Реклама
Реклама
Реклама

У Держдумі пройшла закрита нарада про "добровольцях" з РФ на Донбасі - ЗМІ

20:44 09 грудня 2014 світ

1

1

У Держдумі пройшла закрита нарада про "добровольцях" з РФ на Донбасі / rodina.ru

У Держдумі РФ відбулася закрита нарада комітету з оборони за участю начальника Генштабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова і головного військового прокурора Сергія Фрідінського, передають "Ведомости".

Відзначається, що на засіданні обговорювалося нібито статус "добровольців" на Донбасі, можливість компенсацій їх сім'ям.

«Тема складна, тому нічого більше поки розповісти не можу», - розповів заступник голови фракції «Єдина Росія» і член комітету Франц Клінцевич.

Читайте також У Москві пройшли поодинокі пікети проти введення російських військ в Україну

Члени комітету перед комітетом не знали про те, що буде обговорюватися тема добровольців, і після засідання комітету продовжували заперечувати її обговорення.

«Засідання пройшло в закритому форматі і офіційно було присвячено законодавчого забезпечення діяльності Збройних сил Росії», - розповів член комітету Ігор Зотов.

Про те, що засідання було присвячене виключно цій темі, говорить і член комітету від КПРФ Володимир Бессонов. «Обговорювалася здатність вирішення питань, пов'язаних з відповіддю на агресію, несподіваним для противника», - сказав депутат. «Ніхто ж не знає, як їх називати і що з ними робити, цю тему треба було підняти», - говорить джерело в апараті Держдуми.

Читайте також Тіла загиблих на Донбасі російських солдатів зникають на території РФ - правозахисниця

У серпні члени Ради з прав людини при президенті Росії (РПЛ) звернулися до Слідчого комітету РФ (СКР) з проханням перевірити дані про загибель дев'яти російських військовослужбовців на полігоні під Ростовом. Російська влада продовжує заперечувати участь підрозділ російських збройних сил в бойових діях на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter