Реклама
Реклама
Реклама

Суд П'ятигорська залишив директора ТОВ «Еколог» Олександра Козлова в СІЗО до кінця лютого

П'ятигорський міський суд Ставропольського краю задовольнив клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою підприємця Олександра Козлова, обвинуваченого за ч.4 ст 159.2 КК РФ (шахрайство при отриманні виплат). Олександр Козлов залишиться в СІЗО до 28 лютого 2018 р.

На думку суду, «тяжкість злочину і дані особистості» генерального директора пятигорского ТОВ «Еколог» не дають підстав для скасування або зміни раніше обраного запобіжного заходу. Суд пояснив, що попереднє слідство ще не закінчено і необхідно провести ще ряд слідчих і процесуальних заходів, які неможливо завершити в раніше встановлений термін утримання Козлова під вартою. Однак суд враховує, що Козлов, перебуваючи в СІЗО-2 УФСІН Росії по ставропольському краю, «тисне на свідків», спілкується з «невстановленими співучасниками» і має намір сховатися від правосуддя.
Захист просив змінити запобіжний захід на домашній арешт, так як раніше Козлов активно і добровільно співпрацював зі слідством і від нього не переховувався.
«Зазначені слідчі дії можна провести і в більш короткі терміни, а знищити докази Козлов не може, оскільки вони вже вилучені», - розповів « закон »Представник Козлова адвокат Едгар Абрамян. Він також звернув увагу суду на те, що підприємець раніше не судимий, має подячні грамоти місцевих організацій і установ, а також медалі за заслуги перед Пятигорском. Захист вважає, що представлені суду матеріали не підтверджують обгрунтованість продовження Олександру Козлову утримання під вартою. Крім того, цей захід, за словами адвоката, є засобом тиску на підприємця, оскільки осудна йому злочин відноситься до сфери підприємницької діяльності.

Захист не згодна з постановою суду і оскаржила його в порядку апеляції.
Нагадаємо, область діяльності пятигорского ТОВ «Еколог» - збір побутових відходів з майданчиків в декількох районах міста і вивезення його на спеціалізованому транспорті для утилізації на сміттєспалювальний завод «П'ятигорський теплоенергетичний комплекс» (ПТЕК) і полігони. У грудні 2012р. компанія понесла витрати понад визначені нормативів при виконанні укладених договорів з очищення міста, так як, відповідаючи за порядок на «договірних» територіях і відповідно до вимог СанПіН 42-128-4690-88, «Еколог», за словами Олександра Козлова, був « змушений ліквідувати і несанкціоновані звалища », що утворюються в результаті скидання відходів недобросовісними жителями.
Дізнавшись про постанову Адміністрації від 21 лютого 2013 року, що дає можливість відшкодування цих витрат, Козлов подав на розгляд комісії заявку про надання субсидії за виконання робіт по ліквідації стихійних звалищ в грудні 2012 року. Субсидія в сумі 11,5 млн руб. склала менше половини вартості всіх додатково виконаних робіт, однак «Еколог» погасив заборгованість перед «ПТЕК» за утилізацію сміття і частково виплатив зарплату водіям транспорту, вантажникам і т.п.
У 2017р. директора «Еколога» Олександра Козлова звинуватили в розкраданні 11,5 млн руб., оскільки він, на думку слідства, «розпорядився бюджетними коштами на свій розсуд», чим заподіяв «збиток бюджету П'ятигорська в особливо великому розмірі». 6 жовтня Козлов був затриманий і поміщений в СІЗО, незважаючи на законодавчі обмеження при обрання запобіжного заходу по відношенню до підприємців.
Варто відзначити, що на це засідання кореспондента «Закон» не пустили . Співробітники суду не змогли аргументовано обгрунтувати представнику преси відмову бути присутнім на відкритому засіданні і вести аудіозапис.