальнею зони, бібліотеки, домашнього офісу і багато чого іншого

Перш ніж перейти до планування ремонту, вибору кольорової палітри і меблювання для вітальні, визначитеся, якими функціями ви хотіли б наділити загальну кімнату. Чи буде це звичайна вітальня з м'якою зоною і телевізором або вам би хотілося обладнати її природним релаксантом - каміном, а може в квартирі або будинку немає іншого місця для розміщення їдальні або міні-кабінету.

Чи буде це звичайна вітальня з м'якою зоною і телевізором або вам би хотілося обладнати її природним релаксантом - каміном, а може в квартирі або будинку немає іншого місця для розміщення їдальні або міні-кабінету

Після того як ви визначитеся з призначенням вашої вітальні, можна приступати до вибору кольорової палітри і стилістики приміщення. Радимо робити це паралельно, тому що у кожного стилю є свої колірні і фактурні переваги, але вони, безумовно, "не на камені висічені» і ніхто вас не обмежує в свободі вибору. Тим більше, що кімната для всієї родини і прийняття гостей не призначена для сну або умиротворення і на колірну палітру немає ніяких заборон. Що стосується стилістики, то для оформлення площі в 20 кв.м можна вибрати практично будь-який стилістичний напрямок, все залежить від наповнюваності кімнати меблями і її призначенням з урахуванням особливостей і захоплень всіх членів сім'ї.

м можна вибрати практично будь-який стилістичний напрямок, все залежить від наповнюваності кімнати меблями і її призначенням з урахуванням особливостей і захоплень всіх членів сім'ї

Вітальня в 18-20 кв.м - це досить просторе приміщення, щоб не потребувати обмеження з окуляри зору колірних рішень для обробки і великої меблювання. Але з точки зору комбінаторики предметів інтер'єру між собою, світла палітра краще, нейтральні тони простіше поєднувати і можна не сумніватися в тому, що обстановка вітальні буде сприяти відпочинку і розслаблення.

Але з точки зору комбінаторики предметів інтер'єру між собою, світла палітра краще, нейтральні тони простіше поєднувати і можна не сумніватися в тому, що обстановка вітальні буде сприяти відпочинку і розслаблення

Світла колірна гамма, яскраві акценти

Навіть не маючи ніяких навичок в дизайнерському мистецтві, можна облаштувати вітальню, яка буде виглядати свіжо, сучасно, практично і нетривіально. Білосніжна обробка стін, як чисте полотно для вашої фантазії - це ідеальний варіант для будь-яких колірних поєднань. Світла палітра і яскраві предмети меблів, оббивка або текстиль - обстановка, яку під силу здійснити кожному домовласникові.

Меблі з яскравою оббивкою, настінний декор, підвісні і підлогові світильники - на білому тлі все виглядає дуже виграшно, акцентно. У підсумку ви отримуєте свіжу і легку обстановку вітальні, не позбавленої привабливості і яскравості.

Незважаючи на тотально-білий тон обробки стелі і стін, кімната виглядає яскраво і колоритно, завдяки активним квітам меблів, килимового покриття і текстилю. Образ вітальні в результаті виходить нетривіальним, цікавим. Але не тільки колірна гамма вплинула на створення унікального інтер'єру - розташування меблів по колу, створило гармонійну компоновку з яскраво-вираженим центром композиції.

Пастельні тони і природні відтінки для створення затишної атмосфери

У природі дуже багато приємних погляду відтінків, здатних заспокоїти нашу психіку, умиротворити емоції, дати можливість організму відпочити після трудового дня в колі сім'ї. Нам не потрібно вигадувати щось нове, досить довіритися природі. Навіть рудуваті відтінки цегляної кладки в якості акценту інтер'єру вітальні, виглядають не просто доречно, але і привабливо, оригінально.

У пастельні тони оздоблення і меблювання наступної вітальні успішно інтегрована декоративний посуд з розписом під гжель. Прохолодні відтінки біло-синьої палітри непросто розбавили колірну гамму приміщення, а й стали її акцентами, центрами тяжіння поглядів.

Світло-м'ятний відтінок основний обробки вітальні створив нейтральний фон для приміщення, в якості неяскравого акценту використовується стіна, обклеєна шпалерами з позолоченим тисненням. Благородні тони перетворюють кімнату і привносять елегантність в саму звичайну обстановку.

Атмосфера вітальні буквально просякнута близькістю до природи і все завдяки ретельному підбору кольору. Активне використання деревини (або вдалою її імітації) і килимового покриття, успішно імітує молоду траву, створює ефект присутності на свіжому повітрі.

Колоритна обробка - цікавий інтер'єр вітальні

Середні розміри спільної кімнати - не привід відмовляти собі в можливості використання колоритних, насичених кольорів для обробки приміщення. Якщо вам не подобається світла палітра, якщо біло-бежеві інтер'єри навівають тугу, а хочеться, щоб вітальня бадьорила і тримала в тонусі всіх присутніх, то подивіться на наступне фото - яскрава, еклектична сімейна кімната здатна на багато що. Від подібного інтер'єру буквально віє весняним настроєм, радістю, святковим настроєм і позитивом.

Імітація цегляної кладки стала більш ніж яскравою обробкою для стін наступної вітальні. При такому активному тлі, меблі повинна бути світлою, нейтральної забарвлення. Використання текстилю для декорування віконних прорізів необов'язково в цьому випадку, те ж саме відноситься і до килимовому покриттю.

Глибокий, темно-смарагдовий відтінок обробки стін став прекрасним фоном для білосніжної окантовки ніш для облаштування відкритих полиць, віконних і дверних прорізів, оригінального настінного декору, строкатого принта оббивки крісел.

В даний час більшість дизайн-проектів віталень представляють собою деякий мікс з двох-трьох стилістичних напрямків, що знайшли відображення в обробці, меблюванню й декоруванні простору. Наприклад, часто використовуються традиційні методи обробки поверхонь кімнати, в якій буде стояти сучасні меблі, буде присутній декор в стилі кантрі, і при цьому практичність і кількість предметів меблів будуть прагнути до мінімалістською практичності.

Скандинавський стиль в інтер'єр вітальні популярний по всьому світу. Можливо, європейське прагнення до практичності, помірне використання меблів і декору послужили відмінним стимулом для домовласників різних країн. Серед наших співвітчизників також можна зустріти чимало шанувальників цього функціонального, але привабливого зовні стилю в оформленні кімнат. Скандинавський стиль, як правило, виражається в білосніжній (або пастельній) обробці приміщення з мінімальним набором меблів простих і зручних форм. Від мінімалізму скандинавську стилістику відрізняє декорування приміщення - яскраві предмети інтер'єру, домашній текстиль, килимові покриття для підлоги, м'які і навіть хутряні покривала або накидки для диванів і крісел. Всі ці предмети інтер'єр і його декору створюють приємну, затишну атмосферу. А колірна гамма змушує забути про те, що в нашій країні, як і в багатьох скандинавських країнах більшу частину року за вікном сльотаву, сиро або холодно.

Для порівняно невеликих приміщень вітальні мінімалістська обстановка - можливість не тільки зберегти вільний простір, не поставивши до збитків функціональність кімнати, але і облаштувати приміщення, в якому буде комфортно всім - домочадцям і їх гостям.

Мінімалізм «любить» простір, високі стелі і великі вікна, багато світла і білого кольору. У кампанії з пастельними відтінками і природними темними тонами меблів та декору, білий колір обробки створює атмосферу спокою і розслаблення. Мінімум меблів, але самих практичних моделей, забезпечує достатню кількість вільного простору.

Стиль контемпорарі «воліє» світлу обробку стін вітальні із застосуванням яскравою, сучасною меблювання, оригінальні моделі якої стають основними предметами збору всіх поглядів. Як правило, текстильне оформлення відсутня повністю або присутній в невеликих кількостях, а ось настінному декору приділяється велика увага. Картини, дзеркала в оригінальних рамах або цілі композиції з різних предметів декору по праву можуть називатися арт-об'єктами.

Картини, дзеркала в оригінальних рамах або цілі композиції з різних предметів декору по праву можуть називатися арт-об'єктами

Сучасна інтерпретація класичного інтер'єру в приміщенні вітальні може бути досить цікавим способом облаштування спільної кімнати з комфортом, витонченістю і благородством. У традиційним дизайні крім прагнення до забезпечення кімнати максимальним комфортом і зручністю для домочадців, є ще і непереборна тяга до інтеграції красивих меблів, вишуканого текстилю та витонченого декору. І світла, пастельна палітра обробки і меблювання в цьому плані виявляється як не можна до речі.

І світла, пастельна палітра обробки і меблювання в цьому плані виявляється як не можна до речі

Ніхто не стане сперечатися з тим, що головний предмет меблів у вітальні - це диван. Від того, як виглядає м'яка зона спільної кімнати, залежить багато в образі вітальні. Якщо говорити про практичною стороні питання, то найбільшу кількість посадочних місць при мінімальній займаної площі надають кутові дивани. Багато моделей кутових конструкцій здатні розкладатися і забезпечити спальним місцем гостей, які затрималися у вас на ніч.

Багато моделей кутових конструкцій здатні розкладатися і забезпечити спальним місцем гостей, які затрималися у вас на ніч

Темний кутовий диван на білосніжному тлі обробки вітальні виглядає непросто контрастно, але стає безумовним фокусною центром приміщення.

Темний кутовий диван на білосніжному тлі обробки вітальні виглядає непросто контрастно, але стає безумовним фокусною центром приміщення

Ще один приклад кутового дивана з темної велюрової оббивкою, який служить прекрасним фоном не тільки для строкатих диванних подушок, але і яскравою композиції з пуфів-підставок з рудою шкіряною оббивкою.

Ще один приклад кутового дивана з темної велюрової оббивкою, який служить прекрасним фоном не тільки для строкатих диванних подушок, але і яскравою композиції з пуфів-підставок з рудою шкіряною оббивкою

Кутовий диван, складений з кількох блоків і займає дві перпендикулярні стіни вітальні, прекрасно підійде для оформлення приміщення зі східними мотивами. Для успішного супроводу такого місткого предмета меблів вам знадобиться як мінімум два журнальних столика або кілька невеликих підставок, пуфів.

Для успішного супроводу такого місткого предмета меблів вам знадобиться як мінімум два журнальних столика або кілька невеликих підставок, пуфів

Місткий диван зі шкіряною оббивкою - практичне рішення для вітальні, особливо для будинків і квартир, де є маленькі діти. Білосніжний текстильний диван в присутності маленьких художників і просто пустунів «вбивається» протягом першого місяця експлуатації. Але важливо пам'ятати, що у шкіряної оббивки є свої недоліки - в міжсезоння на такому дивані холодно, а влітку - жарко.

Але важливо пам'ятати, що у шкіряної оббивки є свої недоліки - в міжсезоння на такому дивані холодно, а влітку - жарко

Крім забезпечення вітальні м'якими меблями, необхідно встановити журнальний столик, підставку або цілу композицію з невеликих предметів меблів (в залежності від розмірів дивана і кількості крісел, їх компонування в приміщенні). Також необхідно вирішити, чи потрібні вам у вітальні системи зберігання - закриті шафи або відкриті книжкові полиці, а може бути вітрини для зберігання сімейних реліквій - посудних сервізів або предметів колекціонування. Площа вітальні в 20 кв.м цілком здатна вмістити невеликі системи зберігання, розташовані у одній зі стін приміщення.

м цілком здатна вмістити невеликі системи зберігання, розташовані у одній зі стін приміщення

Журнальний столик, виготовлений з будівельних піддонів, забезпечений коліщатками - не тільки ефектний предмет меблів, який зберігає тепло ваших рук (в разі якщо ви змайстрували його самі), але і мобільна станція-підставка для будь-яких предметів побуту. Очевидно, що в класичному інтер'єрі подібні предмети меблів будуть виглядати недоречно, а ось в сучасний дизайн столик інтегрується вельми успішно.

Очевидно, що в класичному інтер'єрі подібні предмети меблів будуть виглядати недоречно, а ось в сучасний дизайн столик інтегрується вельми успішно

Вітальня-їдальня

У дуже багатьох квартирах і приватних домоволодіннях вітальня виконує функції їдальні, тому що кухонні простору не здатні вмістити обідню групу, а окремого приміщення для облаштування місця для трапез просто немає. Кімната з площею в 20 кв.м цілком може вмістити дві функціональні зони - їдальню і вітальню, при цьому ще й багато вільного простору залишиться.

Білосніжна обробка і меблювання вітальні-їдальні ефектно «розбавлена» дерев'яним покриттям підлоги і акцентним виконанням однієї зі стін з цегляною кладкою. Сучасна стилістика не накладаються ніяких обмежень на прояв вашої фантазії, як в обробці приміщення, так і в його компонуванні меблями. Наприклад, масивний стіл з різьбленого дерева гармонійно поєднується з дизайнерськими стільцями, а всі меблі вітальні зони виготовлена ​​з колишніх будівельних палетів.

Ще один приклад світлої вітальні-їдальні, яку вдалося гармонійно скомпонувати в приміщенні середніх розмірів. Завдяки білосніжною обробці, достатку природного світла і грамотно розставлених колірним акцентам, приміщення виглядає неймовірно свіжо, легко і навіть святково. Зазвичай в білосніжних просторах складно домогтися затишної і теплої атмосфери, заважає холодність і стерильність білих тонів. Але дерев'яний обідній стіл, хутряні накидки для стільців і яскраві плафони підвісних світильників успішно впоралися з роллю «розріджувачів».

Перед вами приклад дизайну вітальні вельми скромних розмірів. Це неймовірно, але при розміщенні в рамках спільної кімнати м'якої зони, систем зберігання, столового сегменту на двох і TV-зони, в приміщенні залишилося вільний простір. Вітальня не виглядає навантаженої, захаращеною, притому, що її декор досить активний і навіть в обробці використовується строкатий принт - горизонтальні смуги, які візуально розширюють приміщення.

