Реклама
Реклама
Реклама

У Казахстані настає "день тиші" перед парламентськими виборами

У Казахстані настає "день тиші" перед парламентськими виборами. & Nbsp; Фото: advantour.com

У Казахстані настає "день тиші" перед парламентськими виборами https://cdn.segodnya.ua/img/article/7006/26_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/7006/26_tn.jpg 2016- 03-18T22: 59: 24 + 02: 00 Світ у день виборів в республіці буде відкрито 9840 виборчих дільниць

У Казахстані завершилася агітаційна кампанія в рамках позачергових виборів депутатів мажилісу (нижньої палати) парламенту і масліхатів (місцевих представницьких органів) всіх рівнів, призначених на 20 березня.

Субота - попередній голосуванню день, відповідно до законодавства Казахстану, стане "днем тиші".

У день виборів в республіці буде відкрито 9840 виборчих дільниць. Ще 65 ділянок - за кордоном, де зможуть проголосувати понад 14 тис. Казахстанців. Всього виготовлено близько 10 млн бюлетенів для голосування.

Всі виборчі дільниці в день голосування будуть працювати з 7:00 до 20:00 за місцевим часом. Після закриття дільниць почнеться підрахунок голосів.

вибори 98 з 107 депутатів мажилісу відбудуться на пропорційній основі - за допомогою голосування електорату за шість партій: "Нур Отан" ( "Світло Вітчизни", партія влади, очолювана президентом країни Нурсултаном Назарбаєвим), Комуністична народна партія Казахстану (КНПК), "Ак жол" ( "Світлий шлях"), "Бірлік" ( "Єдність"), Загальнонаціональна соціал-демократична партія (ОСДП), і "Ауил" ( "Село").

У виборчому бюлетені партії будуть розташовуватися в наступному порядку: під номером 1 - "Нур Отан", під номером 2 - КНПК, під номером 3 - "Ак жол", під номером 4 - "Бірлік", під номером 5 - ОСДП, під номером 6 - "Ауил".

Ще дев'ятьох депутатів до мажилісу обере Асамблея народу Казахстану (АНК) на сесії 21 березня.

Кожній з партій для проходження в парламент слід подолати семивідсотковий бар'єр. Якщо його зуміє подолати тільки одна партія, то в парламент автоматично потрапляє зайняла на виборах друге місце, незалежно від того, скільки виборців за неї проголосували.

У Казахстані з населенням понад 17,6 млн осіб зареєстровано сім партій. Від участі в позачергових парламентських виборах відмовилася тільки опозиційна партія "Азат".

ЦВК в рамках усталеної практики може оприлюднити попередні підсумки виборів до мажилісу вже на наступний день - 21 березня.

Для моніторингу виборної парламентської кампанії Центрвиборчком акредитував понад 800 міжнародних спостерігачів. Для висвітлення виборів акредитовано 140 представників іноземних ЗМІ.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку