Реклама
Реклама
Реклама

Бондарєв розповів про досягнення Комітету Ради Федерації з оборони

Фото: ПГ / Ігор Самохвалов

Голова Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв, виступаючи на пленарному засіданні, розповів про роботу Комітету в 2017 році.

У числі найбільш значущих напрямків роботи він назвав забезпечення законодавчої бази для будівництва та розвитку Збройних Сил Росії. Вжиті заходи також повинні посприяти зміцненню обороноздатності і безпеки країни, розвитку оборонно-промислового комплексу, боротьбі з тероризмом і здійсненню парламентського контролю за реалізацією даних напрямків.

За словами сенатора, члени Комітету моніторили виконання Постанови Ради Федерації від 30 вересня 2015 року про використання Збройних сил Росії за кордоном - того самого документа, який дозволив російським ВКС взяти участь в боротьбі з міжнародним тероризмом в Сирії. Комітет також забезпечував законодавчу базу для стратегічного національного пріоритету «оборона країни».

У числі інших досягнень комітету - закріплення на законодавчому рівні персональної відповідальності голів регіонів і муніципалітетів за мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Також була створена правову основа функціонування штабів територіальної оборони.

За підсумками проведених тематичних заходів члени Комітету розробили змістовні рекомендації, спрямовані на вдосконалення системи оборони і безпеки Росії. Дані рекомендації вже представлені в відповідні органи державної влади, організації та установи.

Читайте наші новини у Яндекс.Дзен .