Кімната-студія, яка крім вітальні зони, включає сегмент передпокої, кухні і їдальні - це досить поширений варіант оформлення квартир, побудованих в нинішньому столітті. За допомогою кольорових акцентів як обробки, так і меблювання, вдалося органічно зонувати простір без всяких перегородок і навіть використання стелажів в якості ширм.

За допомогою кольорових акцентів як обробки, так і меблювання, вдалося органічно зонувати простір без всяких перегородок і навіть використання стелажів в якості ширм

Мінімалістська обстановка вітальні, суміщеної з їдальнею, залишає досить багато вільного простору, але при цьому всі необхідні функціональні аспекти приміщення враховані. Простір наповнене природним світлом, обстановка «дихає» свободою, простором і легкістю.

Простір наповнене природним світлом, обстановка «дихає» свободою, простором і легкістю

Вітальня-бібліотека

У приміщенні з середніх розмірів площею напевно можна виділити одну зі стін під установку книжкових стелажів і таким чином облаштувати бібліотеку в загальній кімнаті. Ну, а для організації куточка для читання потрібно зовсім небагато - невеликий диванчик або зручне крісло і підлоговий торшер. Ваші книжкові стелажі можуть, як зливатися із загальним відтінком обробки приміщення, так і виступати акцентом, пофарбованим у контрастний колір.

Вітальня-бібліотека, яка розділяє і функції їдальні - об'єктивна реальність. Стіна з вікном або двома завжди пустує, ми не можемо встановити туди меблі або повісити телевізор, так чому б не використати вільний простір для вбудовування книжкових стелажів, використовуючи, в тому числі і місце під підвіконням? Що стосується їдальні зони, то еркер в цій вітальні став ідеальним місцем для круглого обіднього столу і міні-крісел.

Цікавим предметом інтер'єру може стати композиція з відкритих блоків-полиць, складених в довільному порядку. Така система зберігання для книг і дисків не ускладнює зовнішній вигляд кімнати, але при цьому є досить містким стелажем. У білосніжному виконанні або виготовлений зі світлої деревини, такий стелаж гармонійно впишеться в будь-який сучасний інтер'єр.

Вітальня з каміном - «класика жанру»

В Європі та Америці вітальня стійко асоціюється з присутністю домівки. Наші співвітчизники останнім часом теж стали частіше встановлювати каміни в своїх будинках. Але якщо в приватному будинку облаштування чинного вогнища не зустріне ніяких перешкод, то в багатоквартирному будинку частіше можна зустріти електроприлади, успішно імітують каміни. Вітальня з середньою площею в 18-20 кв.м легко може вмістити зону як з діючим каміном, так і його аналогом, що працює від розетки.

Найпоширенішим місцем розміщення TV-зони у вітальні з каміном стало простір над вогнищем. Дуже зручно, що в одному сегменті кімнати розташовується відразу два види релаксантів. Для багатьох домовласників кращим способом відпочинку після трудового дня є перегляд телевізора разом з домочадцями, для більш інтимних і прохолодних вечорів з бесідами запалюється камін як природне джерело розслаблення і очищення думок, емоцій.

Для багатьох домовласників кращим способом відпочинку після трудового дня є перегляд телевізора разом з домочадцями, для більш інтимних і прохолодних вечорів з бесідами запалюється камін як природне джерело розслаблення і очищення думок, емоцій

Камін часто виступає в якості ніші між приміщенням вітальні і їдальні або кухні, наприклад. У цьому випадку він притягує додаткову увагу і потребує більш ретельної обробки, можливо, в застосуванні особливого декору для простору імпровізованій ніші. За допомогою ліпнини можна привнести трохи класики в сучасний дизайн приміщення і підняти його статус на новий рівень.

За допомогою ліпнини можна привнести трохи класики в сучасний дизайн приміщення і підняти його статус на новий рівень

Ще один часто зустрічається дизайнерський Хід для приміщень віталень - установка металевої грубки в простір каміна. Це дуже практичний спосіб організації додаткового джерела тепла і безпечний варіант його виконання.

Це дуже практичний спосіб організації додаткового джерела тепла і безпечний варіант його виконання

Часто в сучасних дизайн-проектах віталень можна зустріти імітацію каміна, яка представляє собою просто нішу для установки композиції зі свічок або освітлювальних приладів. Оформлення такого «вогнища» за допомогою рельєфних стінових панелей стає родзинкою інтер'єру і безумовним його фокусною центром.

Оформлення такого «вогнища» за допомогою рельєфних стінових панелей стає родзинкою інтер'єру і безумовним його фокусною центром